Φοιτητές
Αναλυτικά το πρόγραμμα των τετραήμερων εργασιών της Συνόδου Πρυτάνεων

Σημαντικές αποφάσεις και διαβουλεύσεις για τα ανοιχτά μέτωπα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα τεθούν στο τραπέζι κατά την 108η Σύνοδο Πρυτάνεων των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων, η οποία θα φιλοξενηθεί φέτος στον Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής. Ο χώρος διεξαγωγής θα είναι το ξενοδοχείο «Porto Carras», ενώ τις εργασίες οργανώνει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Η Σύνοδος, που θα διαρκέσει από την Τρίτη 6 έως και την Παρασκευή 9 Μαΐου 2025, αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την πορεία της ανώτατης εκπαίδευσης, με τη συμμετοχή των επικεφαλής των 24 δημόσιων ΑΕΙ της χώρας και υψηλόβαθμων κυβερνητικών παραγόντων.

Τις εργασίες θα συντονίσει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητής Στυλιανός Κατρανίδης, ως προεδρεύων της Συνόδου, με τη συμμετοχή της Πρυτάνεως του Παντείου, Χριστίνας Κουλούρη, και του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αθανασίου Κατσή.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα των τετραήμερων εργασιών της Συνόδου Πρυτάνεων.

Η ατζέντα της Συνόδου

  • Την 88η Συνάντηση Προϊσταμένων ΜΟΔΥ των ΕΛΚΕ την Τρίτη 6 Μαΐου

  • Κλειστές συνεδριάσεις Αντιπρυτάνεων την Τετάρτη 7 Μαΐου

  • Την ολομέλεια της Συνόδου την Πέμπτη 8 Μαΐου

  • Την κεντρική συνεδρίαση της Παρασκευής 9 Μαΐου, με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘΑ.

Παρούσα θα είναι η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, μαζί με τον υφυπουργό αρμόδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση, Νίκο Παπαϊωάννου και τον Γενικό Γραμματέα, Δημήτρη Μπουραντώνη.

Στις θεματικές εισηγήσεις θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλαφάτης, ο βουλευτής και πρόεδρος της Επιτροπής Έρευνας της Βουλής Στράτος Σιμόπουλος, ο επικεφαλής της ΕΘΑΑΕ Περικλής Μήτκας, η πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Σωτηρία Ντούνη και η αντιπεριφερειάρχης Υγείας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρία-Μελίνα Δερμεντζοπούλου.

Η Σύνοδος αναμένεται να αγγίξει ζητήματα όπως η χρηματοδότηση των πανεπιστημίων, η ερευνητική στρατηγική, η διεθνοποίηση των σπουδών, η διασύνδεση με την αγορά και η εφαρμογή της νέας αξιολόγησης στα ΑΕΙ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γαλοπουλα
Πώς να τεμαχίσετε σωστά τη γαλοπούλα για το γιορτινό τραπέζι
Με λίγη προετοιμασία, ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι και σταθερές κινήσεις, μπορείς να κόψεις τη γαλοπούλα σαν επαγγελματίας, χωρίς να τη διαλύσεις.
Πώς να τεμαχίσετε σωστά τη γαλοπούλα για το γιορτινό τραπέζι
καλαντα
Ποια κάλαντα τραγουδάμε τα Χριστούγεννα και ποια είναι η ιστορία τους
Τα Χριστούγεννα του 2025, όπως και κάθε χρονιά, τα παραδοσιακά κάλαντα θα πλημμυρίσουν γειτονιές και σπίτια, μεταφέροντας το μήνυμα της Γέννησης του...
Ποια κάλαντα τραγουδάμε τα Χριστούγεννα και ποια είναι η ιστορία τους
Αγρότες με τρακτέρ
«Παραμένουμε στον δρόμο» διαμηνύουν οι αγρότες: Ουρές χιλιομέτρων σε Κάστρο και Μαρτίνο
«Παραμένουμε στον δρόμο» διαμηνύουν οι αγρότες – «Η κυβέρνηση βρήκε πρόθυμους για να σπάσει τα μπλόκα»
«Παραμένουμε στον δρόμο» διαμηνύουν οι αγρότες: Ουρές χιλιομέτρων σε Κάστρο και Μαρτίνο