γλυσ
Οι μαθητές φόρεσαν μπλε μπλουζάκια με λευκά γράμματα που σχημάτιζαν τη φράση “Bring Them Back!” και στάθηκαν μπροστά από τα Γλυπτά στέλνοντας με ιδιαίτερο τρόπο το μήνυμα ότι αυτά πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα

Σε μία συμβολική κίνηση υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα προχώρησαν μαθητές της Γ’ τάξης του 4ου Γυμνάσιου Χαλανδρίου μέσα στο Βρετανικό Μουσείο.

Τα παιδιά βρέθηκαν στο Λονδίνο με αφορμή τρία εκπαιδευτικά πολιτιστικά προγράμματα ένα εκ των οποίων υπό τον τίτλο «Λέσχη Ανάγνωσης – Δύο Άγγλοι Λόρδοι με εντελώς διαφορετικές επιδιώξεις» αφορά τον Λόρδο Έλγιν και τον Λόρδο Βύρωνα.

Οι μαθητές φόρεσαν μπλε μπλουζάκια με λευκά γράμματα που σχημάτιζαν τη φράση “Bring Them Back!” και στάθηκαν μπροστά από τα Γλυπτά στέλνοντας με ιδιαίτερο τρόπο το μήνυμα ότι αυτά πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα.

Η εκπαιδευτικός Μελπωμένη Χωριατέλη που είναι υπεύθυνη του προγράμματος που αφορά τους δύο λόρδους και της δράσης που έγινε, είπε ότι τα παιδιά έχουν αντιληφθεί πώς αποκτήθηκαν από το Βρετανικό Μουσείο τα Γλυπτά και έχουν ξεκαθαρίσει τι είναι δίκαιο και τι άδικο. «Δεν φοβήθηκαν καθόλου» επεσήμανε.

Μάλιστα όπως είπε μέσα από χριστουγεννιάτικο bazaar συγκέντρωσαν τα χρήματα για να αγοράσουν τα μπλουζάκια που φόρεσαν ενώ επέλεξαν τα συγκεκριμένα χρώματα για να παραπέμπουν στην ελληνική σημαία.

Η υποδιευθύντρια του σχολείου, Κυριακή Μήτσιου, τόνισε από την πλευρά της ότι τα παιδιά ήταν γεμάτα ενθουσιασμό καθώς ένιωσαν ότι πήραν μια σημαντική πρωτοβουλία. «Πέρασαν από τη θεωρία στην πράξη, έμαθαν την έννοια του ακτιβισμού» υπογράμμισε.

«Οι μαθητές έχουν επισκεφθεί το Μουσείο της Ακρόπολης και ήθελαν να δουν από κοντά τους εξόριστους θησαυρούς. Ένιωσαν μεγάλη περηφάνια που αγωνίζονται για ένα σπουδαίο σκοπό. Το Βρετανικό Μουσείο σεβάστηκε το δικαίωμά τος να εκφράσουν ελεύθερα την άποψή τους μέσα στην αίθουσα των Γλυπτών ενώ παρευρισκόμενοι τουρίστες που ρωτήθηκαν αν συμφωνούν με την επιστροφή και τη δράση των παιδιών απάντησαν καταφατικά» είπε ακόμα η κ. Μήτσιου.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ανακληση
Ανάκληση γνωστών βερνικιών νυχιών στην Ευρώπη – Περιέχουν απαγορευμένη ουσία και πωλούνται και στην Ελλάδα
Στο μικροσκόπιο δύο προϊόντα γνωστής εταιρείας καλλυντικών λόγω χημικής ουσίας που συνδέεται με κινδύνους για την υγεία
Ανάκληση γνωστών βερνικιών νυχιών στην Ευρώπη – Περιέχουν απαγορευμένη ουσία και πωλούνται και στην Ελλάδα
εισαγωγη
Περίοδος αιτήσεων για την εισαγωγή στην α΄ γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Άρτας
Έως τις 2 Ιουνίου η υποβολή αιτήσεων – Δωρεάν φοίτηση, μεταφορά και ολοκληρωμένη μουσική και γενική παιδεία για τους μαθητές
Περίοδος αιτήσεων για την εισαγωγή στην α΄ γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Άρτας
εκπαιδευση
Β' φάση του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου»: Η λίστα με όλα τα σχολεία στα οποία θα γίνει ανακαίνιση
Υπογραφή της σύμβασης της Β΄ Φάσης του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου» για την ανακαίνιση 238 Σχολικών Κτιρίων - Η λίστα με όλα τα σχολεία
Β' φάση του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου»: Η λίστα με όλα τα σχολεία στα οποία θα γίνει ανακαίνιση