kant
Το διεθνές συνέδριο φιλοδοξεί να εκθέσει και να συζητήσει όλες τις πτυχές του έργου του φιλοσόφου (γνωσιοθεωρία, μεταφυσική, ηθική, δίκαιο, ιστορία, πολιτική, καλαισθησία, φιλοσοφία της θρησκείας, ανθρωπολογία) καθώς και την πρόσληψή του από την εποχή του ίδιου μέχρι και τον 21ο αιώνα

Το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και το Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων οργανώνουν διεθνές συνέδριο με τίτλο   "300 Χρόνια Immanuel Kant: Επιστήμη, Δίκαιο, Ηθική, Τέχνη ΙΙ", με αφορμή την επέτειο για τα τριακόσια χρόνια από τη γέννηση του Immanuel Kant (1724-1804).

Το διεθνές συνέδριο φιλοδοξεί να εκθέσει και να συζητήσει όλες τις πτυχές του έργου του φιλοσόφου (γνωσιοθεωρία, μεταφυσική, ηθική, δίκαιο, ιστορία, πολιτική, καλαισθησία, φιλοσοφία της θρησκείας, ανθρωπολογία) καθώς και την πρόσληψή του από την εποχή του ίδιου μέχρι και τον 21ο αιώνα. Οι εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στο Αμφιθέατρο "Σάκης Καράγιωργας ΙΙ" του Παντείου Πανεπιστημίου και στο Αμφιθέατρο του Goethe-Institut Athen, από τις 29 Νοεμβρίου μέχρι και την 1 Δεκεμβρίου 2024.

Το συνέδριο πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) και των Πρυτανικών Αρχών του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δίκη για τα Τέμπη
Ξεκινά σήμερα Δευτέρα η δίκη για τα Τέμπη: Μια κοινωνία απέναντι στη μνήμη και την ευθύνη
Αρχίζει σήμερα στη Λάρισα η πολυαναμενόμενη δίκη για τα Τέμπη – Στο εδώλιο 36 άτομα
Ξεκινά σήμερα Δευτέρα η δίκη για τα Τέμπη: Μια κοινωνία απέναντι στη μνήμη και την ευθύνη