Εκπαίδευση

Νίκος Κατσαράκης (Πρύτανης ΕΛΜΕΠΑ): «Οι απόφοιτοι ΤΕΙ ανήκουν στην Κατηγορία 6 – Απαιτείται νομοθετική κατοχύρωση»

Συνάντηση με τον Πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ), κ. Νικόλαο Κατσαράκη
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ο Πρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου υποστήριξε την ανάγκη θεσμικής αναγνώρισης των αποφοίτων ΤΕΙ και κάλεσε σε συντονισμό των συλλόγων για κοινή διεκδίκηση

Συνάντηση με τον Πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ), κ. Νικόλαο Κατσαράκη, πραγματοποίησε την Πέμπτη 17 Ιουλίου 2025 αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του «Ανεξάρτητου Πανελλήνιου Συλλόγου Αποφοίτων ΤΕΙ».

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Θεμάτων και Διά Βίου Μάθησης του ΕΛΜΕΠΑ, κ. Φώτιος Μαυροματάκης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου κ. Λάμπρος Ανδριανάκης, ο Αντιπρόεδρος κ. Χρήστος Βέργης και ο Γενικός Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, κ. Νεκτάριος Μωϋσάκης.

Στο επίκεντρο τα επαγγελματικά δικαιώματα και η θεσμική αναγνώριση των αποφοίτων TEI

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η αντιπροσωπεία του Συλλόγου παρουσίασε εκτενώς τα διαχρονικά αιτήματα και τις ανησυχίες των αποφοίτων ΤΕΙ, εστιάζοντας:

  • στην ανάγκη πλήρους εφαρμογής του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων (ΕΠΠ) και του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Επαγγελματικών Προσόντων,

  • στην αναγνώριση των πτυχίων ΤΕΙ ως επιπέδου 6, όπως προβλέπει η Συνθήκη της Μπολόνια,

  • στην ανάγκη κατάργησης του διαχωρισμού ΠΕ/ΤΕ, και

  • στα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι απόφοιτοι στην επαγγελματική τους πορεία, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Συνάντηση με τον Πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ), κ. Νικόλαο Κατσαράκη

Η τοποθέτηση του Πρύτανη

Ο Πρύτανης του ΕΛΜΕΠΑ, κ. Κατσαράκης, εμφανίστηκε θετικός και δήλωσε ότι αναγνωρίζει την ένταξη των αποφοίτων ΤΕΙ στο επίπεδο 6 του ΕΠΠ, ανεξαρτήτως διάρκειας σπουδών. Υπογράμμισε, δε, την ανάγκη νομοθετικής κατοχύρωσης των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων, ενώ τόνισε ότι για να επιτευχθούν οι θεσμικές αλλαγές, απαιτείται συντονισμός όλων των συλλόγων αποφοίτων σε κοινό μέτωπο.

Η συνάντηση διεξήχθη σε θετικό κλίμα και, όπως σημείωσε ο Σύλλογος, αποτελεί ένα ακόμη βήμα στον αγώνα για την ισότιμη μεταχείριση των αποφοίτων ΤΕΙ και την επαγγελματική τους αποκατάσταση με βάση τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Market Pass 2026: 600.000 δικαιούχοι παίρνουν ως 240 ευρώ - Πότε τα παίρνετε

Ανατροπή στους πίνακες ΑΣΕΠ: Ακυρώνονται προσλήψεις αναπληρωτών μετά από ελέγχους

Πανελλήνιες 2026: Η πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις σε  Νομικές, Πολυτεχνεία και Ιατρικές

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση