Βουλή
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
Το νομοσχέδιο επιτρέπει την εποχική μίσθωση δωματίων προσωπικού στα ξενοδοχεία, τα οποία είναι σχεδιασμένα ειδικά για τους υπαλλήλους που εργάζονται στις τουριστικές περιοχές

Στην κατεύθυνση επίλυσης του στεγαστικού προβλήματος των δημοσίων υπαλλήλων που εργάζονται εποχικά εκτός του τόπου κατοικίας τους, κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού. Στο άρθρο 26 του νομοσχεδίου περιλαμβάνεται διάταξη που δίνει τη δυνατότητα στους δημόσιους υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων των εκπαιδευτικών, να διαμένουν στα δωμάτια προσωπικού των ξενοδοχείων.

Η ρύθμιση αυτή αφορά σε δημόσιους υπαλλήλους που εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου ή αορίστου χρόνου, ιατρούς και νοσηλευτές του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Το μέτρο έρχεται να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες στέγασης των εργαζομένων σε περιοχές που πλήττονται από την έλλειψη διαθέσιμων κατοικιών για μίσθωση.

Με βάση την Αιτιολογική Έκθεση, η πρόταση στοχεύει στην αντιμετώπιση του προβλήματος στέγασης για το προσωπικό του δημόσιου τομέα, το οποίο εργάζεται σε περιοχές με υψηλή τουριστική ζήτηση, όπως νησιά και παραλιακές περιοχές. Η έλλειψη προσιτής στέγης για τους υπαλλήλους αυτούς έχει δημιουργήσει σοβαρές δυσκολίες στην πλήρη στελέχωση κρίσιμων δομών κοινής ωφέλειας.

Το νομοσχέδιο επιτρέπει την εποχική μίσθωση δωματίων προσωπικού στα ξενοδοχεία, τα οποία είναι σχεδιασμένα ειδικά για τους υπαλλήλους που εργάζονται στις τουριστικές περιοχές. Η εποχική διαμονή στο προσωπικό των ξενοδοχείων θα διευκολύνει την καθημερινότητα των εργαζομένων, οι οποίοι συχνά αντιμετωπίζουν δύσκολες συνθήκες λόγω των υψηλών τιμών ενοικίων και της έλλειψης διαμερισμάτων για ενοικίαση στην περιοχή.

Η διάταξη του άρθρου 26, η οποία προστίθεται στον Νόμο 4276/2014, προβλέπει ότι η αδειοδότηση των δωματίων προσωπικού θα γίνεται από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Τουρισμού. Επιπλέον, τα δωμάτια προσωπικού δεν προσμετρώνται στη συνολική δυναμικότητα του ξενοδοχείου και δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του Ν. 4442/2016 για τις τουριστικές καταστάσεις.

Με την εισαγωγή αυτής της διάταξης, το Υπουργείο Τουρισμού αναγνωρίζει τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι δημόσιοι υπάλληλοι να βρουν κατάλληλη στέγαση στις περιοχές που υπηρετούν και προτείνει μια λύση που μπορεί να συμβάλει στη σταθερότητα και την ομαλή λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών σε αυτές τις περιοχές, ειδικά κατά την περίοδο τουριστικής αιχμής.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 10/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

apati
Νέα απάτη με «δωρεάν πακέτο γιορτών»: Τι κρύβεται πίσω από το ψεύτικο email
Το Υπουργείο Ανάπτυξης προειδοποιεί για κύμα phishing που μιμείται επίσημη ενημέρωση – Πώς αναγνωρίζετε και αποφεύγετε την παγίδα.
Νέα απάτη με «δωρεάν πακέτο γιορτών»: Τι κρύβεται πίσω από το ψεύτικο email
Σωκράτης Φάμελλος στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ
Φάμελλος: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι αυτός που κλείνει τις εθνικές οδούς»
Φάμελλος στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης είναι αυτός που κλείνει τις εθνικές οδούς – Οι αγρότες βγαίνουν στα μπλόκα γιατί δεν έχουν μέλλον
Φάμελλος: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι αυτός που κλείνει τις εθνικές οδούς»
κουτσουμπας
Δημήτρης Κουτσούμπας: Μεγαλειώδης ο πανελλαδικός ξεσηκωμός των αγροτών
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι η παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου δεν πρόκειται να ανακόψει τον –όπως τον χαρακτήρισε– «μαζικό...
Δημήτρης Κουτσούμπας: Μεγαλειώδης ο πανελλαδικός ξεσηκωμός των αγροτών