ημεριδα
Η Ημερίδα ήταν αφιερωμένη σε εκείνους και εκείνες που διαφυλάσσουν τον τυροκομικό πλούτο της πατρίδας μας και τη διατροφική μας πολιτιστική κληρονομιά

Η Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργάνωσαν Ημερίδα με τίτλο: «Η Διατροφική Πολιτιστική Κληρονομιά, ένα Ανοιχτό Παράθυρο στο Μέλλον. Η Τυροκομία και το Τυρί» την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό Αμφιθέατρο του ΓΠΑ.

Η Ημερίδα ήταν αφιερωμένη σε εκείνους και εκείνες που διαφυλάσσουν τον τυροκομικό πλούτο της πατρίδας μας και τη διατροφική μας πολιτιστική κληρονομιά. Το πρόγραμμα διαρθρώθηκε σε τρεις ενότητες, καθεμία από τις οποίες ήταν αφιερωμένη σε διάφορες πτυχές των τυροκομικών παραδόσεων και ως εισηγητές συμμετείχαν επαγγελματίες και οικοτέχνες τυροκόμοι, μελετητές της τυροκομίας και της παραδοσιακής διατροφής, επαγγελματίες της εστίασης και του τουρισμού.

ημεριδα

Από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών παρευρέθηκε o Καθ. Θωμάς Μπαρτζάνας, Αντιπρύτανης Έρευνας, Οικονομικών και Ανάπτυξης ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό. H Καθ. Κα Πηνελόπη Μπεμπέλη συμμετείχε ως συντονίστρια  και ο Καθ. κ. Θεόφιλος Μασούρας, η Καθ. Κα Γκόλφω Μοάτσου και ο Ομοτ. Καθ. κ. Ιωσήφ Μπιζέλης συμμετείχαν ως ομιλητές στην εκδήλωση.

Από το Υπουργείο Πολιτισμού παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας κ. Γεώργιος Διδασκάλου, που απηύθυνε και χαιρετισμό, η κ. Σταυρούλα-Βίλλυ Φωτοπούλου, Διευθύντρια Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και ο κ. Γιάννης Δρίνης, Προϊστάμενος του Τμήματος Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Διαπολιτισμικών Θεμάτων.

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης και η κ. Χαρά Δημάκου, συνεργάτιδα του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιου Στρατάκου.

Στο διάλειμμα, έλαβε χώρα και happening μαγειρικής in situ με κυκλαδίτικα τυριά από τον γνωστό Σεφ Γιάννη Γαβαλά από την Ηρακλειά και τη μαγείρισσα Ειρήνη Ζουγανέλη από τη Μύκονο.

Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με την τιμητική απονομή της έκδοσης του Υπουργείου Πολιτισμού για την Τυροκομία και το Τυρί σε βετεράνους τυροκόμους, επαγγελματίες και μη, σε ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης για τη συνεισφορά τους στη διαφύλαξη των τυροκομικών γνώσεων και πρακτικών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

θέρμανση
Πώς να κάνεις το σπίτι σου πιο ζεστό χωρίς αύξηση στη θέρμανση
Απλές αλλαγές σε υφάσματα, διακόσμηση και καθημερινές συνήθειες μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τη θερμοκρασία ενός χώρου χωρίς επιπλέον κόστος...
Πώς να κάνεις το σπίτι σου πιο ζεστό χωρίς αύξηση στη θέρμανση
pesek
Η ιστορία και η κατάργηση των Δώρων στην Ελλάδα - Οι δράσεις της ΠΕΣΕΚ και οι πρωτοβουλίες για επαναφορά τους
«Η κατάργηση της 13ης-14ης σύνταξης/μισθού μείωσε την ετήσια διαθέσιμη ροή εισοδήματος των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα και σε όλους τους...
Η ιστορία και η κατάργηση των Δώρων στην Ελλάδα - Οι δράσεις της ΠΕΣΕΚ και οι πρωτοβουλίες για επαναφορά τους
Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Χριστουγεννιάτικο τραπέζι με 80 ευρώ: Πώς να γιορτάσετε οικονομικά χωρίς να λείψει τίποτα
Απλές ιδέες, σωστές επιλογές προϊόντων και μικρή προετοιμασία μπορούν να μετατρέψουν ένα χαμηλό budget σε πλούσιο, γιορτινό τραπέζι.
Χριστουγεννιάτικο τραπέζι με 80 ευρώ: Πώς να γιορτάσετε οικονομικά χωρίς να λείψει τίποτα