ΔΑΚΕ Κέρκυρας
Θέσεις για άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων με διετή υπηρεσία, κατάργηση της αξιολόγησης, ενίσχυση του ρόλου των αιρετών εκπροσώπων, αυξήσεις στους μισθούς και μαζικούς διορισμούς

Η ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας δημοσιοποίησε προτάσεις για τη διαμόρφωση ενός νέου διεκδικητικού πλαισίου που αφορά τα θεσμικά, εργασιακά και οικονομικά αιτήματα των εκπαιδευτικών.

Στην ανακοίνωση περιλαμβάνονται θέσεις για άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων με διετή υπηρεσία, κατάργηση της αξιολόγησης, ενίσχυση του ρόλου των αιρετών εκπροσώπων, αυξήσεις στους μισθούς και μαζικούς διορισμούς.

Ειδική αναφορά γίνεται στη μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, στη στήριξη των σχολικών μονάδων με βοηθητικό και ειδικό προσωπικό, καθώς και στην εξίσωση των δικαιωμάτων αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών.

Η ανακοίνωση περιλαμβάνει επίσης προτάσεις για αλλαγές στο συνταξιοδοτικό, την αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας, καθώς και την επαναφορά των δώρων εορτών και του επιδόματος αδείας.

Αναλυτικά οι προτάσεις της ΔΑΚΕ

«ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΑΚΕ Α’ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΝΟΣ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ.

‘Άμεση μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων που έχουν διετή ευδόκιμη υπηρεσία, όπως γινόταν πάντα! Καμία αξιολόγηση, όπως – δυστυχώς – ο νόμος Γαβρόγλου προέβλεπε και η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. εφαρμόζει!

Τη συμμετοχή των Αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα Πειθαρχικά Συμβούλια για να έχουν όλοι οι διωκόμενοι συνάδελφοι πραγματική στήριξη!

Τη θεσμοθέτηση και τρίτου αιρετού στα υπηρεσιακά Συμβούλια ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ και ΚΥΣΠΕ, ώστε να ισχυροποιηθεί η φωνή του κλάδου στα κέντρα λήψης των κρίσιμων αποφάσεων που τον αφορούν!

Κατάργηση της επαχθούς διετίας για τους νεοδιόριστους και την αναγνώριση του δικαιώματος μετάθεσης με την παρέλευση ενός έτους από τον αρχικό διορισμό!

Αυξήσεις μισθών όλων των εκπαιδευτικών στο ύψος τουλάχιστον του ετήσιου πληθωρισμού του 2024! Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών όλων αυτών που επί μακρόν με ανασφάλεια, πενιχρούς μισθούς, μακριά από τις οικογένειές τους υπηρετούν με προσωπικό και οικογενειακό κόστος σε απομακρυσμένες, δυσπρόσιτες, νησιωτικές σχολικές μονάδες με κριτήριο το πτυχίο και την προϋπηρεσία.

Ως Δ.Α.Κ.Ε. διεκδικούμε την επαναφορά, λόγω και του δημογραφικού προβλήματος, του διορισμού των τρίτεκνων-πολύτεκνων εκπαιδευτικών συμπληρωματικά των άλλων διορισμών, όπως ίσχυε έως το 2010, και καταργήθηκε από τον Γ. Παπανδρέου.

Ανώτατο όριο μαθητών ανά τμήμα στους 20 μαθητές στο Δημοτικό και στους 15 μαθητές στο Νηπιαγωγείο με παράλληλη εξίσωση του ωραρίου όλων των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας με αυτό της Δευτεροβάθμιας .

Κάλυψη όλων των πραγματικών κενών με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, πρόσληψη όλων των αναγκαίων παράλληλων στηρίξεων για την υποστήριξη των μαθητών με μαθησιακές ανάγκες. Ενίσχυση των δομών ειδικής αγωγής.

Προσλήψεις του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού. Γραμματειακή υποστήριξη σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά, για να μπορέσουν οι εκπαιδευτικοί να ασχοληθούν με το παιδαγωγικό τους έργο!

Εξίσωση των εργασιακών δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μόνιμων και στις άδειες μητρότητας και ανατροφής παιδιού!

Αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας για όλους όσους υπηρέτησαν την πατρίδα χωρίς καμία πληρωμή, όπως γινόταν παλαιότερα, και ο Γεράσιμος Αρσένης κατήργησε .

Υπολογισμός του χρόνου της στρατιωτικής θητείας με αντίστοιχη μοριοδότηση για όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές και ισόποση χρονική προώθηση στη μισθοδοσία του εκπαιδευτικού!

Συνταξιοδότηση όλων των εκπαιδευτικών στα 60 ηλικιακά έτη με 30 εργασιακά και πλασματικά μαζί, αναλογικά και όχι με τιμωρητικές διατάξεις!

Λόγω και του δημογραφικού προβλήματος ειδικά για τρίτεκνους –πολύτεκνους εκπαιδευτικούς να δίνεται η δυνατότητα με 25 εργασιακά έτη αφυπηρέτησης χωρίς όριο ηλικίας και χωρίς τιμωρητικές διατάξεις ! Επαναφορά των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και του επιδόματος αδείας!

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Δ.Α.Κ.Ε. ΣΤΟ Δ.Σ ΚΑΙ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΟΥ Α’ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Γιώτης Σπύρος Ριζόπουλος Βασίλης Χρήστος Τρανός»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dikastiria
Μόνιμοι Διορισμοί Δικαστικών Γραμματέων: Θέσεις για όλους και για απόφοιτους Λυκείο
Η Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών (ΕΣΔΙ) αναμένεται να προκηρύξει το νέο έτος 295 μόνιμες θέσεις - Το επόμενο διάστημα ο γραπτός Διαγωνισμός ακόμα...
Μόνιμοι Διορισμοί Δικαστικών Γραμματέων: Θέσεις για όλους και για απόφοιτους Λυκείο
χάρης δούκας
Ενώ ο Δούκας κοιμόταν στο νοσοκομείο, άλλοι ξαγρυπνούσαν… με fake attacks
Την ώρα που ο Χάρης Δούκας περνούσε νύχτες σε ένα νοσοκομειακό κρεβάτι, στο πλευρό της συζύγου του που έδινε μάχη επί δώδεκα ημέρες, κάποιοι θεώρησαν...
Ενώ ο Δούκας κοιμόταν στο νοσοκομείο, άλλοι ξαγρυπνούσαν… με fake attacks
suntaksiouxoi-suntakseis.jpg
Συντάξεις 2026: Οριστικό το 2,4% – Πόσα χρήματα κερδίζουν οι συνταξιούχοι με τη νέα αύξηση
Πόσο αυξάνονται οι αποδοχές, ποιοι ωφελούνται περισσότερο και τι αλλάζει με την προσωπική διαφορά και την ΕΑΣ
Συντάξεις 2026: Οριστικό το 2,4% – Πόσα χρήματα κερδίζουν οι συνταξιούχοι με τη νέα αύξηση