dde d athinas
Για αυτήν την τεράστια οπισθοδρόμηση σε επίπεδο δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, ευθύνη δεν έχει μόνο το Υπουργείο αλλά και ο Διευθυντής ΔΔΕ Δ’ Αθήνας κ. Μάντζος

 Μαζική και μαχητική παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΔΕ Δ’ Αθήνας πραγματοποίησαν σήμερα Τρίτη 11 Φεβρουαρίου στις 14:00 η ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης Καλλιθέας Μοσχάτου και η ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας καθώς ο ΔΔΕ Δ’ Αθήνας Λεωνίδας Μάντζος στέλνει στο πειθαρχικό δεκάδες απεργούς εκπαιδευτικούς.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι της Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας όπως και εκπρόσωποι του ΣΕΠΕ της περιοχής.

dde_d

Το Υπουργείο Παιδείας, μέσω των Διευθύνσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και σε αγαστή συνεργασία με τους Συντονιστές Εκπαίδευσης, έχει επιδοθεί σε ένα μπαράζ πειθαρχικών διώξεων σε όλη την επικράτεια προκειμένου να κάμψει την αντίσταση των εκπαιδευτικών που υπερασπίζονται το δημόσιο σχολείο. Τα Ωνάσεια σχολεία, το διεθνές απολυτήριο, η ΕΒΕ, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, η αξιολόγηση και κατ’ επέκταση η κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών είναι πλευρές της ίδιας πολιτικής που προσπαθεί να επιβάλλει στην εκπαίδευση η κυβέρνηση, με απώτερο σκοπό την παράδοση του δημόσιου σχολείου στα ιδιωτικά συμφέροντα.

elme_notias_athinas

 

Η Ε.Λ.Μ.Ε. Ν. Σμύρνης-Καλλιθέας-Μοσχάτου και η ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας  καταγγέλλουν τη Δ.Δ.Ε. Δ’ Αθήνας για την πειθαρχική δίωξη απεργών συναδέλφων και δηλώνει τη στήριξή της και την αμέριστη συμπαράστασή της στους συναδέλφους που παραπέπονται στο  πειθαρχικό συμβούλιο λόγω της συμμετοχής τους στην απεργία – αποχή από την αξιολόγηση, υπερασπιζόμενοι το δημόσιο χαρακτήρα του σχολείου. Οι συνάδελφοί μας υλοποίησαν τις αποφάσεις του κλάδου, συμμετέχουν στην απεργία - αποχή που είχαν κηρύξει οι ΟΛΜΕ/ΕΛΜΕ και η ΑΔΕΔΥ.

dde_d_athinas

Η Ε.Λ.Μ.Ε. Ν. Σμύρνης-Καλλιθέας-Μοσχάτου και η ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας καταγγέλλουν τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο, υποκαθιστώντας κατά την προσφιλή του συνήθεια τη δικαιοσύνη, προσπαθεί να εκφοβίσει και να παραπλανήσει τους εκπαιδευτικούς με ψευδείς ισχυρισμούς για την ισχύ της απεργίας-αποχής της ΑΔΕΔΥ για να επιβάλλει την αξιολόγηση. Η απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για την Ο.Λ.Μ.Ε. στις 15/7/2024 είναι σε πλήρη ισχύ αφού το Δημόσιο ως εργοδότης των εκπαιδευτικών δεν έχει προσφύγει μέχρι στιγμής εναντίον της. Ομοίως και η απεργία – αποχή που έχει κηρύξει και η δική μας ΕΛΜΕ. Το κατοχυρωμένο και συνταγματικά προστατευμένο απεργιακό δικαίωμα είναι αναφαίρετο, ενώ κάθε απεργία κρίνεται δικαστικά αυτοτελώς.

Για αυτήν την τεράστια οπισθοδρόμηση σε επίπεδο δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, ευθύνη δεν έχει μόνο το Υπουργείο αλλά και ο Διευθυντής ΔΔΕ Δ’ Αθήνας κ. Μάντζος αλλά και οι Σύμβουλοι-Αξιολογητές. Ουδέν αναληθέστερο ότι απλά εφαρμόζουν τον νόμο. Δεν είναι δικαστές για να βγάζουν παράνομες απεργίες. Και επιπλέον όταν ο νόμος δεν τους συμφέρει πράττουν τα αντίθετα. Είναι, για παράδειγμα, οι ίδιοι που δίνουν προφορικές οδηγίες στα σχολεία να παρανομούν και να καλύπτουν τα κενά – Φλεβάρη μήνα – με αλλαγές στο αναλυτικό πρόγραμμα!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δασκα
Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν την εργαλειοποίηση περιστατικού κακοποίησης μαθητή στις Σέρρες
Τονίζεται ότι η ψυχική υγεία αποτελεί δικαίωμα και όχι διοικητικό δείκτη, ενώ η σύνδεσή της με την αξιολόγηση συνιστά θεσμική εκτροπή, μηχανισμό...
Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν την εργαλειοποίηση περιστατικού κακοποίησης μαθητή στις Σέρρες
maxairi
Ασύλληπτο! Μαθητής μαχαίρωσε καθηγήτρια μέσα στην τάξη – Σε κρίσιμη κατάσταση η καθηγήτρια
Γαλλία. Ο μαθητής φέρεται να μαχαίρωσε την καθηγήτρια τουλάχιστον τρεις φορές
Ασύλληπτο! Μαθητής μαχαίρωσε καθηγήτρια μέσα στην τάξη – Σε κρίσιμη κατάσταση η καθηγήτρια