Thumbnail
Αιρετοί ΔΑΚΕ στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής: «Πρέπει να δοθεί άμεσα λύση στο φαινόμενο της εργασιακής εξουθένωσης των εκπαιδευτικών που τους οδηγεί να απομακρύνονται από τις θέσεις ευθύνης και από την εκπαίδευση»

Με φόντο την έντονη κινητικότητα στο εσωτερικό της εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου η 9η συνεδρίαση του ΑΠΥΣΠΕ Αττικής για το 2025

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν κυρίως παραιτήσεις και απαλλαγές στελεχών εκπαίδευσης από τα καθήκοντά τους.

Οι αιρετοί της ΔΑΚΕ Χρήστος Τρανός (τακτικός αιρετός) και Σωτήρης Γεωργόπουλος (αναπληρωματικός αιρετός) ενημερώνουν το alfavita.gr πως οι παραιτήσεις στελεχών ευθύνης στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής έχουν φτάσει τις 206, ενώ 282 εκπαιδευτικοί έχουν λάβει άδειες άνευ αποδοχών αναζητώντας εργασία εκτός εκπαίδευσης – ακόμη και στο εξωτερικό.

 «Χαιρετίζουμε φυσικά τους 50.000 διορισμούς των τελευταίων ετών, την ίδρυση των 3.448 νέων τμημάτων ένταξης, αλλά θεωρούμε πως πρέπει να δοθεί άμεσα λύση στο φαινόμενο της εργασιακής εξουθένωσης των συναδέλφων που τους οδηγεί να απομακρύνονται από τις θέσεις ευθύνης και από την εκπαίδευση» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ενημερωτικό των αιρετών ΔΑΚΕ για την 9η συνεδρίαση ΑΠΥΣΠΕ Αττικής

Σας ενημερώνουμε πως στις 5 Σεπτεμβρίου έγινε η ένατη συνεδρίαση του ΑΠΥΣΠΕ Αττικής για το 2025, με τη νέα του σύνθεση στην τρίτη χρονιά  και στην 31η συνεδρίαση από την επαναφορά των Αιρετών της ΔΑΚΕ στο συγκεκριμένο υπηρεσιακό Συμβούλιο.

  Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, κατόπιν συζήτησης, αποφασίστηκαν τα εξής:

ΘΕΜΑ 1ο : Απαλλαγή στελεχών εκπαίδευσης από τα καθήκοντά τους.

Κατατέθηκαν πέντε αιτήματα και έγιναν ομόφωνα αποδεκτά τα τέσσερα.

ΘΕΜΑ 2ο:Εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 44 παρ.1 περ,β' του νόμου 4823/2021 σχετικά με διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου που υπηρετεί στο ΠΥΣΠΕ Πειραιά.

Αφού παρουσιάστηκε η συνάδελφος ενώπιον του Συμβουλίου και κατέθεσε τις απόψεις της, το Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την απαλλαγή  από τα καθήκοντά της.

ΘΕΜΑ 3ο:Εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 44 παρ.1 περ,β' του νόμου 4823/2021 σχετικά με υποδιευθύντρια Δημοτικού Σχολείου που υπηρετεί στο ΠΥΣΠΕ Πειραιά.

Αφού παρουσιάστηκε η συνάδελφος ενώπιον του Συμβουλίου και κατέθεσε τις απόψεις της, το Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την  μη απαλλαγή  από τα καθήκοντα της υποδιευθύντριας.

ΘΕΜΑ 4ο:Διακοπή απόσπασης εκπαιδευτικού ΠΕ70 ορισμένη ως Συντονίστρια Εκπαίδευσης Προσφύγων σε Δομές Αστικού Ιστού Α' Αθήνας.

Το αίτημα της συναδέλφου έγινε ομόφωνα αποδεκτό.

Σχολιασμός Αιρετών ΔΑΚΕ στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής.

Συνεχίζοντας το έργο του αγαπητού συναιρετού Θοδωρή Μπίρμπα και του αγωνιστή της παράταξής μας Σίμου Ζουρελίδη και με δεδομένο πως στα δύο χρόνια που πέρασαν από τις τελευταίες επιλογές στελεχών εκπαίδευσης μετά και από τη σημερινή συνεδρίαση του ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, φθάσαμε στις 206 παραιτήσεις διευθυντών σχολείων και προϊσταμένων νηπιαγωγείων  και 282 συνάδελφοί μας έχουν ήδη πάρει άδειες άνευ αποδοχών, αναζητώντας επαγγελματική στέγη σε άλλους επαγγελματικούς χώρους (ακόμα και στο εξωτερικό), αναρωτιόμαστε τι άλλο πρέπει να συμβεί για να αντιληφθεί η ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ την κατάσταση που έχει δημιουργήσει στο μεγαλύτερο ΑΠΥΣΠΕ της πατρίδας μας  με την εφαρμοζόμενη πολιτική της!

Χαιρετίζουμε φυσικά τους 50.000 διορισμούς των τελευταίων ετών, την ίδρυση των 3.448 νέων τμημάτων ένταξης, αλλά θεωρούμε πως πρέπει να δοθεί άμεσα λύση στο φαινόμενο της εργασιακής εξουθένωσης των συναδέλφων που τους οδηγεί να απομακρύνονται από τις θέσεις ευθύνης και από την εκπαίδευση.

Στις παραιτήσεις των διευθυντών και των προϊσταμένων νηπιαγωγείων δεν έχουμε υπολογίσει τους συναδέλφους που συνταξιοδοτήθηκαν για να απεμπλακούν από τις αυξημένες υποχρεώσεις που συνεπάγονται πλέον οι θέσεις ευθύνης!

Υπενθυμίζουμε πως τα τελευταία δύο χρόνια μόνο στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής συνταξιοδοτήθηκαν 1564 συνάδελφοι!

Οι Αιρετοί της ΔΑΚΕ και όλων των συναδέλφων στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής!

Χρήστος Τρανός (τακτικός αιρετός)

Σωτήρης Γεωργόπουλος(αναπληρωματικός αιρετός)

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γαλαξιδι
Καθαρά Δευτέρα 2026: 5 κοντινοί προορισμοί για απόδραση από την Αθήνα
Αν θέλετε προορισμούς μέχρι δύο ώρες από την Αθήνα, οι παρακάτω πέντε συνδυάζουν όμορφα τοπία, έθιμα και χαλαρό ρυθμό, κάνοντας την εκδρομή σας...
Καθαρά Δευτέρα 2026: 5 κοντινοί προορισμοί για απόδραση από την Αθήνα
koytsoympas_0.jpg
Ομόφωνα επανεξελέγη Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ ο Δημήτρης Κουτσούμπας
Υπενθυμίζεται ότι στην εναρκτήρια εισήγησή του, ο Δημήτρης Κουτσούμπας είχε επισημάνει τον κίνδυνο γενικευμένης παγκόσμιας πολεμικής σύρραξης,...
Ομόφωνα επανεξελέγη Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ ο Δημήτρης Κουτσούμπας
γαλακτομπούρεκο
Η τέλεια συνταγή για γαλακτομπούρεκο
Όλα τα μυστικά για να πετύχειτε την τέλεια εκδοχή του: από τη σωστή κρέμα και το σιρόπιασμα, μέχρι το ψήσιμο που κρατάει τα φύλλα τραγανά.
Η τέλεια συνταγή για γαλακτομπούρεκο