Το Υπουργείο Παιδείας προχωρά στη Β΄ Φάση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, καθώς και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ).
Η εκπαιδευτική κοινότητα περιμένει με αγωνία τις τοποθετήσεις, καθώς σε πολλά σχολεία εξακολουθούν να υπάρχουν κενά σε βασικές ειδικότητες. Ειδικά στην Ειδική Αγωγή, οι πιέσεις από γονείς και συλλόγους είναι έντονες, ζητώντας πλήρη και έγκαιρη κάλυψη όλων των θέσεων.
Την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθούν τα ονόματα 7-8.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
Οι νέοι αναπληρωτές θα βρίσκονται στις σχολικές αίθουσες πριν αλλάξει ο μήνας.
Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της διοίκησης μετά τους διορισμούς των 10.000 περίπου εκπαιδευτικών, τα συνολικά κενά ανέρχονταν περίπου σε 41.000, αριθμός που δεν περιλάμβανε επιπλέον ανάγκες όπως η Ενισχυτική Διδασκαλία, οι ΜΝΑΕ, αλλά και τυχόν άδειες ή αποσπάσεις που προκύπτουν μέσα στη χρονιά. Καθώς οι προσλήψεις αναπληρωτών της Α΄ φάσης ήταν 24.791 έμειναν ακάλυπτες τουλάχιστον 16.000 θέσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία.
Αυτό σημαίνει ότι η νέα σχολική χρονιά βρίσκει τα σχολεία με τουλάχιστον 16.000 κενές θέσεις.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις
Alfavita Newsroom