ηφη
Η απόκτηση του λεωφορείου πραγματοποιήθηκε μέσω της πράξης ΕΣΠΑ «Κοινωνική μέριμνα φοιτητών του ΑΠΘ» και στόχο έχει τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των φοιτητών και φοιτητριών με αναπηρία, εξασφαλίζοντας ασφαλή και άνετη μεταφορά τόσο εντός όσο και εκτός της Πανεπιστημιούπολης

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) προχωρά σε μία ακόμη σημαντική πρωτοβουλία για την ενίσχυση της προσβασιμότητας στην εκπαίδευση, θέτοντας σε κυκλοφορία ένα ειδικά διαμορφωμένο λεωφορείο για τη μετακίνηση των Ατόμων με Αναπηρία (ΑΜΕΑ). 

Η δράση ενδυναμώνει τη λειτουργία της «Μονάδας Ισότιμης Πρόσβασης», που συστάθηκε πρόσφατα στο ΑΠΘ, με σκοπό τη δημιουργία ενός χωρίς εμπόδια ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και την προώθηση της ισότητας και της συμμετοχής όλων στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου:

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί ακόμη ένα σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση της προσβασιμότητας στην εκπαίδευση, θέτοντας σε κυκλοφορία, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες των Πρυτανικών Αρχών, το ειδικά διαμορφωμένο λεωφορείο για τη μετακίνηση Ατόμων με Αναπηρία (ΑΜΕΑ) που αποκτήθηκε στο πλαίσιο της πράξης ΕΣΠΑ «Κοινωνική μέριμνα φοιτητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης» του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση & Διά Βίου Μάθηση 2014-2020»».

Η πρωτοβουλία αυτή ενισχύει τις δράσεις του ΑΠΘ για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των φοιτητών και των φοιτητριών με αναπηρία, εξασφαλίζοντας ασφαλή και άνετη μεταφορά εντός και εκτός της Πανεπιστημιούπολης, ενδυναμώνοντας ακόμη περισσότερο τον ρόλο και τις παρεχόμενες υπηρεσίες της «Μονάδας Ισότιμης Πρόσβασης» που πρόσφατα συστάθηκε στο ΑΠΘ και αποσκοπεί στη διαμόρφωση ενός χωρίς εμπόδια περιβάλλοντος εκπαίδευσης και έρευνας, προάγοντας την ισότητα και τη συμμετοχή όλων στην ακαδημαϊκή ζωή.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το απλό βήμα που πρέπει να κάνετε πάντα στο μπρόκολο πριν το μαγείρεμα

«Κάλτσα»: Πώς λέγεται στα ελληνικά;

Γιατί δεν πρέπει να ξεφορτώνεστε τα γρατζουνισμένα πιάτα σας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΙΕΠ
ΙΕΠ: Ανοίγουν αύριο οι αιτήσεις επιμόρφωσης για την Αγγλική Γλώσσα στο Νηπιαγωγείο (ΕΑΝ)
Αγγλικά στο Νηπιαγωγείο: Αύριο ανοίγουν οι αιτήσεις στο ΙΕΠ για τις νέες επιμορφώσεις εκπαιδευτικών - Όσα πρέπει να ξέρετε
ΙΕΠ: Ανοίγουν αύριο οι αιτήσεις επιμόρφωσης για την Αγγλική Γλώσσα στο Νηπιαγωγείο (ΕΑΝ)
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
Υπ. Παιδείας: Τροποποίηση σύνθεσης Σχολικών Εφορειών Μουσουλμανικών Ιεροσπουδαστηρίων
Τροποποίηση της υπό στοιχεία 141287/Θ2/26.11.2024 υπουργικής απόφασης «Συγκρότηση Σχολικών Εφορειών των Μουσουλμανικών Ιεροσπουδαστηρίων Κομοτηνής...
Υπ. Παιδείας: Τροποποίηση σύνθεσης Σχολικών Εφορειών Μουσουλμανικών Ιεροσπουδαστηρίων