taxi
Η νομοθεσία για τη μεταπήδηση από τη Γενική Αγωγή στην Ειδική και αντίστροφα

Το νομοθετικό πλαίσιο με βάση το οποίο μπορεί κάποιος εκπαιδευτικός να μεταπηδήσει από τη Γενική Αγωγή στην Ειδική και αντίστροφα 

Ο Εκπαιδευτικός έχει δικαίωμα να διεκδικήσει νέο διορισμό στην εκπαίδευση μετά το πέρας 3 χρόνων από διορισμό (βλ. παρ. 5Α του άρθρου 62 του ν. 4589/2019: "Εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. ή Ε.Β.Π., οι οποίοι έχουν διοριστεί ή διορίζονται στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σύμφωνα με το παρόν, ανεξαρτήτως του αν έχουν αναλάβει ή αναλαμβάνουν υπηρεσία ή όχι, αποκλείονται από νέο διορισμό ή πρόσληψη στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση για τρία (3) έτη από την ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης διορισμού τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Αν το τρίτο έτος αποκλεισμού συμπίπτει με το πρώτο έτος ισχύος νέων πινάκων κατάταξης, τα πρόσωπα που αποκλείονται μπορούν να διοριστούν ή προσληφθούν μόνο κατά το δεύτερο έτος ισχύος των νέων πινάκων.").

Προϋποθέτει, ο εκπαιδευτικός, να βρίσκεται στους πίνακες κατάταξης του ΑΣΕΠ. Η αποκτηθείσα προϋπηρεσία ως μόνιμος εκπαιδευτικός δεν μοριοδοτείται τους πίνακες του ΑΣΕΠ.

Παράλληλα ο εκπαιδευτικός έχει δικαίωμα μετάθεσης/απόσπασης από την Ειδική Αγωγή στη Γενική (+ΣΔΕ) μετά από 5 χρόνια από το διορισμό (βλ. ενδεικτικά πρόσκληση για μόνιμο διορισμό ΦΕΚ 16/τ.ΑΣΕΠ/21-7-2023: "ο νεοδιοριζόμενος, βάσει της παρούσης, υποχρεούται να υπηρετήσει στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση για χρονικό διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών."

Ακόμη,  έχει δικαίωμα μετάθεσης/απόσπασης από την Γενική Αγωγή στη Ειδική μετά από 2 χρόνια από το διορισμό (βλ. ενδεικτικά εγκύκλιο μεταθέσεων 2024-2025)


 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Απόκριες
Κρήτη: Στο νοσοκομείο παιδιά με εγκαύματα στα μάτια από αποκριάτικα σπρέι αφρού
Τα παιδιά διαγνώστηκαν με χημικά εγκαύματα στα μάτια ύστερα από επαφή με σπρέι αφρού κατά τη διάρκεια καρναβαλικών εκδηλώσεων
Κρήτη: Στο νοσοκομείο παιδιά με εγκαύματα στα μάτια από αποκριάτικα σπρέι αφρού
Σοφία Ζαχαράκη
Σχολική στέγη: Ποιος έχει την ευθύνη για τα κτίρια και τις υποδομές των σχολείων
Το πλαίσιο αρμοδιοτήτων υπουργείου, των δήμων και της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» – Τι ισχύει για παρεμβάσεις, συντηρήσεις και έργα
Σχολική στέγη: Ποιος έχει την ευθύνη για τα κτίρια και τις υποδομές των σχολείων
τάξη
Ένταση και καταγγελίες αυταρχισμού στο 6ο ΓΕΛ Αθηνών - Γονείς και εκπαιδευτικοί μιλούν για κλίμα φόβου και απαξίωσης
Καταγγελίες για στοχοποίηση μαθητών και συλλογικές τιμωρίες
Ένταση και καταγγελίες αυταρχισμού στο 6ο ΓΕΛ Αθηνών - Γονείς και εκπαιδευτικοί μιλούν για κλίμα φόβου και απαξίωσης