σχολείο
Κάλεσμα σε όλους τους μόνιμους, αναπληρωτές, νεοδιόριστους, μετατιθέμενους και αποσπασμένους εκπαιδευτικούς να εγγραφούν στο σωματείο

Σε μια περίοδο όπου η εκπαιδευτική κοινότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με εντεινόμενες πιέσεις και πολιτικές που πλήττουν τα εργασιακά δικαιώματα, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) Ημαθίας απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα εγγραφής προς όλους τους εκπαιδευτικούς —μόνιμους, αναπληρωτές, νεοδιόριστους, μετατιθέμενους και αποσπασμένους.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου υπογραμμίζει ότι η συλλογική οργάνωση και συμμετοχή στα σωματεία αποτελεί «μονόδρομο» απέναντι στις προκλήσεις του κλάδου, χαρακτηρίζοντας τον ΣΕΠΕ ως το «κοινό σπίτι» όλων των εκπαιδευτικών της περιοχής.

Παράλληλα, δίνονται αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία εγγραφής των μελών —ιδίως για τους μετατιθέμενους, νεοδιόριστους και αναπληρωτές— ενώ τονίζεται η ανάγκη μαζικής συμμετοχής ώστε το σωματείο να παραμείνει ζωντανό, ισχυρό και διεκδικητικό.

Ο ΣΕΠΕ Ημαθίας καλεί όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν έμπρακτα τη συλλογική δράση, με στόχο την προστασία των δικαιωμάτων, τη διεκδίκηση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας, και την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Να μην υπάρχει ούτε ένας συνάδελφος, ούτε μία συναδέλφισσα εκτός του σωματείου μας, τονίζει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Όλες οι πληροφορίες για τη διαδικασία εγγραφής βρίσκονται στον σύνδεσμο που ακολουθεί: https://ekpeima.blogspot.com/p/blog-page_2.html

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Ημαθίας

«Κάλεσμα εγγραφής όλων των συναδέλφων εκπαιδευτικών (μονίμων, αναπληρωτών, νεοδιόριστων, μετατιθεμένων, αποσπασμένων) στον ΣΕΠΕ Ημαθίας

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Σε μία περίοδο που η πολιτική της κυβέρνησης γίνεται ολοένα και πιο επιθετική απέναντι στα εργασιακά μας δικαιώματα, η συμμετοχή και η οργάνωση στα σωματεία μας αποτελεί μονόδρομο! Ο Σύλλογός μας είναι το κοινό μας σπίτι, το αποκούμπι κάθε εκπαιδευτικού, το καταφύγιο σε κάθε αυθαιρεσία της διοίκησης. Ο Σύλλογος είμαστε ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ. Να γραφτούμε όλοι και όλες στον ΣΕΠΕ Ημαθίας. Να μην υπάρχει ούτε ένας συνάδελφος, ούτε μία συναδέλφισσα εκτός του σωματείου μας.

Ενημερωτικά:

Για τους μετατιθέμενους συναδέλφους η εγγραφή στον ΣΕΠΕ Ημαθίας δε γίνεται αυτόματα. Δηλαδή αν κάποιος συνάδελφος είχε εγγραφεί στον Σύλλογο της προηγούμενης οργανικής του και πήρε μετάθεση στην Ημαθία, θα πρέπει ο ίδιος να φροντίσει για την εγγραφή του. Οι πληροφορίες στον σχετικό σύνδεσμο, που υπάρχει στην αρχή και στο τέλος του εγγράφου.

Για τους νεοδιόριστους καθώς και για κάθε μόνιμο συνάδελφο με οργανική θέση σε σχολείο του ΣΕΠΕ Ημαθίας (Δήμοι Βέροιας & Αλεξάνδρειας) που δεν είχε φροντίσει έως τώρα να εγγραφεί, θα πρέπει να κάνει τη διαδικασία εγγραφής, όπως ακριβώς περιγράφεται στον σύνδεσμο στην αρχή και στο τέλος του εγγράφου.

Για τους αναπληρωτές και τους αποσπασμένους συναδέλφους μας η διαδικασία εγγραφής γίνεται με την καταβολή του συνολικού ποσού για ολόκληρη τη συνδικαλιστική χρονιά 2025-2026, με τους τρόπους που περιγράφονται στον σύνδεσμο στην αρχή και στο τέλος του εγγράφου. Το ποσό της συνδρομής για τους αποσπασμένους είναι 36 €, ενώ για τους αναπληρωτές, που αποτελούν το πιο «ευάλωτο» κομμάτι των εκπαιδευτικών, εγκλωβισμένο στην ελαστική εργασία και με ελάχιστα δικαιώματα, ο Σύλλογός μας, κατανοώντας την αγωνία και τις οικονομικές δυσκολίες των αναπληρωτών συναδέλφων, οι οποίοι απολύονται στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς και ζουν στην αβεβαιότητα για το πότε και αν θα επαναπροσληφθούν, έχει ορίσει το ύψος της συνδρομής των αναπληρωτών πλήρους ωραρίου να είναι 15 €, το ποσό δηλαδή που ζητά η ΔΟΕ, ενώ η συνδρομή για τους αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου έχει οριστεί στο συμβολικό ποσό των 7 €.

Τονίζουμε πως αποσπασμένοι και αναπληρωτές θα πρέπει να φροντίζουν για την εγγραφή τους κάθε χρονιά, ενώ οι μόνιμοι συνάδελφοι, εφόσον ολοκληρώσουν τη διαδικασία και υπάρχει στο μηνιαίο εκκαθαριστικό που λαμβάνουν από τη ΔΙΠΕ Ημαθίας κράτηση 3 € υπέρ οικείων Συλλόγων, δε χρειάζεται να προβούν σε καμία περαιτέρω ενέργεια για όσα χρόνια θα υπηρετούν σε σχολεία της Ημαθίας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Το σωματείο και η συλλογική δράση δεν αποτελούν μόνο «ασπίδα» απέναντι στις αντιεκπαιδευτικές κυβερνητικές πολιτικές ή στους διοικητικούς αυταρχισμούς και αυθαιρεσίες, αλλά και όπλο:

  • Διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας που καταστρατηγούνται.

  • Διεκδίκησης αξιοπρεπών μισθών και ανθρώπινων όρων διαβίωσης.

  • Διεκδίκησης της μονιμοποίησης όλων των αναπληρωτών – όχι στον διαγωνισμό ΑΣΕΠ.

  • Διεκδίκησης σύγχρονων υποδομών και εξοπλισμού στα σχολεία.

  • Υπεράσπισης της μόρφωσης των παιδιών και του παιδαγωγικού μας ρόλου.

Για αυτό είναι αναγκαίο όχι μόνο να υπάρχει το σωματείο μας, αλλά να είναι μαζικό και ζωντανό! Εκεί βρίσκεται η δύναμη του κάθε συναδέλφου!

Ο Σύλλογος είμαστε ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ.
Να γραφτούμε όλοι και όλες στον ΣΕΠΕ Ημαθίας.
Να μην υπάρχει ούτε ένας συνάδελφος, ούτε μία συναδέλφισσα εκτός του σωματείου μας!

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας
Χατζησάββας Παναγιώτης Κοκοζίδου Άννα»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 8/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ερατώ Χατζησάββα (Πρύτανις ΑΣΚΤ)
Ερατώ Χατζησάββα (Πρύτανις ΑΣΚΤ): «Με εκβιάζουν ότι διαθέτουν αποκαλυπτικές φωτογραφίες μου»
Η Δρ Ερατώ Χατζησάββα αναφέρει σειρά εκβιασμών με φωτογραφίες και μεθοδεύσεις εναντίον της από μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης, ενώ τρία μέλη της ΑΣΚΤ...
Ερατώ Χατζησάββα (Πρύτανις ΑΣΚΤ): «Με εκβιάζουν ότι διαθέτουν αποκαλυπτικές φωτογραφίες μου»
ΠΑΝΟΣ ΡΟΥΤΣΙ
Πάνος Ρούτσι: «Η οικογένειά μου παρακολουθείται, έχουμε παρατηρήσει περίεργες κινήσεις»
Μετά από 23 μέρες απεργίας πείνας, ο Πάνος Ρούτσι προχωρά σε σοκαριστικές καταγγελίες: «Η οικογένειά μου έχει παρατηρήσει περίεργες κινήσεις,...
Πάνος Ρούτσι: «Η οικογένειά μου παρακολουθείται, έχουμε παρατηρήσει περίεργες κινήσεις»