Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκων εκφράζει την οργή και απογοήτευσή του για το νέο κύμα βανδαλισμών που σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις του σχολείου το σαββατοκύριακο 20–21 Σεπτεμβρίου, από εξωσχολικά άτομα.
Οι ζημιές στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκων είναι εκτεταμένες και σοβαρές. Στις αίθουσες έχουν προκληθεί σπασμένα τζάμια, ενώ έχουν υποστεί καταστροφή τα λούκια, τα κεραμίδια και τα σκέπαστρα. Οι φρεσκοβαμμένοι τοίχοι καλύφθηκαν με γκράφιτι από σπρέι, ενώ παραβιάστηκε ένα παράθυρο και υπέστησαν φθορές σημαντικός υλικοτεχνικός εξοπλισμός, όπως βιβλιοθήκη και οθόνη υπολογιστή.


Το σχολείο δεν είναι ξένο σε επιθέσεις, κάτι που αποδεικνύει πόσο απροστάτευτος παραμένει ένας χώρος μάθησης που θα έπρεπε να είναι ασφαλής και ιερός για τα παιδιά.
Η αγανάκτηση δεν ανήκει μόνο στους γονείς. Οι εκπαιδευτικοί, που καθημερινά δίνουν τον αγώνα τους για να προσφέρουν γνώση, στήριξη και έμπνευση, αισθάνονται ανίσχυροι και βαθιά πληγωμένοι, βλέποντας την προσπάθειά τους να υπονομεύεται.

Ο Σύλλογος καλεί την τοπική κοινωνία να σταθεί δίπλα τους: ζητείται η συνδρομή των περιοίκων και όλων όσοι αντιλαμβάνονται ύποπτες κινήσεις γύρω από το σχολείο.
Όπως τονίζεται, το σχολείο δεν είναι απλώς ένα κτίριο· είναι η καρδιά της κοινότητας και το μέλλον των παιδιών μας. Σήμερα το πρόβλημα εμφανίζεται σε αυτό το σχολείο· αύριο μπορεί να είναι σε οποιοδήποτε άλλο σχολείο, γειτονιά ή δημόσιο χώρο.


Η έκκληση είναι ξεκάθαρη: το σχολείο πρέπει να παραμείνει ασφαλές καταφύγιο γνώσης, δημιουργίας και προόδου – και η ευθύνη είναι όλων μας.
Aναλυτικά το δελτίο τύπου
Σπασμένα τζάμια - Σπασμένα όνειρα: Ένα σχολείο στο έλεος των βανδαλισμών
Γονείς και εκπαιδευτικοί του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκων ζητούν άμεσα μέτρα φύλαξης και προστασίας
Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκων εκφράζει την οργή και την απογοήτευσή του για το νέο κύμα βανδαλισμών που σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις του σχολείου μας το σαββατοκύριακο 20–21 Σεπτεμβρίου από εξωσχολικά άτομα.
Οι ζημιές είναι εκτεταμένες και σοβαρές: σπασμένα τζάμια σε αίθουσες, καταστροφή σε λούκια, κεραμίδια, σκέπαστρα και βρύσες, γκράφιτι με σπρέι στους φρεσκοβαμμένους τοίχους, παραβίαση παραθύρου και φθορές σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, όπως βιβλιοθήκη και οθόνη υπολογιστή.
Δεν είναι η πρώτη φορά. Το σχολείο μας έχει επανειλημμένα βρεθεί στο στόχαστρο επιθέσεων, κάτι που αποδεικνύει πόσο απροστάτευτος παραμένει ένας χώρος που θα έπρεπε να είναι ιερός και ασφαλής: ο χώρος μάθησης των παιδιών μας.
Η αγανάκτηση δεν ανήκει μόνο στους γονείς. Είναι και οι εκπαιδευτικοί που δίνουν καθημερινά τον αγώνα τους για να προσφέρουν γνώση, στήριξη και έμπνευση. Κι όμως, μπροστά σε εικόνες καταστροφής, αισθάνονται ανίσχυροι και βαθιά πληγωμένοι, βλέποντας την προσπάθειά τους να υπονομεύεται σε ένα περιβάλλον που διαρκώς απαξιώνεται.
Καλούμε την τοπική κοινωνία να σταθεί δίπλα μας: ζητούμε τη συνδρομή των περιοίκων και όλων όσοι αντιλαμβάνονται ύποπτες κινήσεις γύρω από το σχολείο.Γιατί το σχολείο δεν είναι απλώς ένα κτίριο, είναι η καρδιά της κοινότητας και το μέλολον των παιδιών μας. Σήμερα το πρόβλημα εμφανίζεται σε αυτό το κτίριο· αύριο μπορεί να είναι σε οποιοδήποτε άλλο σχολείο, γειτονιά ή δημόσιο χώρο.
Δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί η ελπίδα των παιδιών μας μέσα σε σωρούς από σπασμένα τζάμια και τοίχους βουτηγμένους στην ασχήμια. Το σχολείο πρέπει να είναι ασφαλές καταφύγιο γνώσης, δημιουργίας και προόδου - κι αυτό είναι ευθύνη όλων μας.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Ζητούνται Πιστοποιημένοι Εκπαιδευτές Ενηλίκων (Οικομολόγοι) με πολύ μεγάλες αμοιβές
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ