Γονικές άδειες: όλες οι αλλαγές του Υπουργείου Εργασίας

Εκπαίδευση 0

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Ζητούν από τους φοιτητές πρακτική άσκηση, αλλά ... δεν τη χρηματοδοτούν;

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Καταγγελία: «Οι φοιτητές βιώνουν έναν παραλογισμό: από τη μια το πανεπιστήμιο τους επιβάλλει την εκπόνηση πρακτικής άσκησης και από την άλλη δεν τη διασφαλίζει»

Μια καταγγελία σχετικά με ανορθόδοξη πρακτική που φέρεται να ακολουθεί τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προκαλώντας πρόβλημα σε φοιτητές που πρέπει να κάνουν πρακτική άσκηση,  έλαβε και δημοσιοποιεί το alfavita.gr προκειμένου το ίδρυμα να απαντήσει.

Σύμφωνα με αυτήν, οι φοιτητές του εν λόγω Τμήματος βιώνουν έναν παραλογισμό: από τη μια το πανεπιστήμιο τους επιβάλλει την εκπόνηση πρακτικής άσκησης και από την άλλη δεν τη διασφαλίζει.

Η επιστολή - καταγγελία

Είμαι μητέρα φοιτήτριας στο Τμήμα Διαιτολογίας-Διατροφολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και θα ήθελα να καταγγείλω ότι, ενώ στο τελευταίο εξάμηνο της Σχολής προβλέπεται υποχρεωτική πρακτική άσκηση, που αποτελεί προϋπόθεση για τη λήψη πτυχίου, το Πανεπιστήμιο δεν τη χρηματοδοτεί με αποτέλεσμα οι φοιτητές να αδυνατούν να την πραγματοποιήσουν.

Κανένας φορέας, είτε νοσοκομείο, είτε διαιτολογικό γραφείο, δεν τους δέχεται, καθώς δεν μπορούν να αναλάβουν το κόστος. Οι φοιτητές λοιπόν βιώνουν έναν παραλογισμό: από τη μια το πανεπιστήμιο τους επιβάλλει την εκπόνηση πρακτικής άσκησης και από την άλλη δεν τη διασφαλίζει.

‘Ετσι οι φοιτητές είναι σε αδιέξοδο! Δεν μπορούν να πάρουν πτυχίο, όχι γιατί χρωστάνε μαθήματα αλλά γιατί είναι σε κατάσταση ομηρίας από το ίδιο το πανεπιστήμιο στο οποίο φοιτούν που δεν επιλύει το πρόβλημα της πρακτικής άσκησης. Μαζί με τα παιδιά μας αγωνιούμε κι εμείς οι γονείς, ιδιαίτερα όσοι έχουμε παιδιά που σπουδάζουν εκτός τόπου μόνιμης κατοικίας.

Είναι βέβαιο ότι αν δεν χρηματοδοτηθεί η πρακτική άσκηση, δεν υπάρχει περίπτωση οι φοιτητές να γίνουν δεκτοί από κανένα φορέα! Δεν είναι ευθύνη των φοιτητών αλλά του Πανεπιστημίου!

Αναμένουμε άμεσα λύση!

Δείξτε σεβασμό στους φοιτητές και στις οικογένειές τους.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

ΑΤΜ στο εξωτερικό: Πώς θα καταλάβετε αν σας χρεώνουν έξτρα προμήθεια

13ος και 14ος μισθός: Στο Δικαστήριο της ΕΕ το ερώτημα για τα δώρα στο Δημόσιο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση