«Κάτι δεν πάει καλά με την κόρη σας»: Η δασκάλα που είδε αυτό που κανείς δεν είχε προσέξει και άλλαξε τη ζωή μιας οικογένειας

Εκπαίδευση 0

Υπ.Παιδείας: Χρηματοδότηση 10 εκατ. ευρώ για την προμήθεια απινιδωτών σε 10.000 σχολεία

Η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη μιλάει στη Βουλή
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Μέσα από σχετικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα ενημερώνονται για βασικές πρώτες βοήθειες, όπως η καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και η χρήση απινιδωτή, ενισχύοντας παράλληλα ήπιες δεξιότητες κοινωνικής ζωής

Η υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, υπέγραψε απόφαση πρόθεσης χρηματοδότησης ύψους δέκα εκατομμυρίων ευρώ για την προμήθεια απινιδωτών σε περίπου 10.000 δημόσια σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα.

Στόχος της χρηματοδότησης είναι η κάλυψη των ελλείψεων απινιδωτών σε σχολικές μονάδες, εξασφαλίζοντας ένα ασφαλέστερο περιβάλλον για μαθητές, εκπαιδευτικούς και επισκέπτες. Οι απινιδωτές αποτελούν ιατρικές συσκευές ζωτικής σημασίας για την άμεση αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής, καθιστώντας την παρουσία τους στα σχολεία κρίσιμη για την προστασία της ζωής.

Η πρωτοβουλία αυτή ενισχύει την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας σε θέματα υγείας και προάγει την υπευθυνότητα των μαθητών μέσω εκπαιδευτικών δράσεων. Η εκμάθηση της ορθής χρήσης των απινιδωτών εντάσσεται στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων, ειδικά στη θεματική ενότητα υγείας και πρόληψης.

Μέσα από σχετικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα ενημερώνονται για βασικές πρώτες βοήθειες, όπως η καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και η χρήση απινιδωτή, ενισχύοντας παράλληλα ήπιες δεξιότητες κοινωνικής ζωής.

Η κατάρτιση των εκπαιδευτικών στην ορθή χρήση των απινιδωτών αναμένεται να μετατρέψει το σχολείο σε έναν ενεργό χώρο φροντίδας και προστασίας της ζωής, πέρα από τον παραδοσιακό του ρόλο ως χώρου μάθησης.

Δείτε την απόφαση ΕΔΩ

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Κλειστά σχολεία τη Δευτέρα: Ποιοι μαθητές έχουν τριήμερο με το «καλημέρα»

Πώς λέγεται ο «ξερόλας» στα αρχαία ελληνικά;

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση