Κατά τα δύο τελευταία Συνέδρια της ΟΛΜΕ μεταξύ άλλων σημαντικών ζητημάτων συζητήθηκαν αναλυτικά τα εργασιακά αιτήματα του κλάδου .Το πρώτο θέμα που τέθηκε ήταν η κάλυψη μέσω διορισμών του συνόλου των πραγματικών κενών, με παράλληλη πρόσληψη αναπληρωτών-αναπληρωτριών σε μία φάση με ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας. Επίσης τονίστηκε η ανάγκη πλήρους εξίσωσης μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
Στη συνέχεια κατατέθηκαν και εγκρίθηκαν οι παρακάτω προτάσεις:
α Υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας
β Επαναφορά του διδακτικού ωραρίου στα προ του 2013 επίπεδα , μείωση του σε όσες και όσους έχουν συμπληρώσει τα 28 έτη υπηρεσίας και ειδική μέριμνα λόγω προβλημάτων υγείας, όπως ισχύει στους υπολοίπους δημοσίους υπαλλήλους.
γ Κάλυψη του ωραρίου μέχρι δύο σχολεία και μείωση του διδακτικού εάν υπάρχει υπέρβαση των δύο σχολικών μονάδων. Οικονομική κάλυψη των εξόδων μετακίνησης.
δ Μείωση της υποχρεωτικής υπηρέτησης της οργανικής στο ένα έτος, όπως και παλαιότερα .Κατάργηση της υποχρέωσης υπηρέτησης των οργανικών για νεοδιόριστους που ανήκουν σε ειδική κατηγορία.
ε Άμεση τροποποίηση του άρθρου 13 του ΠΔ 50\96 για την αναδιατύπωση και τον εκσυγχρονισμό των ιατρικών όρων των ασθενειών, καθώς και ένταξη άλλων στην υπάρχουσα νομοθεσία.
στ Θεσμοθέτηση ενός πλαισίου λειτουργίας των Υπηρεσιακών Συμβουλίων που θα κατοχυρώνει τη διαφάνεια ,την αντικειμενικότητα ,τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατική λειτουργία .Επαναφορά των αιρετών στα συμβούλια επιλογής στελεχών.
ζ Αυτοδίκαιη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων με το πέρας της δόκιμης διετούς υπηρεσίας.
η Θεσμική και νομική προστασία των εκπαιδευτικών για τις εκδρομές ,τις εφημερίες και τον εργασιακό εκφοβισμό.
Θ Δημιουργία νομικού τμήματος στις περιφέρειες και τις διευθύνσεις για την νομική υποστήριξη των Υπηρεσιακών Συμβουλίων και των εκπαιδευτικών.
ια Προσλήψεις ψυχολόγων ,κοινωνικών λειτουργών ,γραμματέων, νοσηλευτών και φυλάκων.
ιβ Μέριμνα του ΥΠΑΙΘ σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και την ΚΕΔΕ στη στέγαση, στη σίτιση και την μετακίνηση όσων υπηρετούν μακράν των εστιών τους.
ιγ Κωδικοποίηση της νομοθεσίας για να μην παρατηρούνται φαινόμενα διαφορετικών αποφάσεων των ΠΥΣΔΕ .Ενιαίο χρονοδιάγραμμα για την πραγματοποίηση των υπηρεσιακών μεταβολών σε όλα τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.
Τις θέσεις-διεκδικήσεις της η ΟΛΜΕ για τα εργασιακά θέματα έθεσε την Άνοιξη στην Υπουργό Παιδείας, καθώς και στα πολιτικά κόμματα στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους. Δυστυχώς το κυβερνών κόμμα δεν ανταποκρίθηκε στα αιτήματα της Ομοσπονδίας για συνάντηση και συζήτηση για τα φλέγοντα αυτά ζητήματα.
Ο Θοδωρής Τσούχλος είναι Πρόεδρος της ΟΛΜΕ
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Προσοχή: Σαρώνει η νέα ηλεκτρονική απάτη με το όνομα της BOOKING – Πώς «ψαρεύουν» τα θύματα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 4/8
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ