Thumbnail
Η Εκτελεστική Επιτροπή τονίζει ότι τέτοιες βίαιες και επιθετικές συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στη συνδικαλιστική δράση, η οποία πρέπει να βασίζεται στον διάλογο και την αλληλοκατανόηση

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εξέδωσε καταγγελία για τον προπηλακισμό του προέδρου του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων, Γρίβα Χρήστου, από μέλος του Γενικού Συμβουλίου, μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που συνδιοργάνωσαν το Νομαρχιακό Τμήμα, η ΕΛΜΕ και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων στις 28 Νοεμβρίου 2024, για τις διώξεις εκπαιδευτικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., στη σημερινή της συνεδρίαση 3/12/24, και αφού έλαβε υπόψη της την από 2/12/24 απόφαση του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων, καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τον προπηλακισμό που ασκήθηκε σε βάρος του προέδρου του Ν.Τ., Γρίβα Χρήστου, από μέλος του Γενικού Συμβουλίου, μετά το τέλος της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που συνδιοργάνωσαν στις 28/11/24, το Νομαρχιακό Τμήμα, η ΕΛΜΕ και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, για το ζήτημα των διώξεων εκπαιδευτικών.

Είναι αυτονόητο πως τέτοιες βίαιες συμπεριφορές δεν έχουν καμμιά θέση στη συνδικαλιστική δράση.

Οι υπαρκτές πολιτικό-συνδικαλιστικές διαφορές ανάμεσα σε συλλογικότητες και συνδικαλιστικά στελέχη, η πολυμορφία και ο πλουραλισμός αποτελούν πλούτο για τα συνδικάτα και ως Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε πρόσωπα ή παρατάξεις να επιβάλλουν τον αποκλεισμό κάθε αντίθετης άποψης.

Την ώρα που οι εργαζόμενοι μαζί με τα συνδικάτα δίνουν αγώνα ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, είναι απαράδεκτο να υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές που υπονομεύουν, στην πράξη, τον κοινό μας αγώνα.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει η λέξη «φανφάρα» και από πού προέρχεται

Εκπαιδευτικοί: Πότε θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους η μισθοδοσία

Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

trump
Το Νόμπελ δεν είναι σουβενίρ: «Ο Τραμπ δεν είναι κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης», ξεκαθαρίζει η Επιτροπή
Ένα μετάλλιο άλλαξε χέρια, όχι όμως και η Ιστορία – Η Νορβηγική Επιτροπή έβαλε φρένο στον «ενθουσιασμό» του Αμερικανού προέδρου
Το Νόμπελ δεν είναι σουβενίρ: «Ο Τραμπ δεν είναι κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης», ξεκαθαρίζει η Επιτροπή
Υπουργείο Παιδείας ΥΠΑΙΘΑ
Υπουργείο Παιδείας: Άνοιξε το νέο πληροφοριακό σύστημα για τα έργα των ΑΕΙ
Πώς θα υποβάλουν προτάσεις Πανεπιστήμια, ΙΚΥ και ΕΝΕΔΙΒΙΜ, η υποχρεωτική ιεράρχηση έργων και το «μπλόκο» στις παρατάσεις
Υπουργείο Παιδείας: Άνοιξε το νέο πληροφοριακό σύστημα για τα έργα των ΑΕΙ