ΕΚΠΑ: Σχετικά με τα δείγματα ζεστού νερού στις φοιτητικές εστίες
Πραγματοποιούνται διαδικασίες συνεχούς ροής νερού με θερμικό σοκ σε όλους τους χώρους της ΦΕΠΑ

Το ΕΚΠΑ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την ύπαρξη του βακτηριδίου της λεγεωνέλλας σε ορισμένα δείγματα ζεστού νερού των εστιών.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι «δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα με το πόσιμο νερό, αλλά έχει εξασφαλισθεί η αποστολή εμφιαλωμένου νερού στους φοιτητές της ΦΕΠΑ, προκειμένου να ικανοποιηθεί σχετικό αίτημά τους».

Η ανακοίνωση του ΕΚΠΑ

Το Πανεπιστήμιο μετά την ενημέρωση για την ύπαρξη του βακτηριδίου της λεγεωνέλλας σε ορισμένα δείγματα ζεστού νερού των εστιών, κατά τη διενέργεια προληπτικού ελέγχου, έδρασε ταχύτατα και αποτελεσματικά συντονίζοντας με το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. και τον ΕΟΔΥ τις απαιτούμενες ενέργειες που διασφαλίζουν την υγεία των φοιτητών και φοιτητριών του.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ όλες οι ενέργειες που έχουν γίνει από τις υπηρεσίες του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. (το οποίο έχει τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα) και από το Πανεπιστήμιο είναι σύμφωνες με τις διεθνείς οδηγίες και το νομοθετικό πλαίσιο.

Από το πρωί του Σαββάτου 2-11-2024 πραγματοποιείται εκ μέρους του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ., με την επίβλεψη και τη συνδρομή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου, η διαδικασία της συνεχούς ροής νερού με θερμικό σοκ σε όλους τους χώρους της ΦΕΠΑ. Παρακαλούνται οι φοιτητές να μην χρησιμοποιούν το ζεστό νερό κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης διαδικασίας για την πιθανότητα εγκαυμάτων.

Παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με οδηγίες του ΕΟΔΥ δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα με το πόσιμο νερό, έχει εξασφαλισθεί η αποστολή εμφιαλωμένου νερού στους φοιτητές της ΦΕΠΑ, προκειμένου να ικανοποιηθεί σχετικό αίτημά τους.

Θα ακολουθήσει επανέλεγχος από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ την Τρίτη 5/11 σε συνεργασία με το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ..

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pencil 1280
Δικαστική δικαίωση για νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής – Πιέσεις για άμεση μονιμοποίηση στη Χίο
Ο Σύλλογος Δασκάλων Χίου ζητά την άμεση εφαρμογή της απόφασης του Εφετείου και καταγγέλλει παράνομες πρακτικές και διώξεις
Δικαστική δικαίωση για νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής – Πιέσεις για άμεση μονιμοποίηση στη Χίο
μητροπουλος
Αλέξης Μητρόπουλος: Απόφαση-“σταθμός” από το Ελεγκτικό Συνέδριο για πλήρη σύνταξη
Γιατί είναι σημαντική για τους δημοσίους υπαλλήλους η απόφαση 26/2025 της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου
Αλέξης Μητρόπουλος: Απόφαση-“σταθμός” από το Ελεγκτικό Συνέδριο για πλήρη σύνταξη
τρόφιμα
Τριγλυκερίδια: ποιες τροφές πρέπει να περιορίζονται για καλύτερη υγεία
Η υπερκατανάλωση θερμίδων, σακχάρων και λιπαρών είναι από τις βασικές αιτίες που οδηγούν σε αύξηση των τριγλυκεριδίων, γι’ αυτό και η επιλογή των...
Τριγλυκερίδια: ποιες τροφές πρέπει να περιορίζονται για καλύτερη υγεία