Νίκος Παπαϊωάννου στη Βουλή
Σάλος στη Βουλή μετά την ερώτηση Πολάκη – Τι απάντησε ο Νίκος Παπαϊωάννου για τον καθηγητή που βρέθηκε στο επίκεντρο του σκανδάλου υποβοηθούμενης αναπαραγωγής

Ο υφυπουργός Παιδείας Νίκος Παπαϊωάννου, τοποθετήθηκε στη Βουλή για το ζήτημα που έχει ξεσπάσει με το μέλος ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παύλου Πολάκη.

Όπως τόνισε, «δεν έχει γνωστοποιηθεί έως σήμερα στο Υπουργείο ούτε ποινική δίωξη ούτε επιβολή περιοριστικών όρων σε βάρος του συγκεκριμένου προσώπου».

Ο κ. Παπαϊωάννου πρόσθεσε ότι η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου θα εξετάσει όσα αναφέρονται στην ερώτηση του κ. Πολάκη και, «εφόσον ανακύψει οποιοδήποτε ζήτημα που απαιτεί ενέργειες, θα προβούμε άμεσα στις προβλεπόμενες διαδικασίες».

Οι διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος

Ο υφυπουργός υπενθύμισε ότι, σύμφωνα με το άρθρο 182 του ν. 4957, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών οφείλει να ενημερώνει τον Υπουργό Παιδείας και τον Πρύτανη του οικείου ΑΕΙ σε περίπτωση άσκησης ποινικής δίωξης κατά μέλους ΔΕΠ.

Ταυτόχρονα, τα πειθαρχικά όργανα του ΑΕΙ υποχρεούνται να αποφανθούν εντός ενός μήνα για την άσκηση ή μη πειθαρχικής δίωξης.

Ο κ. Παπαϊωάννου αναφέρθηκε και στο ιστορικό της εκλογής του εν λόγω καθηγητή, τονίζοντας ότι μετά από ακύρωση του διορισμού του λόγω τυπικών πλημμελειών στη συγκρότηση του εκλεκτορικού σώματος, η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ προχώρησε σε νέα κρίση και τον εξέλεξε εκ νέου.

Πολάκης: «Σαν νέος Πόντιος Πιλάτος»

Από την πλευρά του, ο Παύλος Πολάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση: «Δυστυχώς, ο υφυπουργός κ. Παπαϊωάννου που απάντησε, σαν νέος Πόντιος Πιλάτος, προσπάθησε με ένα καθαρά νομικίστικο λόγο να αποποιηθεί κάθε ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής, είχε οριστεί το 2021 πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, παρά τις αντιρρήσεις που είχαν διατυπωθεί στη Βουλή.

«Έκανε τα αίσχη σε όλη την Ελλάδα»

Ο Π. Πολάκης κατήγγειλε ότι ο ίδιος άνθρωπος βρέθηκε στο επίκεντρο του σκανδάλου της κλινικής στα Χανιά που αποκάλυψε το 2023 κύκλωμα εμπορίας βρεφών, ωαρίων και παρένθετων μητέρων.

Όπως είπε, «από αυτή τη θέση ο κ. Βραχνής έκανε τα αίσχη που έκανε σε ολόκληρη την Ελλάδα».

Παράλληλα, ο βουλευτής υπογράμμισε ότι ενώ έχουν επιβληθεί σε βάρος του περιοριστικοί όροι, «υπάρχει εκλεκτορικό σώμα που τον εκλέγει ξανά καθηγητή».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα