Zaxaraki
Συμβούλιο Παιδείας, Νεολαίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, 12-13 Μαΐου 2025

Στις Βρυξέλλες θα μεταβεί αύριο  Δευτέρα 12 Μαϊου η Υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Υπουργών Παιδείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόκειται για μία από τις τακτικές συνεδριάσεις των αρμόδιων υπουργών των κρατών-μελών, κατά τις οποίες συζητούνται κρίσιμα ζητήματα για το μέλλον της εκπαίδευσης στην Ευρώπη.

Δευτέρα 12 Μαϊου

Το πρωί της Δευτέρας, οι υπουργοί Νεολαίας θα συζητήσουν τις επιπτώσεις της παραπληροφόρησης, της χειραγώγησης και των απειλών στον κυβερνοχώρο στη ζωή των νέων. Αναμένεται επίσης να εγκρίνουν συμπεράσματα του Συμβουλίου σχετικά με μια κοινότητα νέων στην Ευρώπη με βάση τις ευρωπαϊκές αξίες για μια κοινή και ασφαλή Ευρώπη.

Το απόγευμα, οι υπουργοί Παιδείας αναμένεται να εκδώσουν σύσταση για ένα ευρωπαϊκό σύστημα διασφάλισης της ποιότητας και αναγνώρισης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Θα συζητήσουν επίσης τον ρόλο της Ένωσης Δεξιοτήτων που ανακοινώθηκε πρόσφατα στην ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Χώρου Εκπαίδευσης.

Τρίτη 13 Μαΐου

Το πρωί, οι υπουργοί Πολιτισμού και οπτικοακουστικού τομέα θα επιδιώξουν να εγκρίνουν συμπεράσματα σχετικά με την αξιολόγηση του νομικού πλαισίου για τις υπηρεσίες οπτικοακουστικών μέσων και τις υπηρεσίες πλατφόρμας διαμοιρασμού βίντεο. Θα συζητήσουν επίσης την προγραμματιζόμενη πολιτιστική πυξίδα και το μέλλον του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη».

Το απόγευμα, το Συμβούλιο θα στρέψει την προσοχή του στον αθλητισμό. Οι υπουργοί αναμένεται να εγκρίνουν συμπεράσματα σχετικά με μια ολοκληρωμένη προσέγγιση του αθλητισμού και της σωματικής δραστηριότητας στο πλαίσιο της εκπαίδευσης και θα συμμετάσχουν επίσης σε συζήτηση προσανατολισμού σχετικά με τον ρόλο των αθλητών στη χάραξη στρατηγικής για την ανάπτυξη του αθλητισμού.

----------------

Το Συμβούλιο Υπουργών Παιδείας της Ε.Ε. είναι μέρος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποτελεί βασικό θεσμικό όργανο στη χάραξη κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής στον χώρο της εκπαίδευσης. Παρότι η εκπαίδευση παραμένει εθνική αρμοδιότητα, το Συμβούλιο επιτρέπει τον συντονισμό στρατηγικών, ώστε να επιτευχθούν κοινοί στόχοι στο πλαίσιο της στρατηγικής "Εκπαίδευση και Κατάρτιση 2030".

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κασσελακης
Κασσελάκης: Ανακοίνωσε συνεργασία με την Κωνσταντοπούλου - "Μαζί με τη Ζωή θα γίνουμε ο δημοκρατικός τους εφιάλτης"
Αναζωπυρώνονται τα σενάρια για τυχόν προοπτική δημιουργίας ενός «άλλου πόλου»
Κασσελάκης: Ανακοίνωσε συνεργασία με την Κωνσταντοπούλου - "Μαζί με τη Ζωή θα γίνουμε ο δημοκρατικός τους εφιάλτης"
sxoleia-taxi
Καταγγελίες για σωματική βία σε μαθητές από εκπαιδευτικούς: Αντιδράσεις και ανησυχία
Αντιπαράθεση χωρίς αποδείξεις: Τι καταγγέλλουν οι γονείς, τι απαντούν οι εκπαιδευτικοί
Καταγγελίες για σωματική βία σε μαθητές από εκπαιδευτικούς: Αντιδράσεις και ανησυχία