epale4
Στο επίκεντρο η αναβάθμιση δεξιοτήτων του αγροτικού δυναμικού και η βιώσιμη γεωργία

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), ως Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης της ευρωπαϊκής πλατφόρμας EPALE, πραγματοποίησε την Τετάρτη 14 Μαΐου 2025 στην Αθήνα την εναρκτήρια εκδήλωση του νέου σχεδίου για την περίοδο 2025–2026. Το θέμα της εκδήλωσης επικεντρώθηκε στην «Αναβάθμιση δεξιοτήτων και επανακατάρτιση (Upskilling & Re-skilling) του αγροτικού δυναμικού στη Βιώσιμη Γεωργία».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στελέχη του ΙΚΥ από τους τομείς της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και της Εκπαίδευσης Ενηλίκων παρουσίασαν τις στρατηγικές αξιοποίησης της πλατφόρμας EPALE, τα πλεονεκτήματα συμμετοχής και τις δυνατότητες διάδοσης των προγραμμάτων Erasmus+.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο κ. Γεώργιος Τσουμάνης, Υπεύθυνος του Κέντρου ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Κυπαρισσίας, και ο κ. Δημήτριος Μπιλάλης, Καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Οι τοποθετήσεις τους ανέδειξαν την εμπειρία του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στα σχέδια Erasmus+ και τις νέες προσεγγίσεις στη βιώσιμη γεωργία και την κλιματική αλλαγή.

Ο κ. Γεώργιος Κουλαουζίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής του ΕΑΠ, παρουσίασε τη διακήρυξη της ΕΑΕΑ για την εκπαίδευση ενηλίκων στον 21ο αιώνα, υπογραμμίζοντας τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες του σύγχρονου περιβάλλοντος μάθησης.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν επίσης οι πρεσβευτές του έργου EPALE για τη διετία 2025–2026, οι οποίοι έδωσαν πρακτικές οδηγίες για τη χρήση της πλατφόρμας και μοιράστηκαν εμπειρίες σχετικά με τη συνεργασία και τη δικτύωση στον ευρωπαϊκό χώρο.

Οι νέοι EPALE Ambassadors είναι οι:

  • Βικτωρία Αποστόλου – Διευθύντρια ΣΑΕΚ Γλυφάδας

  • Αρετή Βουράκη – Προωθήτρια Erasmus+, ΠΔΕ Κρήτης

  • Γεώργιος Κουλαουζίδης – Αν. Καθηγητής ΕΑΠ & Αντιπρόεδρος ΕΑΕΑ

  • Νικόλαος Μάλλιος – Διευθυντής Εκπαίδευσης Σωφρονιστικού Καταστήματος Κράτησης Δομοκού

  • Ουρανία Παυλή – Αν. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Η εκδήλωση έκλεισε με συζήτηση μεταξύ συμμετεχόντων και πρεσβευτών, με έμφαση στις δυνατότητες που προσφέρει η πλατφόρμα EPALE για επαγγελματική ανάπτυξη, σύγχρονες πρακτικές κατάρτισης και ευρωπαϊκή συνεργασία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σκηνές έντασης στη Βουλή μπροστά σε μαθητές: «Μάσα», «γυμνοσάλιαγκας», «τσαμπατζού»

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συμπεριφορά παιδιών
Περί συμπεριφορών
Θα ήταν προτιμότερο αυτή η συζήτηση να γινόταν σε ένα λιγότερο φορτισμένο συναισθηματικά πλαίσιο.
Περί συμπεριφορών
καθηγητής.jpg
Κατάταξη 150.000 υποψηφίων εκπαιδευτικών: Το Α΄ 10ήμερο του Απριλίου η έκδοση των δύο μεγάλων προκηρύξεων
Τι δηλώνει ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ στο alfavita.gr • Γιατί οι πίνακες του 2026 είναι καθοριστικοί - ΟΠΣΥΔ: Το κρίσιμο στάδιο που «κρίνει» την ένταξη
Κατάταξη 150.000 υποψηφίων εκπαιδευτικών: Το Α΄ 10ήμερο του Απριλίου η έκδοση των δύο μεγάλων προκηρύξεων