Στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται από χθες δέκα φοιτητές και φοιτήτριες του φημισμένου αμερικανικού πανεπιστημίου Yale, συμμετέχοντας στο «1ο Πρόγραμμα Νέας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού» που υλοποιεί το Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας (ΣΝΕΓ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 23 Μαΐου και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Πρόκειται για μια νέα συνεργασία του ΑΠΘ με το Hellenic Studies Program του MacMillan Center του Yale, με στόχο την εμβάθυνση της ελληνοαμερικανικής ακαδημαϊκής ανταλλαγής και την εξοικείωση φοιτητών του εξωτερικού με την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό.
Οι συμμετέχοντες – έξι φοιτήτριες και τέσσερις φοιτητές, εννέα προπτυχιακοί και ένας μεταπτυχιακός – προέρχονται από διαφορετικά Τμήματα του Yale και παρακολουθούν διά ζώσης μαθήματα ελληνικών, συνολικά 40 ακαδημαϊκών ωρών, σε επίπεδα Α2 και Β1. Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με διαλέξεις καθηγητριών του ΑΠΘ με θέμα την πολυγλωσσία, καθώς και με έξι εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε επιλεγμένους χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος της πόλης.
Η πρωτοβουλία φιλοδοξεί να ανοίξει τον δρόμο για περαιτέρω συνεργασίες και να καταστήσει τη Θεσσαλονίκη σημείο αναφοράς για την ελληνομάθεια και τον ελληνικό πολιτισμό στο διεθνές πανεπιστημιακό περιβάλλον.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 70.000 υποψήφιους ως 14/5 με τις λύσεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 15/05
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ