Με αισθήματα βαθιάς θλίψης, η τοπική κοινωνία της Χαλκίδας αποχαιρετά έναν από τους πιο αγαπητούς και διακεκριμένους εκπαιδευτικούς της, τον μαθηματικό Γιάννη Σπανό, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών.
Ο Γιάννης Σπανός, με καταγωγή από το Αλιβέρι, υπήρξε μια εμβληματική μορφή της εκπαιδευτικής κοινότητας της Εύβοιας για δεκαετίες.
Αφιέρωσε τη ζωή του στη διδασκαλία των μαθηματικών, μεταλαμπαδεύοντας τις γνώσεις και την αγάπη του για την επιστήμη σε γενιές μαθητών.
Πριν από τη συνταξιοδότησή του, υπηρέτησε με αφοσίωση ως καθηγητής στο 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Χαλκίδας, καθώς και σε άλλα σχολεία της πόλης, αφήνοντας πίσω του μια πολύτιμη κληρονομιά.
Ήταν γνωστός στους συναδέλφους και τους μαθητές του όχι μόνο για την άρτια επιστημονική του κατάρτιση, αλλά και για το ήθος, την υπομονή και τη μεταδοτικότητά του.
Με το ήρεμο ύφος του, κατάφερνε να κάνει τις πιο σύνθετες μαθηματικές έννοιες κατανοητές, κερδίζοντας τον σεβασμό και την εκτίμηση όλων όσων είχαν την τύχη να βρεθούν στις τάξεις του.
Ο θάνατός του προκάλεσε βαθιά θλίψη σε όσους τον γνώρισαν, με την είδηση να σκορπίζει τη συγκίνηση σε ολόκληρη την πόλη. Η απώλειά του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στον χώρο της εκπαίδευσης και στις καρδιές των ανθρώπων που τον αγάπησαν.
Η Νεκρώσιμος Ακολουθία για το τελευταίο αντίο πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο 19 Ιουλίου 2025, στις 11 το πρωί, στον ιερό ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στη συνοικία της Λιανής Άμμου, στη Χαλκίδα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Πώς λέγεται στα ελληνικά η «ντομάτα»;
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/7
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ