Σοφία Ζαχαράκη
Εγκαινιάστηκε η νέα φοιτητική εστία και το πανεπιστημιακό γυμναστήριο στην Αλεξάνδρεια Πανεπιστημιούπολη

Ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της φοιτητικής μέριμνας και της πανεπιστημιακής ζωής πραγματοποιήθηκε στην Αλεξάνδρεια Πανεπιστημιούπολη του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, με τα εγκαίνια της νέας φοιτητικής εστίας και του πλήρως λειτουργικού πανεπιστημιακού γυμναστηρίου.

Παρούσα στην τελετή ήταν η υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, η οποία τόνισε τη σημασία της επένδυσης σε σύγχρονες υποδομές για τους φοιτητές, μιλώντας για «ένα δεύτερο σπίτι» που προσφέρει δωρεάν στέγαση και ασφαλές περιβάλλον για πάνω από 180 φοιτητές και φοιτήτριες στη Σίνδο. Η υπουργός αναφέρθηκε επίσης στη λειτουργική αναβάθμιση του πανεπιστημιακού γυμναστηρίου, το οποίο πλέον θα εξυπηρετεί και τις ανάγκες των πολιτών του Δήμου Δέλτα.

Η ανάρτηση της Σοφίας Ζαχαράκη

Η ανάρτηση της υπουργού Παιδείας, Σοφίας Ζαχαράκη:

«Στα εγκαίνια της νέας φοιτητικής εστίας και του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου στην Αλεξάνδρεια Πανεπιστημιούπολη, του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, δεν κόψαμε απλά μία κορδέλα – ανοίξαμε τις πόρτες σε σύγχρονους χώρους διαμονής, μάθησης, άθλησης και συνεργασίας, για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες μας Αλλά και για την χρήση του γυμναστηρίου από πολίτες του Δήμου Δέλτα.

Η νέα, σύγχρονη Φοιτητική Εστία στη Σίνδο - με κόστος 1.850.000 ευρώ από το τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας - θα γίνει το δεύτερο «σπίτι» για πάνω από 180 φοιτητές και φοιτήτριες, προσφέροντας δωρεάν στέγη, σε πλήρως εξοπλισμένα μονόκλινα δωμάτια από τον Δεκέμβριο και μετά.

Η μετατροπή ενός παλιού ξενοδοχείου σε σύγχρονη φοιτητική εστία, δεν ήρθε τυχαία αλλά αποτελεί αποτέλεσμα συνεργασίας, σύμπραξης και εργώδους προσπάθειας αρκετών φορέων – το «Μαζί έγινε πράξη»! Κυρίως όμως του πρύτανη των συνεργατών και των υπηρεσιών του Πανεπιστημίου και βέβαια την άμεση ανταπόκριση των υπηρεσιών του υπουργείου μας και της πρόθεσης να χρηματοδοτήσουμε αυτό το έργο.

Στόχος μας να στηρίξουμε ακόμη περισσότερο την φοιτητική μέριμνα, μέσα από φροντισμένους και ασφαλείς χώρους διαμονής, βιβλιοθήκες, αλλά και δραστηριότητες που προάγουν όχι μόνο τη γνώση, αλλά την καλλιέργεια δεξιοτήτων για τα παιδιά μας.

Προσφέρουμε ίσες ευκαιρίες σε όλους τους νέους και στηρίζουμε ουσιαστικά τις οικογένειές τους σε μία ιδιαίτερη απαιτητική εποχή, αφαιρώντας σημαντικά βάρη και ανησυχίες.

Παράλληλα, το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο στην Πανεπιστημιούπολη, μία σύγχρονη αθλητική εγκατάσταση που χτίστηκε πριν από 25 χρόνια, αποκτά πλέον επίσημα άδεια και θα λειτουργεί πλήρως για όλους τους φοιτητές μας. Και αυτό έγινε με την συντονισμένη δράση του Πρύτανη Σταμάτη Αγγελόπουλου και της Δημάρχου Δέλτα Γερακίνας Μπισμπινά.

Ευχηθήκαμε καλή πρόοδο και καλή ακαδημαϊκή χρονιά στους εκατοντάδες φοιτητές και φοιτήτριες που ήρθαν σήμερα στο γυμναστήριο για την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους!

Η προσπάθεια συνεχίζεται!».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Στήθος κοτόπουλου
Μύθος στην κουζίνα: Γιατί δεν πρέπει να πλένεις το κοτόπουλο πριν το μαγειρέψεις
Παρά την παράδοση, το νερό δεν καθαρίζει, μόνο διασπείρει βακτήρια όπως η σαλμονέλα και το καμπυλοβακτήριο
Μύθος στην κουζίνα: Γιατί δεν πρέπει να πλένεις το κοτόπουλο πριν το μαγειρέψεις
Δόμνα Μιχαηλίδου
Μιχαηλίδου: Το επίδομα μετεγκατάστασης έως 10.000€ επεκτείνεται σε 6 Περιφέρειες

Το επίδομα μετεγκατάστασης, που χορηγεί έως 10.000 ευρώ σε πολίτες που μετακομίζουν στον Έβρο, επεκτείνεται σε...

Μιχαηλίδου: Το επίδομα μετεγκατάστασης έως 10.000€ επεκτείνεται σε 6 Περιφέρειες
upourgeio-politismou.jpg
Διεθνώς αναγνωρισμένο διδακτορικό, αλλά όχι από το ΥΠΠΟ; Νέα καταγγελία στο προσκήνιο
Σοβαρή θεσμική αστοχία στην αναγνώριση ακαδημαϊκών τίτλων σύνθεσης από το Υπουργείο Πολιτισμού
Διεθνώς αναγνωρισμένο διδακτορικό, αλλά όχι από το ΥΠΠΟ; Νέα καταγγελία στο προσκήνιο
παπαδομαρκακης
Παράταση στην αξιολόγηση: Πέντε ημέρες «ανάσα» για τις Ομάδες Δράσης των σχολείων
Αξιολόγηση: Παράταση έως τις 15 Δεκεμβρίου για την ολοκλήρωση του Σχεδιασμού των Δράσεων από τους Συντονιστές των Ομάδων Δράσης
Παράταση στην αξιολόγηση: Πέντε ημέρες «ανάσα» για τις Ομάδες Δράσης των σχολείων