επισκεψη
Η συνάντηση αυτή γέμισε την ημέρα με συναισθήματα χαράς, αγάπης και αισιοδοξίας, ενισχύοντας την κοινωνική ευθύνη των μαθητών και προάγοντας την έννοια της ανιδιοτελούς προσφοράς.

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2025 η επίσκεψη των μαθητών (5ου Γυμνασίου Πάτρας, Πρότυπου Γυμνασίου Πάτρας, Ιδιωτικού Γυμνασίου «Θεμέλιο» Πάτρας, 7ου ΕΠΑΛ Πάτρας και ΕΠΑΛ Κάτω Αχαΐας)   που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Αγωγής Υγείας "Λαβύρινθος" στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων "Αφροδίτη". Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στο πλαίσιο της προαγωγής του εθελοντισμού, της ευαισθητοποίησης σε θέματα υγείας και κοινωνικής προσφοράς, καθώς και της ενίσχυσης της διαγενεακής επικοινωνίας και της αλληλεγγύης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία, να συνομιλήσουν με τους ηλικιωμένους, να συμμετάσχουν σε δημιουργικές δραστηριότητες  χαρίζοντας χαμόγελα και όμορφες στιγμές στους φιλοξενούμενους της μονάδας, να παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς δημιουργώντας ένα ζεστό και χαρούμενο κλίμα.

επισκεψη

Η συνάντηση αυτή γέμισε την ημέρα με συναισθήματα χαράς, αγάπης και αισιοδοξίας, ενισχύοντας την κοινωνική ευθύνη των μαθητών και προάγοντας την έννοια της ανιδιοτελούς προσφοράς.

Οι εκπαιδευτικοί του προγράμματος "Λαβύρινθος" εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες στον κ. Θεόδωρο Μαρκέτο, ιδιοκτήτη της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων "Αφροδίτη", για τη φιλοξενία και την υποστήριξή του. Παράλληλα, τόνισαν τη σημασία της συνεργασίας σχολείων και κοινωνικών  δομών στη δημιουργία μιας κοινωνίας βασισμένης στον σεβασμό, την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά.

Τέτοιες πρωτοβουλίες δίνουν το παράδειγμα στις νέες γενιές, καλλιεργώντας την εκτίμηση στη φροντίδα, τον σεβασμό και τη συνεργασία, και μεταδίδοντας το μήνυμα ότι όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας, αξίζουν αγάπη, προσοχή και ζεστασιά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σπαζοκεφαλιά-γρίφος
Σπαζοκεφαλιά: Ποιο από τα 7 δοχεία γεμίζει πρώτο; Ένα τεστ για IQ πάνω από 129
Ανακαλύψτε την απάντηση σε αυτόν τον γρίφο και διαπιστώστε αν έχετε εξαιρετική αντίληψη και λογική σκέψη
Σπαζοκεφαλιά: Ποιο από τα 7 δοχεία γεμίζει πρώτο; Ένα τεστ για IQ πάνω από 129
robot
Κίνα εναντίον ΗΠΑ: Η μάχη για το "σώμα" της τεχνητής νοημοσύνης έχει ήδη νικητή
Η Αμερική επενδύει στην τεχνητή νοημοσύνη, αλλά η Κίνα προηγείται ήδη στην κούρσα των ανθρωπόμορφων ρομπότ — και διαμορφώνει τη βιομηχανία του...
Κίνα εναντίον ΗΠΑ: Η μάχη για το "σώμα" της τεχνητής νοημοσύνης έχει ήδη νικητή
mathites
42η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα: Έξι μετάλλια για την Ελλάδα με 2 αργυρά και 4 χάλκινα
Στη 42η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα, οι Έλληνες μαθητές κέρδισαν δύο αργυρά και τέσσερα χάλκινα μετάλλια
42η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα: Έξι μετάλλια για την Ελλάδα με 2 αργυρά και 4 χάλκινα