paideias
Η διαδικασία πρόσληψης αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ

Πίνακα με τις προσλήψεις αναπληρωτών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) ανά κλάδο και Πρόγραμμα-δομή εκπαίδευσης έως και χθες Παρασκευή 08 Φεβρουαρίου 2025 κοινοποίησε το Υπουργείο Παιδείας (ΥΠΑΙΘΑ) στη Βουλή στα πλαίσια κοινοβουλευτικής Ερώτησης.

Σύμφωνα με το ΥΠΑΙΘΑ συνολικά έχουν γίνει, έως σήμερα, 6 Φάσεις προσλήψεων που ανέρχονται σε 8.372 προσλήψεις αναπληρωτών μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ (1η Φάση/30-8: 5.539, 1η Φάση Ειδικής Πρόσκλησης/09.10: 162, 2η Φάση/21.10: 1.858, 3η Φάση/03.12: 465, 2η Φάση Ειδικής Πρόσκλησης/02-01: 338, 2η Φάση Ειδικής Πρόσκλησης (μη αναλήψεις)/15-01-25: 10).

Πίνακας προσλήψεων αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ 2024-2025 ανά κλάδο και Πρόγραμμα-δομή εκπαίδευσης 

proslipseis-anapliroton

Η διαδικασία πρόσληψης αναπληρωτών

Η αρμόδια υπηρεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. συγκεντρώνει τα λειτουργικά κενά αναπληρωτών μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ από τις αρμόδιες αποκεντρωμένες υπηρεσίες και έπειτα προβαίνει σε κατανομή αυτών των κενών σύμφωνα με τις υφιστάμενες πιστώσεις των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ με τους περιορισμούς που έχουν (πχ η χρηματοδότηση στα προγράμματα ΠΕΠ είναι ανά ΠΔΕ). Η κατανομή εγκρίνεται με εγκριτική πράξη Υπουργού και κατόπιν ακολουθεί η ροή των προσλήψεων.

Σημειώνεται ότι οι προσληφθέντες αναλαμβάνουν υπηρεσία απευθείας στην σχολική μονάδα ή δομή πρόσληψής τους αφού τοποθετηθούν σύμφωνα με τα ιεραρχημένα κενά που καταχωρούν στο ΟΠΣΥΔ οι Δ/νσεις Εκπ/σης και οι ΠΔΕ σύμφωνα με τη ρυθμιστική απόφαση (ΦΕΚ 3344/Β/2020). Ως εκ τούτου αρμόδιες για την τοποθέτηση είναι οι Δ/νσεις και οι ΠΔΕ.

Αριθμός μονίμων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ – Από 708 σε 3.427

Τα τελευταία 4 έτη ο αριθμός των μονίμων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΣΜΕΑΕ, ΣΔΕΥ, ΚΕΔΑΣΥ) έχει αυξηθεί από 708 (Μάρτιος 2020 προ διορισμών) σε 3.427 περίπου (Σεπτέμβριος 2024). 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Διευθυντής ΠΕ Ζακύνθου, Αθανάσιος Κατσίμπελης
Επιμένει ο Διευθυντής ΠΕ Ζακύνθου: «Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη γιατί τόλμησα να εφαρμόσω το Σύνταγμα»
«Με τιμή αναλαμβάνω την ευθύνη αυτού του “παραπτώματος”» – Η σφοδρή απάντηση του Αθανασίου Κατσίμπελη στην ΔΟΕ που τον χαρακτήρισε «υπότροπο για...
Επιμένει ο Διευθυντής ΠΕ Ζακύνθου: «Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη γιατί τόλμησα να εφαρμόσω το Σύνταγμα»
στεφανος κασσελακης
Κασσελάκης: Δεν θα διαβάσω το βιβλίο Τσίπρα, δεν με ενδιαφέρει
«Αναρωτήθηκα αν πρέπει να ντρέπομαι που είμαι Κρητικός» δήλωσε σε άλλο σημείο ο Στέφανος Κασσελάκης ερωτηθείς για τη δολοφονία στα Βορίζια
Κασσελάκης: Δεν θα διαβάσω το βιβλίο Τσίπρα, δεν με ενδιαφέρει
ΥΠΑΙΘΑ
Υπάλληλοι ΣΑΕΚ σε υπουργείο Παιδείας: «Πρώτα μόνιμες προσλήψεις, μετά αλλαγές στο ωράριο»
Κίνδυνος υπερεργασίας και «σπαστού» ωραρίου αν δεν προστεθεί μόνιμο προσωπικό στις ΣΑΕΚ - Τι ζητούν οι διοικητικοί από το υπουργείο Παιδείας
Υπάλληλοι ΣΑΕΚ σε υπουργείο Παιδείας: «Πρώτα μόνιμες προσλήψεις, μετά αλλαγές στο ωράριο»