Λήξη σχολικού έτους: Οδηγίες για τις αναλήψεις υπηρεσίας εκπαιδευτικών
Οδηγίες και διαδικασίες για την ομαλή ανάληψη υπηρεσίας εκπαιδευτικών μετά το σχολικό έτος

Με την ολοκλήρωση του διδακτικού έτους, η ομαλή και σωστή διαδικασία ανάληψης υπηρεσίας των εκπαιδευτικών αποτελεί βασικό βήμα για την οργάνωση της επόμενης σχολικής χρονιάς.

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων παρέχει λεπτομερείς οδηγίες και διευκρινίσεις, προκειμένου να διευκολύνει τους εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΕΕΠ/ΕΒΠ στη διαδικασία ανάληψης υπηρεσίας, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες όπως οι μακροχρόνιες άδειες ή οι αποστάσεις κατοικίας. Στόχος είναι η αποφυγή δυσλειτουργιών και η ομαλή μετάβαση στο νέο σχολικό έτος.

Αναλυτικές oδηγίες για την αναφορά ανάληψης υπηρεσίας

Για λόγους διευκόλυνσης, εκπαιδευτικοί και μέλη ΕΕΠ/ΕΒΠ που:

  • βρίσκονται σε μακροχρόνια άδεια (κύησης, λοχείας, ανατροφής, αναρρωτική), ή

  • διαμένουν σε μεγάλη χιλιομετρική απόσταση και εμπίπτουν σε περιπτώσεις υποχρεωτικής ανάληψης,

μπορούν, εφόσον δε δημιουργείται δυσλειτουργία στη σχολική μονάδα, να υποβάλουν την αναφορά ηλεκτρονικά, αποστέλλοντας μέσω e-mail:

  • το έντυπο αναφοράς ανάληψης, και

  • υπεύθυνη δήλωση από το gov.gr, στην οποία δηλώνεται ο λόγος μη φυσικής παρουσίας.

Δεν απαιτείται αναφορά ανάληψης υπηρεσίας για:

  • Εκπαιδευτικούς και μέλη ΕΕΠ/ΕΒΠ που υπηρετούσαν στην οργανική τους θέση το σχολικό έτος 2024-2025.

  • Εκπαιδευτικούς και μέλη ΕΕΠ/ΕΒΠ που βρίσκονται σε μακροχρόνια άδεια έως και την 21/06/2025 και δεν έχουν μετακινηθεί από την οργανική τους θέση.

  • Εκπαιδευτικούς αποσπασμένους σε Διευθύνσεις ή άλλους φορείς του ΥΠΑΙΘΑ έως 31/08/2025.

Απαιτείται αναφορά ανάληψης υπηρεσίας:

  • Από αποσπασμένους σε άλλες σχολικές μονάδες ή ΠΥΣΠΕ, την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2025, αυτοπροσώπως ή ηλεκτρονικά (κατόπιν συνεννόησης με τον/την Διευθυντή/ντρια της οργανικής τους μονάδας).

  • Από όσους ανήκουν σε σχολική μονάδα σε αναστολή λειτουργίας, ηλεκτρονικά στην Διεύθυνση Π.Ε. Χανίων, την ίδια ημερομηνία.

  • Από όσους μετατέθηκαν ή τοποθετήθηκαν οριστικά εντός της Π.Ε. Χανίων, στο νέο σχολείο τους, αυτοπροσώπως ή ηλεκτρονικά, επίσης την 20ή Ιουνίου 2025.

Ειδικές περιπτώσεις:

  • Εκπαιδευτικοί με νέα οργανική θέση αλλά σε θέση Διευθυντή ή Προϊσταμένου, αναλαμβάνουν υπηρεσία μετά τη λήξη της θητείας τους (π.χ. έως 31/08/2025).

  • Οι Διευθυντές και Προϊστάμενοι των σχολικών μονάδων, αφού συλλέξουν τις Πράξεις Ανάληψης Υπηρεσίας, θα τις υποβάλουν σφραγισμένες και υπογεγραμμένες στο πρωτόκολλο της Διεύθυνσης Π.Ε. Χανίων.

  • Οι δικές τους αναλήψεις υπηρεσίας θα σφραγιστούν και υπογραφούν από τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 47.000 υποψήφιους ως 7/6 με τις λύσεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panikos_agxos
Αναστενάζεις συχνά; Δες τι αποκαλύπτει αυτό για την υγεία και την ψυχολογία σου
Οι συχνοί αναστεναγμοί μπορεί να αποτελούν σημάδι ότι το άγχος μας έχει κατακλύσει ή ότι οι πνεύμονές μας δουλεύουν… ρολόι
Αναστενάζεις συχνά; Δες τι αποκαλύπτει αυτό για την υγεία και την ψυχολογία σου