Ο αναπληρωτής εκπαιδευτικός Δημήτρης Καστρινός
«Συνάδελφοι μένουν σε σκηνές, σε 2-3 ημέρες πρέπει να μετεγκατασταθούμε και να βρούμε σπίτι»: Η οδύσσεια των εκπαιδευτικών πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς μέσα από τα μάτια ενός αναπληρωτή

Για ακόμα μία χρονιά, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζουν έντονη πίεση, μαθαίνοντας τελευταία στιγμή πού έχουν διοριστεί. Οι τοποθετήσεις θα ανακοινωθούν στις 8 Σεπτεμβρίου, αφήνοντας μόλις 2-3 ημέρες για να βρουν σπίτι και να μετεγκατασταθούν.

«Στην καλύτερη έχουμε 3 μέρες. Φέτος μας είπαν ότι μπορεί να χρειαστεί να πάμε στα σχολεία 9-10 Σεπτεμβρίου. Μέσα σε όλο αυτό αναγκαζόμαστε να έχουμε το άγχος της διαμονής», επεσήμανε μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Καθαρές Κουβέντες», ο Δημήτρης Καστρινός, αναπληρωτής εκπαιδευτικός.

Πρόβλημα με το επίδομα ανεργίας και την πιστωτική κάρτα

Φέτος, η καταβολή του επιδόματος ανεργίας έγινε μέσω πιστωτικής κάρτας, η οποία δεν έχει φτάσει σε όλους τους αναπληρωτές. Παράλληλα, η κάρτα περιορίζει την ανάληψη μετρητών, δημιουργώντας νέα εμπόδια για τους εκπαιδευτικούς.

«Το καλοκαίρι δεν πληρώνομαι το μόνο που περιμένω είναι το επίδομα ανεργίας. Φέτος κάποιος πανέξυπνος αποφάσισε να το πληρωθούμε μέσω μίας πιστωτικής κάρτας. Εκ της οποίας μπορούμε να τραβήξουμε μόνο μερικά μετρητά και τα υπόλοιπα να τα πληρώσουμε με κάρτα. Οπότε αν έχω να πληρώσω ενοίκια και λογαριασμούς εγώ να κόψω τον λαιμό μου να βρω τα λεφτά από μία κάρτα - που δεν έχει έρθει σε όλους μέχρι τις 21 Αυγούστου», πρόσθεσε ο Δημήτρης Καστρινός.

Οικονομική ασφυξία πριν την πρώτη μισθοδοσία

Η πρώτη πληρωμή των αναπληρωτών προγραμματίζεται αρχές Οκτωβρίου, ενώ οι ίδιοι πρέπει να πληρώσουν ενοίκια και βασικά έξοδα νωρίτερα.

«Η πρώτη πληρωμή της χρονιάς γίνεται αρχές Οκτωβρίου. Μέχρι τότε πρέπει να έχω πληρώσει τρία νεφρά για να πληρώσω το καινούργιο σπίτι. Να δώσω κι άλλο ένα νεφρό για να διακτινιστώ από το ένα μέρος το άλλο», τόνισε ο Δημήτρης Καστρινός.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Δίαιτα - Χάνεις κιλά
Αδυνάτισμα με φάρμακα: Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε
Τα φάρμακα για την απώλεια βάρους έχουν φέρει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που αντιμετωπίζεται η παχυσαρκία. Για πολλούς ανθρώπους, προσφέρουν...
Αδυνάτισμα με φάρμακα: Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε
Φινλανδία: Αντιδήμαρχος του Ελσίνκι πιάστηκε να ζωγραφίζει παρανόμως γκράφιτι
"Graffiti": Υπάρχει ελληνική λέξη;
Η ελληνική γλώσσα παραμένει ζωντανή και εξελισσόμενη, ενσωματώνοντας όρους από άλλες γλώσσες, όταν αυτοί καλύπτουν σύγχρονες εκφραστικές ανάγκες.
"Graffiti": Υπάρχει ελληνική λέξη;