onasia
Φουντώνουν οι αντιδράσεις στην μαθητική κοινότητα για το νέο πόνημα της κυβέρνησης της Ν.Δ. για την εκπαίδευση, τα «Ωνάσεια Σχολεία».

Επιστολή προς το Ίδρυμα Ωνάση απέστειλαν μαθητές παίρνοντας θέση για τα «Ωνάσεια Σχολεία» που προωθεί η κυβέρνηση, την ώρα που ο αντιδράσεις και οι κινητοποιήσεις πληθαίνουν.

Οι μαθητές ανήκουν στα σχολεία που καταργούνται για να γίνουν Ωνάσεια και υπογραμμίζουν ότι τους πετούν έξω από τα σχολεία της γειτονιάς και πως τους εξαναγκάζουν να δίνουν κι άλλες εξετάσεις για να συνεχίσουν το σχολείο.

onaseia

Η Επιστολή από τα σχολεία που καταργούνται για να γίνουν Ωνάσεια, προς το Ωνάσειο Ίδρυμα

Κύριοι του Ωνάσειου Ιδρύματος,

Απευθυνόμαστε σε εσάς, γιατί έχουμε μερικά ερωτήματα σχετικά με τη συμφωνία που κάνατε με την κυβέρνηση, με την οποία καταργείτε τα σχολεία μας και τα μετατρέπετε σε ωνάσεια.

onaseia

Οι μαθητές θέλουμε να έχουμε καλά και σύγχρονα σχολεία. Θέλουμε να αναβαθμιστεί η λειτουργία τους με υποδομές, καθηγητές, δραστηριότητες και ακριβώς για αυτά αγωνιζόμαστε. Όμως αυτό γιατί θα πρέπει να γίνεται σε συγκεκριμένα σχολεία και μάλιστα να περνάμε από εξετάσεις; Δεν αξίζουμε όλοι οι μαθητές καλά και σύγχρονα σχολεία;

onaseia

Αυτό που κάνετε είναι να μας πετάτε τελικά έξω από τα σχολεία της γειτονιάς μας και να μας αναγκάζετε να δίνουμε κι άλλες εξετάσεις για να συνεχίσουμε το σχολείο.

Απαιτούμε να μην προχωρήσουν τα Ωνάσεια Σχολεία γιατί διαχωρίζουν τους μαθητές και μας διώχνουν από τα σχολεία μας!

onaseia

Ξέρουμε πως τα ίδια λένε οι συμμαθητές μας που κάνουν αυτές τις μέρες καταλήψεις και πορείες, αλλά και στην Κρήτη, στην Ρόδο και στην Θράκη.

onaseia

Τα μαθητικά συμβούλια και μαθητές από

15ο ΓΕΛ Αθήνας

15ο Γυμνάσιο Αθήνας

60ο Γυμνάσιο Αθηνών

7ο ΓΕΛ Αχαρνών

52ο ΓΕΛ Αθήνας

3ο Γυμνάσιο Κοζάνης

1ο ΓΕΛ Περάματος

1ο Γυμνάσιο Περάματος

3ο ΓΕΛ Ευόσμου

6ο Γυμνάσιο Ευόσμου

onaseia

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κκε
Καυγάς μεταξύ Καιρίδη και Κατσώτη: «Θα σας στείλουμε να δουλέψετε» - «Εδώ δεν είναι Σοβιετική Ένωση, αυτά στα γκουλάγκ»
Αφορμή αποτέλεσε η τοποθέτηση του κυβερνητικού βουλευτή ότι η ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία στην Ελλάδα καταστράφηκε από τα συνδικάτα
Καυγάς μεταξύ Καιρίδη και Κατσώτη: «Θα σας στείλουμε να δουλέψετε» - «Εδώ δεν είναι Σοβιετική Ένωση, αυτά στα γκουλάγκ»
Αλέξης Τσίπρας, Μαρία Καρυστιανού
Δημοσκόπηση Alco: Το 58% προσανατολίζεται σε ψήφο διαμαρτυρίας – Από που θα αντλήσουν ψήφους Τσίπρας και Καρυστιανού
Τα υψηλά ποσοστά αδιαφορίας και αναποφάσιστων, καθώς και η έντονη διάθεση για ψήφο διαμαρτυρίας, δείχνουν ότι το εκλογικό σώμα παραμένει ανοικτό σε...
Δημοσκόπηση Alco: Το 58% προσανατολίζεται σε ψήφο διαμαρτυρίας – Από που θα αντλήσουν ψήφους Τσίπρας και Καρυστιανού
τεμπη
Το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για τα Τέμπη: Δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές πυραντοχής τα καθίσματα της επιβατικής αμαξοστοιχίας
Τι αποκαλύπτει η τεχνική έκθεση του ΕΟΔΑΣΑΑΜ
Το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για τα Τέμπη: Δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές πυραντοχής τα καθίσματα της επιβατικής αμαξοστοιχίας
βιολαντα
Ο Ρουβίκωνας αναλαμβάνει το λάθος και αποζημιώνει εταιρεία που χτύπησε κατά λάθος αντί της «Βιολάντα»
Η συλλογικότητα παραδέχεται ότι μέλη της προκάλεσαν ζημιές σε λάθος επιχείρηση στο Μενίδι και δηλώνει ότι θα καλύψει πλήρως το κόστος των φθορών.
Ο Ρουβίκωνας αναλαμβάνει το λάθος και αποζημιώνει εταιρεία που χτύπησε κατά λάθος αντί της «Βιολάντα»