Thumbnail
Μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στην κατάργηση σχολείων – «Τα Ωνάσεια Σχολεία θα μείνουν στα χαρτιά»

Μαζική κινητοποίηση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12/2 στο Πέραμα, σε ένδειξη αντίδρασης στην προγραμματισμένη κατάργηση του 1ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου της περιοχής. Στο επίκεντρο των διαμαρτυριών βρέθηκαν τα Ωνάσεια Σχολεία, με τους συγκεντρωμένους να καταγγέλλουν την εμπλοκή εφοπλιστών και χορηγών στην Παιδεία.

Την κινητοποίηση χαιρέτισε η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Περάματος, ενώ σωματεία και φορείς εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους. Με κεντρικό σύνθημα την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης, οι διαδηλωτές κατηγόρησαν την κυβέρνηση, τους εφοπλιστές και τη δημοτική αρχή για μια «τραγική υποβάθμιση» της Παιδείας στην περιοχή.

Ιδιαίτερα αιχμηρή ήταν η αντίδραση απέναντι στη δημοτική αρχή, η οποία, σύμφωνα με τους συγκεντρωμένους, επιχειρεί να περιορίσει την ενημέρωση των γονέων, μη παραχωρώντας αίθουσες σχολείων στους Συλλόγους Γονέων και την Ένωση.

perama

Ο αγώνας αναμένεται να κλιμακωθεί τις επόμενες εβδομάδες, με συνελεύσεις και συγκεντρώσεις σε όλα τα σχολεία του Περάματος, συλλογή υπογραφών και μια μεγάλη συναυλία διαμαρτυρίας στα τέλη Φεβρουαρίου. Επιπλέον, προγραμματίζεται επιστημονική ημερίδα στις αρχές Μαρτίου, με στόχο την ανάδειξη των επιπτώσεων που θα έχει η κατάργηση των σχολείων στη μαθητική κοινότητα.

Αναλυτικά

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Περάματος χαιρετίζει τους εκατοντάδες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς που κινητοποιήθηκαν σήμερα, 12/02/2025, στο
Πέραμα, δίνοντας «οξυγόνο» στον αγώνα να μην καταργηθούν το 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο Περάματος από τα Ωνάσεια Σχολεία των εφοπλιστών και των χορηγών.
Χαιρετίζουμε, επίσης, τους συλλόγους, τα σωματεία και τους φορείς που κινητοποιούνται και συμπαραστέκονται στον αγώνα μας.

Η πορεία κατήγγειλε την κυβέρνηση, τους εφοπλιστές και τη δημοτική αρχή για αυτή την τραγική υποβάθμιση που ετοιμάζουν για την εκπαίδευση στο Πέραμα μέσω των
Ωνάσειων Σχολείων. Ταυτόχρονα, κατήγγειλε την άθλια απόφαση της δημοτικής αρχής, η οποία προσπαθεί να βάλει εμπόδια στην ενημέρωση των γονέων, μη παραχωρώντας αίθουσες σχολείων στους Συλλόγους Γονέων και στην Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Περάματος.

Διεκδικούμε:

 Να μη καταργηθούν το 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο Περάματος. Τα Ωνάσεια Σχολεία θα μείνουν στα χαρτιά. Καμία υποβάθμιση της εκπαίδευσης στο Πέραμα. Έξω οι εφοπλιστές και οι χορηγοί από την Παιδεία.

 Αναβαθμισμένη Παιδεία για Όλους, χωρίς Αποκλεισμούς.

Προχωράμε σε:

 Γενικές Συνελεύσεις Συλλόγων Γονέων – Συσκέψεις – Συγκεντρώσεις γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών σε όλα τα σχολεία του Περάματος, ώστε να μη μείνει κανείς ανενημέρωτος. Τσαλακώνουμε την απόφαση της δημοτικής αρχής Λαγουδάκου, που θέλει να μας βάλει εμπόδια! Παντού συνελεύσεις!

 Συλλογή υπογραφών σε όλα τα σχολεία και τις γειτονιές του Περάματος, καθώς και σε όλους τους εργασιακούς χώρους, με το κείμενο της Ομοσπονδίας Γονέων.

 Μεγάλη συναυλία στο Πέραμα την τελευταία βδομάδα του Φεβρουαρίου. 

 Εκδήλωση – Επιστημονική Ημερίδα στο Πέραμα το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αγρότες στο Σύνταγμα
Σύνταγμα: Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο - Θα διανυκτερεύσουν οι αγρότες (Εικόνες, βίντεο)
Σε ολονυκτία οι αγρότες στο Σύνταγμα – Παρατεταγμένα τα 44 τρακτέρ, πότε αποχωρούν
Σύνταγμα: Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο - Θα διανυκτερεύσουν οι αγρότες (Εικόνες, βίντεο)
Κυριακή Μάλαμα
Κυριακή Μάλαμα για σχολικές υποδομές: «Δεν είναι σύμπτωση, αλλά κρατική αποτυχία»
Διαδοχικά περιστατικά καταρρεύσεων σε σχολεία - Η βουλευτής ζητά εθνικό σχέδιο ελέγχου και αποτύπωση των συμβάντων
Κυριακή Μάλαμα για σχολικές υποδομές: «Δεν είναι σύμπτωση, αλλά κρατική αποτυχία»
Γιάννης Παναγόπουλος
Παναγόπουλος σε ΠΑΣΟΚ: «Με εξέλεξαν χιλιάδες εργαζόμενοι, όχι κομματική επιτροπή»
Στα άκρα η σύγκρουση του προέδρου της ΓΣΕΕ με το ΠΑΣΟΚ – Αρνείται να παραδώσει τα «όπλα»
Παναγόπουλος σε ΠΑΣΟΚ: «Με εξέλεξαν χιλιάδες εργαζόμενοι, όχι κομματική επιτροπή»