πανεπιστημιο πειραια
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η εκδήλωση αφορούσε στην ενημέρωση των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών του Πανεπιστημίου Πειραιώς καθώς και των μελών ΔΕΠ, σε θέματα υποτροφιών

Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, στην κατάμεστη αίθουσα συνεδρίων του Πανεπιστημίου Πειραιώς), διοργανώθηκε η ενημερωτική ημερίδα  με θέμα “Onassis Scholarships and Funding Opportunities. Η εκδήλωση αφορούσε στην ενημέρωση των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών του Πανεπιστημίου Πειραιώς καθώς και των μελών ΔΕΠ, σε θέματα υποτροφιών.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς Καθηγητής  Μιχαήλ Σφακιανάκης,  καλωσορίζοντας την διευθύντρια Υποτροφιών του Ιδρύματος Ωνάση, κα Στέλλα Τάτση, με συγκίνηση καθώς ο ίδιος υπήρξε υπότροφος, γεγονός που καθόρισε τη ζωή και ακαδημαϊκή εξέλιξή του.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης Καθηγητής Ιωάννης Πολλάλης, υπότροφος και ο ίδιος του Ιδρύματος Ωνάση, τόνισε την εξαιρετική σημασία που έχουν τα ιδρύματα υποτροφιών, καθώς δίνουν στους νέους την ευκαιρία και τη δυνατότητα να εκπληρώσουν τα όνειρά τους και να αλλάξουν τη ζωή τους. Μια υποτροφία του ιδρύματος δεν αποτελεί μόνο υλικό μέσο ολοκλήρωσης σπουδών αλλά και μια μεγάλη ευκαιρία διαμόρφωσης της πορείας και της προσωπικότητας ενός επιστήμονα. 

πανεπιστημιο πειραια

Η διευθύντρια Υποτροφιών του Ιδρύματος Ωνάση, κα Στέλλα Τάτση, παρουσίασε συνοπτικά το ίδρυμα και τη φιλοσοφία του, η οποία βασίζεται στη ρήση του ιδρυτή του «Πολιτισμός, Εκπαίδευση και Υγεία. Αυτά χρειάζεται ο άνθρωπος για να ζήσει – όχι μόνο να επιβιώσει».

Το ίδρυμα αποτελεί ένα ετερόκλητο ανθρώπινο οικοσύστημα, που υπηρετεί την Τέχνη μέσω του Onassis Culture, την Υγεία μέσω του Onassis Health που εξακολουθεί να πιστεύει σε μια βαθιά και όλο και πιο επιτακτικά επίκαιρη αξία, την δωρεάν δημόσια υγεία για όλους αλλά και την Παιδεία, υποστηρίζοντας τη δια βίου εκπαίδευση, επιδιώκοντας την αριστεία, ενισχύοντας  τη θέληση του ανθρώπου να γίνει ο καλύτερος στον τομέα σου, με όχημα το πάθος για την επιστήμη.

Κατόπιν παρουσίασε αναλυτικά  το  πρόγραμμα υποτροφιών για φοιτητές και ερευνητές που ανταποκρίνεται στην προτεραιότητα του Ιδρύματος Ωνάση για την απελευθέρωση δυνάμεων στην κοινωνία και την προβολή στο εξωτερικό μιας «Ελλάδας στα καλύτερά της». Από το 1978 έως σήμερα, το Ίδρυμα Ωνάση έχει χορηγήσει περισσότερες από 7.600 υποτροφίες σε φοιτητές, ερευνητές, καλλιτέχνες και επιστήμονες, με μια ολοκληρωμένη και αξιοκρατική διαδικασία σε νέους και νέες που τολμούν, καινοτομούν και δημιουργούν σε όλους τομείς.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Παπαϊωάννου
Νίκος Παπαϊωάννου: «Κάμερες παντού στους κοινόχρηστους χώρους των ΑΕΙ»
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Παπαϊωάννου, η κυβέρνηση δεσμεύεται για την καθολική εγκατάσταση καμερών στους κοινόχρηστους χώρους, καθώς και για την...
Νίκος Παπαϊωάννου: «Κάμερες παντού στους κοινόχρηστους χώρους των ΑΕΙ»
Προσωπικός Βοηθός
Ενισχύεται ο «Προσωπικός Βοηθός»: Χρηματοδότηση 34,8 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ
Με πόρους του ΕΣΠΑ 2021-2027 συνεχίζεται και επεκτείνεται η δράση για την ανεξάρτητη διαβίωση ατόμων με αναπηρία
Ενισχύεται ο «Προσωπικός Βοηθός»: Χρηματοδότηση 34,8 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ