πιορε
Στα συλλαλητήρια ενάντια στον προϋπολογισμό της φοροληστείας, των περικοπών και των πολεμικών δαπανών, συμμετέχουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, όπως αποφάσισαν στην Πανελλαδική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας και όλης της χώρας παίρνουν δυναμική θέση ενάντια στον προϋπολογισμό που προωθεί η κυβέρνηση, απαιτώντας την άμεση χρηματοδότηση των σπουδών τους και την ικανοποίηση των πραγματικών τους αναγκών.

Στην Πανελλαδική συνάντηση του Σαββάτου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, αποφασίστηκε η συμμετοχή των φοιτητών στα συλλαλητήρια για την καταγγελία του προϋπολογισμού που επιβαρύνει τα λαϊκά στρώματα, ενώ ταυτόχρονα διανέμει εκατομμύρια σε πολεμικές δαπάνες και επιχειρηματικά συμφέροντα.

Οι φοιτητές απαιτούν να δοθούν χρήματα για την εκπαίδευση και τις πραγματικές ανάγκες τους, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση και την ΕΕ για την επιλεκτική χρηματοδότηση που ευνοεί τις πολεμικές δαπάνες και τους επιχειρηματικούς ομίλους, ενώ ταυτόχρονα τα πανεπιστήμια αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις.

Ο προϋπολογισμός για το 2025, παρά την αύξηση των 30 εκατομμυρίων ευρώ, δεν καλύπτει την άνοδο του πληθωρισμού, ενώ οι φοιτητές καλούνται να πληρώσουν το τίμημα της υποχρηματοδότησης με τη μείωση του 60% στην κρατική χρηματοδότηση των ΑΕΙ τα τελευταία 15 χρόνια. Οι φοιτητές, σε συντονισμό με τα εργατικά σωματεία, συνεχίζουν τον αγώνα τους για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης, καλώντας όλους στο μεγάλο συλλαλητήριο για τον αντιεκπαιδευτικό προϋπολογισμό.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ξηροί καρποί
Ο ξηρός καρπός που καθυστερεί τη γήρανση και προλαμβάνει τις χρόνιες παθήσεις
Οι ξηροί καρποί θεωρούνται πολύτιμα υπερτρόφιμα όταν καταναλώνονται σωστά και χωρίς υπερβολές.
Ο ξηρός καρπός που καθυστερεί τη γήρανση και προλαμβάνει τις χρόνιες παθήσεις
aytokinito
Φελλός στο αυτοκίνητο: το έξυπνο τρικ που λίγοι γνωρίζουν
Μπορεί να φαίνεται απίστευτο, όμως ένα απλό αντικείμενο που όλοι έχουμε στο σπίτι μπορεί να κάνει θαύματα για το εσωτερικό του αυτοκινήτου μας.
Φελλός στο αυτοκίνητο: το έξυπνο τρικ που λίγοι γνωρίζουν
Γάλα
Ποιο γάλα να επιλέξετε; Η ποιο υγιεινή επιλογή για τους ενήλικες
Αγελαδινό, σόγιας, αμυγδάλου ή κάποιο άλλο φυτικό ρόφημα; Οι διαθέσιμες επιλογές είναι πολλές, όμως ποια θεωρείται η πιο θρεπτική σύμφωνα με τους...
Ποιο γάλα να επιλέξετε; Η ποιο υγιεινή επιλογή για τους ενήλικες