Ανακοινώσεις

Πανεπιστήμιο Πειραιώς: Ημερίδα στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου LawProfessionals’ EconomicsTraining (LAPET) στη Λευκωσία

LawProfessionals’ EconomicsTraining (LAPET) στη Λευκωσία
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Διοργάνωση Ημερίδας Πανεπιστημίου Πειραιώς στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου LawProfessionals’ EconomicsTraining (LAPET) στη Λευκωσία

Πραγματοποιήθηκε τηνΤετάρτη 13 Νοεμβρίου 2024, στη Λευκωσία, Ημερίδα του ερευνητικού έργου LAwProfessionals’ EconomicsTraining(LAPET)”.

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο καιαναγνωρίστηκε με 3,5 πιστοποιημένες μονάδες CPD, ως «Πιστοποιημένο πρόγραμμα για σκοπούς Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Εκπαίδευσηςτων παρόχων νομικών υπηρεσιών στην Κύπρο».

Το LAPET αποτελεί διετές ερευνητικό πρόγραμμα με θέμα, την αναβάθμιση των οικονομικών γνώσεων σε επαγγελματίες παροχής νομικών υπηρεσιών (δικηγόροι, νομικοί σύμβουλοι, δικαστές, εισαγγελείς, συμβολαιογράφοι, βοηθοί δικηγορικών γραφείων, κ.λπ.).

Το έργο υλοποιείται από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, με τη συνεργασία του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς και της εταιρείας συμβούλων ΤrojanEconomics (Κύπρος). Χρηματοδοτείται από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ), στο πλαίσιο της Δράσης «Ενίσχυση Βασικής και Εφαρμοσμένης Έρευνας» του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

LawProfessionals’ EconomicsTraining (LAPET) στη Λευκωσία

Στους ειδικά προσκεκλημένους παριστάμενουςαπηύθυναν χαιρετισμό ο Νικόλας Τσαρδελλής, Αντιπρόεδρος Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, ο Καθηγητής Αχιλλεύς Κ. Αιμιλιανίδης Κοσμήτορας Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Με διαδικτυακή παρουσία χαιρέτισαν επίσης, η Χαρά Νικολοπούλου, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού και ο Καθηγητής Σπυρίδων Ρουκανάς, Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, παρουσιάστηκε σειρά παρεμβάσεων από ακαδημαϊκούς ερευνητές, νομικούς εκπροσώπους εταιρειών και λοιπών επαγγελματιών παροχής νομικών υπηρεσιών στην Κύπρο και το εξωτερικό. Αναλύθηκε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, οι επιμέρους δράσεις του και η πορεία υλοποίησής του, ενώ παράλληλα τονίστηκε η ανάγκη σύζευξης των δύο γνωστικών αντικειμένων (Δίκαιο και Οικονομία) τόσο σε εκπαιδευτικό όσο και επαγγελματικό πεδίο. 

Οι διοργανωτές της Ημερίδας, εκφράζουν θερμές ευχαριστίες στον Παγκύπριo Δικηγορικό Σύλλογο και την TrojanEconomics που συνέβαλαν σημαντικά στην επιτυχή έκβαση αυτής. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του έργου https://lapet.unipi.gr/

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Market Pass 2026: 600.000 δικαιούχοι παίρνουν ως 240 ευρώ - Πότε τα παίρνετε

Ανατροπή στους πίνακες ΑΣΕΠ: Ακυρώνονται προσλήψεις αναπληρωτών μετά από ελέγχους

Πανελλήνιες 2026: Η πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις σε  Νομικές, Πολυτεχνεία και Ιατρικές

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

ανακοινώσεις