maxairi
Ο μαθητής, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, επιτέθηκε στον δάσκαλό του και τον τραυμάτισε στην κοιλιακή χώρα.

Μεγάλη κινητοποίηση βρίσκεται σε εξέλιξη στη γερμανική πόλη Έσσεν, όπου μαθητής επιτέθηκε με μαχαίρι σε δάσκαλο, τραυματίζοντάς τον σοβαρά. Το περιστατικό έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στην τοπική κοινωνία και έχει σημάνει συναγερμό στις αρχές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, η επίθεση σημειώθηκε σε σχολικό συγκρότημα στη συνοικία Nordviertel. Ο μαθητής, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, επιτέθηκε στον δάσκαλό του και τον τραυμάτισε στην κοιλιακή χώρα.

Ο εκπαιδευτικός μεταφέρθηκε άμεσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Έσσεν, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και πρόκειται να υποβληθεί σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση. Δεν έχει διευκρινιστεί αν η ζωή του βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο.

Ο δράστης διαφεύγει

Ο μαθητής που φέρεται να διέπραξε την επίθεση έχει διαφύγει από τον χώρο του σχολείου και βρίσκεται σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες για το αν στοχοποίησε και άλλα άτομα.

Η αστυνομία έχει ενισχύσει την παρουσία της στην περιοχή, ενώ οι αρχές κάλεσαν γονείς και μαθητές να παραμείνουν ψύχραιμοι και να ακολουθούν τις οδηγίες ασφαλείας.

Η διάσταση της σχολικής βίας στη Γερμανία

Το περιστατικό εντάσσεται σε ένα ανησυχητικό πλαίσιο αυξημένων περιστατικών βίας σε σχολεία της Γερμανίας τα τελευταία χρόνια. Μόλις την περασμένη άνοιξη, στη δυτική Γερμανία είχε καταγραφεί παρόμοιο περιστατικό, όταν μαθητής μαχαίρωσε συμμαθητές του σε λύκειο.

Η εκπαιδευτική κοινότητα εκφράζει έντονες ανησυχίες για την ψυχική υγεία των νέων, την οπλοκατοχή αλλά και τη γενικότερη κλιμάκωση των εντάσεων μέσα στις σχολικές αίθουσες.

Οι γερμανικές αρχές αναμένεται να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες εντός της ημέρας. Το ενδιαφέρον στρέφεται τόσο στην κατάσταση υγείας του δασκάλου όσο και στην εξέλιξη του ανθρωποκυνηγητού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Market Pass 2026: Πώς θα πάρετε το επίδομα για σούπερ μάρκετ

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Σκηνές έντασης στη Βουλή μπροστά σε μαθητές: «Μάσα», «γυμνοσάλιαγκας», «τσαμπατζού»
Σκηνές έντασης στη Βουλή μπροστά σε μαθητές – Σφοδρή αντιπαράθεση Κωνσταντοπούλου με Μαρκόπουλο
Σκηνές έντασης στη Βουλή μπροστά σε μαθητές: «Μάσα», «γυμνοσάλιαγκας», «τσαμπατζού»
ιραν
Τραμπ: «Εξαφανίσαμε κάθε στρατιωτικό στόχο στο νησί Χαργκ» - Επίθεση drone κοντά στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη
Stealth βομβαρδιστικά Β-2 από τις ΗΠΑ στην «καρδιά» του ιρανικού πετρελαίου - Με αντίποινα απειλεί το Ιράν, πλήγμα drone στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη...
Τραμπ: «Εξαφανίσαμε κάθε στρατιωτικό στόχο στο νησί Χαργκ» - Επίθεση drone κοντά στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη
ΦΛΩΡΟΣ
Ανδρέας Φλώρος (Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου) στο alfavita.gr: Η έρευνα δεν μπορεί να παραμένει κλεισμένη στις αίθουσες και τα εργαστήρια ενός πανεπιστημίου
Δήλωση του Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητή Ανδρέα Φλώρου, για την «Ημέρα Έρευνας 2026»
Ανδρέας Φλώρος (Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου) στο alfavita.gr: Η έρευνα δεν μπορεί να παραμένει κλεισμένη στις αίθουσες και τα εργαστήρια ενός πανεπιστημίου