μπουρας
Νέα ακαδημαϊκή χρονιά με έμφαση στη γνώση, τη συνεργασία και την καινοτομία

Ο Καθηγητής Χρήστος Ι. Μπούρας, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, καλωσορίζει τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας στην έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, τονίζοντας τη σημασία της εκπαίδευσης, της έρευνας και της κοινωνικής υπευθυνότητας.

Στον χαιρετισμό του, καλωσορίζει ιδιαίτερα τους πρωτοετείς φοιτητές/τριες, επισημαίνει τη δέσμευση για υποστήριξη φοιτητών, ενίσχυση υποδομών και ψηφιακή εξέλιξη, καθώς και τη σημασία της διεπιστημονικής συνεργασίας και της ακαδημαϊκής ελευθερίας.

Τονίζει ότι η πρόοδος του πανεπιστημίου βασίζεται στη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη όλων των μελών της κοινότητας και εύχεται σε όλους μια υγιή, παραγωγική και δημιουργική ακαδημαϊκή χρονιά.

Αναλυτικά ο χαιρετισμός:

Αγαπητά μέλη της πανεπιστημιακής μας κοινότητας,
Με ιδιαίτερη χαρά και αίσθημα ευθύνης σας καλωσορίζω στην έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς. Η εκκίνηση κάθε νέας ακαδημαϊκής χρονιάς αποτελεί ευκαιρία ανανέωσης των στόχων μας — εκπαιδευτικών, ερευνητικών και κοινωνικών — και στιγμή συλλογικής δέσμευσης για την προαγωγή της γνώσης, της κριτικής σκέψης και της δημιουργικότητας. Καλωσορίζω θερμά τους/τις πρωτοετείς φοιτητές/τριες που εισέρχονται τώρα στην πανεπιστημιακή μας οικογένεια, καθώς και τους/τις επιστρέφοντες/ουσες και εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου στο διδακτικό και διοικητικό προσωπικό που καθημερινά στηρίζει το έργο μας.
Στόχος μας για την φετινή χρονιά είναι να ενισχύσουμε περαιτέρω την ποιότητα διδασκαλίας και έρευνας, να διευρύνουμε τις διεπιστημονικές συνεργασίες, και να προωθήσουμε την καινοτομία και την κοινωνική υπευθυνότητα. Δεσμευόμαστε για ένα περιβάλλον ακαδημαϊκής ελευθερίας, ίσων ευκαιριών και σεβασμού στη διαφορετικότητα, όπου κάθε μέλος μπορεί να αναπτύξει τις ικανότητες του και να συνεισφέρει δημιουργικά. Στο πλαίσιο αυτό, θα δώσουμε έμφαση στην υποστήριξη φοιτητών —ακαδημαϊκή, ψυχοκοινωνική και επαγγελματική— καθώς και στην ενίσχυση των υποδομών, της ψηφιακής εξέλιξης και της διεθνούς συνεργασίας.
Σας καλώ να συμμετάσχετε ενεργά στη ζωή του Πανεπιστημίου μας: να μοιραστείτε ιδέες, να συμμετέχετε σε ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα, να συμβάλετε στην ακαδημαϊκή δεοντολογία και την κοινωνική αλληλεγγύη. Η πρόοδος του πανεπιστημίου δεν είναι υπόθεση μιας μειοψηφίας αλλά συλλογική προσπάθεια — κάθε φοιτητής, κάθε διδάσκων, κάθε μέλος της διοίκησης και της κοινότητας έχει ρόλο και ευθύνη. Η αλληλεγγύη είναι ύψιστο αγαθό ιδίως στη δυστοπική πραγματικότητα που συχνά βιώνουμε. Η συλλογικότητα είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το αναπάντεχο που καραδοκεί, όπως έδειξε η καλοκαιρινή καταστροφική πυρκαγιά. Επιπλέον, μαζί μπορούμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της εποχής, να αξιοποιήσουμε νέες ευκαιρίες και να διαμορφώσουμε ένα βιώσιμο, δημιουργικό και φιλόξενο ακαδημαϊκό περιβάλλον, συνεχίζοντας την παράδοση της ανοδικής πορείας του Πανεπιστημίου Πατρών .
Σας εύχομαι υγεία, επιμονή και παραγωγική χρονιά. Είμαι στη διάθεσή σας για διάλογο και συνεργασία, ώστε η νέα ακαδημαϊκή περίοδος να γίνει αφετηρία προόδου, συνεργασίας και ουσιαστικής ακαδημαϊκής εμπειρίας.
Καλή και δημιουργική ακαδημαϊκή χρονιά!
 

Ο Πρύτανης
Χ. Ι. Μπούρας

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 1/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

επαλ
Μαθητές του ΕΠΑΛ Ηλιούπολης εκπαιδεύονται στη Μαδρίτη μέσω ERASMUS+ - Νέο πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης εγκρίθηκε από το ΙΚΥ
Το φετινό πρόγραμμα, με θέμα «Καινοτόμες εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης για εξ αποστάσεως εξατομικευμένη παρακολούθηση ασθενών με Παχυσαρκία και...
Μαθητές του ΕΠΑΛ Ηλιούπολης εκπαιδεύονται στη Μαδρίτη μέσω ERASMUS+ - Νέο πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης εγκρίθηκε από το ΙΚΥ
ταξη
Φιλόλογοι καταγγέλλουν την απαξίωση των μαθημάτων εκτός πανελλαδικών - Χιλιάδες μαθητές χωρίς καθηγητές στη δευτεροβάθμια
Η πρακτική αυτή απαξιώνει γνωστικά αντικείμενα, αφήνει χιλιάδες μαθητές χωρίς καθηγητές και οδηγεί σε υποβάθμιση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
Φιλόλογοι καταγγέλλουν την απαξίωση των μαθημάτων εκτός πανελλαδικών - Χιλιάδες μαθητές χωρίς καθηγητές στη δευτεροβάθμια
ekpaideutes enilikwn
Άνοιξαν 31 θέσεις για Πιστοποιημένους Εκπαιδευτές Ενηλίκων ως 3/09
Νέες προσλήψεις κάνει ο οργανισμός έως 3/9 για εξ αποστάσεως κατάρτιση - Ζητούνται Εκπαιδευτές Ενηλίκων που να έχουν Πιστοποιηθεί από τον ΕΟΠΠΕΠ
Άνοιξαν 31 θέσεις για Πιστοποιημένους Εκπαιδευτές Ενηλίκων ως 3/09