δασκάλα
Πώς θα κάνετε αίτηση στην ΔΥΠΑ για το επίδομα ανεργίας αναπληρωτών

Οι αναπληρωτές  εκπαιδευτικοί και μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ προβαίνουν στην ηλεκτρονική έκδοση δελτίου ανεργίας και ακολούθως προβαίνουν στην υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης για το επίδομα τακτικής ανεργίας, με τη λήξη των συμβάσεών τους στα τέλη Ιουνίου, στον ΟΑΕΔ–ΔΥΠΑ.

Για την κατάθεση των δικαιολογητικών τα οποία χρειάζονται για την υποβολή αίτησης στον ΟΑΕΔ-ΔΥΠΑ από τους αναπληρωτές, ο εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ70 Μάνος Καρπετάκης εξέδωσε το παρακάτω ενημερωτικό σημείωμα.

Τα δικαιολογητικά που χρειάζεται να επισυνάψουν (σκαναρισμένα) οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί για την αίτηση του ΟΑΕΔ (ΔΥΠΑ).

1. Το έντυπο «βεβαίωση εργοδότη» το οποίο συμπληρώνει ο εργοδότης και φαίνονται τα ένσημα του τελευταίου τριμήνου πριν από την λήξη της σύμβασης εργασίας Το έντυπο αυτό πρέπει να έχει πρωτότυπη σφραγίδα και υπογραφή από τον εργοδότη.

2. Οικογενειακό βιβλιάριο ασθένειας, εφόσον υπάρχουν προστατευόμενα μέλη στην οικογένεια του αιτούντος, για του δοθεί η σχετική προσαύξηση. Σε περίπτωση που τα παιδιά είναι ασφαλισμένα στον ασφαλιστικό φορέα του άλλου γονέα, χρειάζεται βεβαίωση από τον ασφαλιστικό φορέα του άλλου γονέα ότι είναι ασφαλισμένα σε αυτόν.

3. Πρόσφατο Εκκαθαριστικό Σημείωμα της Εφορίας (φετινό ή περσινό).

4. Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας.

5. Αποδεικτικό της διεύθυνσης κατοικίας του ασφαλισμένου (π χ λογαριασμός ΔΕΗ, ΟΤΕ. ΕΥΔΑΠ).

6. Φωτοτυπία του λογαριασμού τραπέζης (IBAN), στον οποίο να φαίνεται πρώτος δικαιούχος ο αιτών.

7. Το έντυπο Ε7 Βεβαίωση- δήλωση εργοδότη για συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου θα το αναζητήσει αυτεπάγγελτα ο ΟΑΕΔ (ΔΥΠΑ), οπότε δεν χρειάζεται να το προσκομίσετε

• Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί πρέπει να επιλέξουν το Κ11Α2 της μόνιμης κατοικίας τους και όχι το KΠΑ2 πού αντιστοιχεί στην διεύθυνση της εργασίας τους.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για το επίδομα τακτικής ανεργίας είναι 60 ημέρες από την ήμερα της απόλυσης και η επιδότηση αρχίζει από την 7η ήμερα εάν η εγγραφή γίνει μέσα στις πρώτες 7 ημέρες. Εάν η αίτηση υποβληθεί μετά τις 7 ημέρες τότε η επιδότηση ξεκινάει από την ημέρα υποβολής της αίτησης. Η πρώτη παρουσία στα καταστήματα του ΟΑΕΔ (ΔΥΠΑ) γίνεται μετά τους 2 πρώτους μήνες.

ΚΑΡΠΕΤΑΚΗΣ ΜΑΝΟΣ- ΠΕ70

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι συμβαίνει στα παιδιά μας; Η μεγάλη δημόσια συζήτηση στο Δημαρχείο Βούλας στις 3 Μαρτίου

Αυτό είναι το πιο υγιεινό ψάρι στον κόσμο: Ξεπερνά τον σολομό στη διατροφική κατάταξη

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικοι
Νέοι Πίνακες Εκπαιδευτικών 2026: Oι Προκηρύξεις 1ΓΕ/2026 και 2ΓΕ/2026, οι ειδικότητες και οι κρίσιμες ημερομηνίες - Αντίστροφη μέτρηση για 150.000 εκπαιδευτικούς
Χρονιά-ορόσημο το 2026 για τους πίνακες εκπαιδευτικών - Η εκτίμηση του ΑΣΕΠ κάνει λόγο για πάνω από 150.000 αιτήσεις, γεγονός που καταδεικνύει το...
Νέοι Πίνακες Εκπαιδευτικών 2026: Oι Προκηρύξεις 1ΓΕ/2026 και 2ΓΕ/2026, οι ειδικότητες και οι κρίσιμες ημερομηνίες - Αντίστροφη μέτρηση για 150.000 εκπαιδευτικούς
δημόσιο
Νέο σύστημα επιλογής Διευθυντών - Προϊσταμένων μέσω ΑΣΕΠ – Γραπτές εξετάσεις και τεστ δεξιοτήτων
Πώς θα γίνεται η επιλογή προϊσταμένων - Η εμπλοκή του ΑΣΕΠ στην αξιολόγηση
Νέο σύστημα επιλογής Διευθυντών - Προϊσταμένων μέσω ΑΣΕΠ – Γραπτές εξετάσεις και τεστ δεξιοτήτων