Μαθητές Δημοτικού
INTIME NEWS/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
Λήγει η προθεσμία για τις εγγραφές σε νηπιαγωγεία και την Α’ Δημοτικού – Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις

Η εγγραφή των μαθητών και μαθητριών στα δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά, με τις αντίστοιχες πλατφόρμες να είναι ήδη διαθέσιμες.

Πιο συγκεκριμένα, οι γονείς και οι κηδεμόνες μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις εγγραφής για τα παιδιά τους, καθώς και να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα στοιχεία:

  • για τα μεν νηπιαγωγεία, στην πλατφόρμα proti-eggrafi.services.gov.gr μέχρι και την 24η Μαρτίου 2025
  • για την Α΄ Δημοτικού στην πλατφόρμα eggraphe-sten-prote-demotikou μέχρι και την 26 Μαρτίου 2025.

Και στις δύο πλατφόρμες, η αυθεντικοποίηση των χρηστών γίνεται με τους κωδικούς Taxisnet. Οι αιτούντες θα ενημερώνονται μέσω SMS για την εξέλιξη της αίτησής τους, καθώς και για κάθε ενέργεια που ενδεχομένως χρειαστεί.

Η σχολική μονάδα φοίτησης των μαθητών/τριών προσδιορίζεται από την ηλεκτρονική εφαρμογή, βάσει της μόνιμης διεύθυνσης κατοικίας των γονέων/κηδεμόνων.

Επιπλέον, όπως ανακοινώθηκε σχετικά από το Υπουργείο Παιδείας, η πλατφόρμα αυτοματοποιεί και τους μηχανισμούς διαχείρισης των αιτήσεων από τον/τη διευθυντή/ντρια του Νηπιαγωγείου ή του Δημοτικού Σχολείου και από τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για την τελική κατανομή των μαθητών/τριών σε σχολικές μονάδες.

Οι συγκεκριμένες πλατφόρμες αξιοποιούν τη στρατηγική διασύνδεσης των συστημάτων του Δημοσίου και αξιοποιεί τις υποδομές του Εθνικού Μητρώου Επικοινωνίας, του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου, του myschool και του Μητρώου Πολιτών.

Το σύστημα «Εγγραφή στην Πρώτη Δημοτικού»

Από το Υπουργείο Παιδείας έγινε γνωστό, επίσης, ότι το σύστημα «Εγγραφή στην Πρώτη Δημοτικού» αποτελεί νέα υπηρεσία, η οποία σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Το σύστημα «Πρώτη Εγγραφή» για τα νηπιαγωγεία, τέθηκε σε λειτουργία το 2020, από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο μαθητής Νικόλαος Ελευθέριος Καραμπουρούνης που κέρδισε υποτροφία
Λευκάδα: Μαθητής που πήγαινε σχολείο με καΐκι κερδίζει υποτροφία αριστείας 6.000 ευρώ
Ο Νικόλαος Ελευθέριος Καραμπουρούνης συγκινεί: Η δικαίωση ενός μαθητή που νίκησε τα 40 «απαγορευτικά» και εισήχθη στην Πληροφορική Βιοϊατρικής
Λευκάδα: Μαθητής που πήγαινε σχολείο με καΐκι κερδίζει υποτροφία αριστείας 6.000 ευρώ
frouta
Το φρούτο που «χτυπά» το κοιλιακό λίπος – Ένα την ημέρα μπορεί να κάνει τη διαφορά
Νέα έρευνα δείχνει ότι το αβοκάντο συμβάλλει στη μείωση του επικίνδυνου σπλαχνικού λίπους, κυρίως στις γυναίκες
Το φρούτο που «χτυπά» το κοιλιακό λίπος – Ένα την ημέρα μπορεί να κάνει τη διαφορά
autokinito
Προσοχή στους οδηγούς: Πρόστιμο αν λείπει αυτό το εξάρτημα από το αυτοκίνητο
Τι προβλέπει η νομοθεσία για τις αντιολισθητικές αλυσίδες και πότε επιβάλλεται το πρόστιμο των 80 ευρώ
Προσοχή στους οδηγούς: Πρόστιμο αν λείπει αυτό το εξάρτημα από το αυτοκίνητο