ξενοδοχείο
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Πιθανότατα τον Μάιο-Ιούνιο θα ζητούν από τους εκπαιδευτικούς να εκκενώσουν τα δωμάτια των ξενοδοχείων ώστε αυτά να ενοικιαστούν σε τουρίστες!»

«Απαράδεκτη» χαρακτηρίζει η ΕΛΜΕ Ζακύνθου την τροπολογία «με την οποία η κυβέρνηση προπαγανδίζει ότι «λύνει» το θέμα της διαβίωσης των εκπαιδευτικών και άλλων δημοσίων υπαλλήλων στα τουριστικά νησιά».

«Η κυβέρνηση λειτουργεί ως ντίλερ των μεγαλοξενοδόχων και όχι με σκοπό να επιλύσει το πρόβλημα στέγασης των εκπαιδευτικών και των άλλων εργαζομένων που δε βρίσκουν στέγη» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της.

Όπως καταγγέλλει η ΕΛΜΕ, «αποδείχτηκε ότι ήταν…«άγρα πελατών» για τα μεγάλα ξενοδοχεία!». «Πιο συγκεκριμένα, με άρθρο που κατατέθηκε από το…Υπουργείο Τουρισμού (!), προβλέπεται ότι «επιτρέπεται η εποχική μίσθωση δωματίων προσωπικού σε εργαζόμενους στην περιοχή που ευρίσκονται αυτά, εφόσον δεν έχουν εκεί τη μόνιμη κατοικία τους» σε κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων, μεταξύ των οποίων και σε εκπαιδευτικούς Αθμιας και Βθμιας Εκπ/σης» επισημαίνει.

Στη συνέχεια, τονίζει ότι «οι εκπαιδευτικοί δεν είναι «πελάτες» για να τους κάνει «πάσα» το ΥΠΑΙΘΑ. Είναι βαριά φορολογούμενοι, και χαμηλά μισθοδοτούμενοι με διαχρονική ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και απαιτούν από το κράτος να επιλύσει το τεράστιο πρόβλημα της στέγασής τους».

«Και μια ματιά στην πραγματικότητα του “τουριστικού θαύματος” της Ζακύνθου αρκεί για να δικαιώσει τους φόβους μας ότι πιθανότατα τον Μάιο-Ιούνιο θα ζητούν από τους συναδέλφους να εκκενώσουν τα δωμάτια ώστε αυτά να ενοικιαστούν σε τουρίστες!» προσθέτει.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ζακύνθου

«Για την απαράδεκτη τροπολογία της κυβέρνησης για τη στέγαση των εκπαιδευτικών»

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου θεωρεί απαράδεκτη την τροπολογία με την οποία η κυβέρνηση προπαγανδίζει ότι «λύνει» το θέμα της διαβίωσης των εκπαιδευτικών και άλλων δημοσίων υπαλλήλων στα τουριστικά νησιά.

Η πολυδιαφημισμένη σε διημερίδες, εκδηλώσεις και δημόσιες δηλώσεις παρέμβαση τοπικών παραγόντων του τουρισμού, στελεχών εκπαίδευσης και κυβερνητικών παραγόντων για τη διασφάλιση κατοικίας, αποδείχτηκε ότι ήταν…«άγρα πελατών» για τα μεγάλα ξενοδοχεία! Πιο συγκεκριμένα, με άρθρο που κατατέθηκε από το…Υπουργείο Τουρισμού (!), προβλέπεται ότι «επιτρέπεται η εποχική μίσθωση δωματίων προσωπικού σε εργαζόμενους στην περιοχή που ευρίσκονται αυτά, εφόσον δεν έχουν εκεί τη μόνιμη κατοικία τους» σε κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων, μεταξύ των οποίων και σε εκπαιδευτικούς Αθμιας και Βθμιας Εκπ/σης.

Πέραν του γεγονότος ότι δεν είναι λίγες φορές που έχουν δει το φως της δημοσιότητας περιστατικά και καταγγελίες σωματείων ξενοδοχοϋπαλλήλων που καταδεικνύουν ότι τα συγκεκριμένα καταλύματα είναι ακατάλληλα (προκάτ, ημιυπόγεια, χωρίς θέρμανση ή κλιματισμό κτλ) ή αποτελούν…κοινόβιο για 2 ή και παραπάνω εργαζομένους, τονίζουμε ότι οι εκπαιδευτικοί δεν είναι «πελάτες» για να τους κάνει «πάσα» το ΥΠΑΙΘΑ. Είναι βαριά φορολογούμενοι, και χαμηλά μισθοδοτούμενοι με διαχρονική ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και απαιτούν από το κράτος να επιλύσει το τεράστιο πρόβλημα της στέγασής τους. Και μια ματιά στην πραγματικότητα του “τουριστικού θαύματος” της Ζακύνθου αρκεί για να δικαιώσει τους φόβους μας ότι πιθανότατα τον Μάιο-Ιούνιο θα ζητούν από τους συναδέλφους να εκκενώσουν τα δωμάτια ώστε αυτά να ενοικιαστούν σε τουρίστες! Τέλος, να μη διαφεύγει το γεγονός ότι πολλοί συνάδελφοι έρχονται για να διδάξουν στη Ζάκυνθο μαζί με τις οικογένειές τους. Είναι δυνατόν να καλυφθούν οι ανάγκες τους σε δωμάτια ξενοδοχείων; Συνεπώς δεν τίθεται ζήτημα για το ποιες είναι οι παροχές των μεγαλοξενοδόχων.

Είναι λοιπόν προφανές ότι η κυβέρνηση λειτουργεί ως ντίλερ των μεγαλοξενοδόχων και όχι με σκοπό να επιλύσει το πρόβλημα στέγασης των εκπαιδευτικών και των άλλων εργαζομένων που δε βρίσκουν στέγη. Συνεχίζει να αντιμετωπίζει τις ανάγκες μας ως κόστος, ενώ την ίδια στιγμή ψηφίζει έναν Κρατικό Προϋπολογισμό-μνημείο φοροληστείας και πολεμικών δαπανών, με πάνω από το 3% του ΑΕΠ (7 δις. ευρώ το 2025) να δαπανώνται για εξοπλισμούς στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ, που θα τα πληρώσει ο λαός μας από την τσέπη του, μαζί με άλλους λαούς, και με το αίμα του, και δις. ευρώ να δίνονται σε επιχειρηματικούς ομίλους. Την ίδια ώρα η ακρίβεια εξανεμίζει το λαϊκό εισόδημα ενώ οι δαπάνες για Υγεία και Παιδεία βρίσκονται στο ναδίρ.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ απαιτεί από την κυβέρνηση την ανέγερση δωρεάν καταλυμάτων για τους εκπαιδευτικούς με ευθύνη του κράτους. Επίσης, να εφαρμοστούν και άλλα μέτρα με ευθύνη του κράτους, όπως να δοθεί επίδομα ενοικίου και να αξιοποιηθούν διαμερίσματα, δωμάτια, εστίες και ξενοδοχεία για τη δωρεάν στέγαση των εκπαιδευτικών.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Δίκη στο ΣτΕ
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας η αναγνώριση πτυχίων Φυσικοθεραπείας από τρίτες χώρες – Πρότυπη δίκη για κρίσιμα ζητήματα επαγγελματικής ισοδυναμίας
Πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά χιλιάδες αποφοίτους ελληνικών και ξένων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, επαγγελματικούς συλλόγους, πανεπιστήμια και...
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας η αναγνώριση πτυχίων Φυσικοθεραπείας από τρίτες χώρες – Πρότυπη δίκη για κρίσιμα ζητήματα επαγγελματικής ισοδυναμίας
εμμα καρυωτάκη
«Θα τον περιμένει η Έμμα» – Συγκίνηση για την Έμμα και τον άνθρωπο που έζησε τρία χρόνια με το ήπαρ της
«Εκεί θα σε περιμένει η Έμμα»: Συγκλονίζει η μητέρα της 21χρονης που αποχαιρέτησε τον άνθρωπο που έζησε με το ήπαρ της κόρης της
«Θα τον περιμένει η Έμμα» – Συγκίνηση για την Έμμα και τον άνθρωπο που έζησε τρία χρόνια με το ήπαρ της