Thumbnail
Οι εκπαιδευτικοί καλούν στην κινητοποίηση την Τετάρτη 23/10

Κάλεσμα στην απεργία απευθύνουν οι εκπαιδευτικοί της Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Οκτώβρη.

Πιο συγκεκριμένα η Α’ ΕΛΜΕ συμμετέχει με τρίωρες στάσεις από ΕΔΟΘ 8πμ – 11πμ και από ΕΛΜΕ 11πμ – 2μμ.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν, μεταξύ άλλων, τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων και να σταματήσουν οι διώξεις των συνδικαλιστών.

«Είναι προφανές ότι επέλεξαν να στηρίξουν την απόφαση της κυβέρνησης να μην προχωρήσουν άμεσα στην μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων συναδέλφων, όπως προέκυψε και από θετικές αποφάσεις από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, αλλά και όπως επιβάλλει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας. Και αυτό γιατί θέλουν με κάθε τρόπο να περάσουν την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών  μέσα από την ομηρία χιλιάδων νεοδιόριστων», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους.

Αναλυτικά

Καταγγελία για τη στάση των ΔΔΕ Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης
Η αντιεκπαιδευτική πολιτική πάει μαζί με τον αυταρχισμό

Οι δύο τρόποι για να καλύψεις την ανυπαρξία επιχειρημάτων:

Για άλλη μία φορά οι δύο διευθυντές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αντιμετώπισαν τους συναδέλφους και τα μέλη των ΔΣ των ΕΛΜΕ με τις γνωστές προσεγγίσεις τους. Από την μία στην Ανατολική ΔΔΕ την Τετάρτη 16/10 όπου μία πρωτοφανής αστυνομική επιχείρηση με ΜΑΤ και ασφαλίτες, με εντολή της Διευθύντριας, σφράγισε την είσοδο απέναντι στους εκπαιδευτικούς  που είχαν προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας  προκειμένου να καταθέσουν τις αιτήσεις μονιμοποίησης των νεοδιόριστων συναδέλφων τους και να καταγγείλουν τον εμπαιγμό για χιλιάδες νεοδιόριστους που παραμένουν όμηροι. 

Από την άλλη,  στη Δυτική ΔΔΕ την Πέμπτη 17/10, παρά το γεγονός ότι ο διευθυντής

εκπαίδευσης και τα μέλη του ΠΥΣΔΕ είχαν ενημερωθεί έγκαιρα για το σκοπό που πραγματοποιήθηκε η παράσταση διαμαρτυρίας των νεοδιόριστων που ζητούν την αυτοδίκαιη μονιμοποίησή τους, επέλεξαν για άλλη μια φορά να απουσιάζουν δείχνοντας απαξίωση και  αδιαφορία για τους συναδέλφους. Τι είναι αυτό που τους φοβίζει; 

Είναι προφανές ότι επέλεξαν να στηρίξουν την απόφαση της κυβέρνησης να μην προχωρήσουν άμεσα στην μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων συναδέλφων, όπως προέκυψε και από θετικές αποφάσεις από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, αλλά και όπως επιβάλλει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας. Και αυτό γιατί θέλουν με κάθε τρόπο να περάσουν την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών  μέσα από την ομηρία χιλιάδων νεοδιόριστων. 

Η ανυπαρξία επιχειρημάτων από μέρος της κυβέρνησης και όσων συμφωνούν με την αξιολόγηση, τους οδηγεί στο μοναδικό χαρτί που έχουν και δεν είναι άλλος από τον εκφοβισμό, την τρομοκράτηση και τη γνωστή πια σε όλους ατάκα: είναι νόμος.

Η δική μας απάντηση σε όλα αυτά, προκύπτει από το δίκαιο του αιτήματός μας, ότι η αξιολόγηση μόνο νέα προβλήματα θα φέρει στο ήδη γεμάτο προβλήματα εκπαιδευτικό σύστημα, αφού βαθύτερος στόχος της είναι η κατηγοριοποίηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών καθώς και η χειραγώγησή τους.

Την ίδια στιγμή οι  συνάδελφοι βιώνουν τα συνεχώς αυξανόμενα προβλήματα στην λειτουργία των σχολείων με τα χιλιάδες κενά στη γενική και ειδική αγωγή, την εξάντληση των συναδέλφων που μετακινούνται σε 3, 4 και 5 σχολεία, τις συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων, τα υπερπλήρη τμήματα, την οικονομική εξαθλίωση μόνιμων και νεοδιόριστων.

Αν η δική τους απάντηση λοιπόν είναι η τρομοκράτηση ή η απαξίωση των συναδέλφων, των εκλεγμένων στις ΕΛΜΕ, αλλά και των ίδιων των συνδικαλιστικών οργάνων, η δική μας απάντηση δίνεται με τη συνέχιση των κινητοποιήσεών μας, με όλα τα μέσα, για ένα σχολείο Δημόσιο και Δωρεάν που θα προσφέρει ολόπλευρη μόρφωση σε όλα τα παιδιά, για ένα σχολείο όπου οι εκπαιδευτικοί θα έχουν τις κατάλληλες συνθήκες εργασίας και μισθούς για αξιοπρεπή ζωή. 

Στην τρομοκρατία απαντάμε με συλλογικούς μαζικούς αγώνες
Μονιμοποίηση των νεοδιόριστων – Καμία δίωξη και τρομοκράτηση συναδέλφων


Όλοι και όλες στην Απεργία των εκπαιδευτικών                                                                               Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Τετάρτη 23 Οκτώβρη στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 11:30 πμ.
(Η Α’ ΕΛΜΕ συμμετέχει με τρίωρες στάσεις από ΕΔΟΘ 8πμ – 11πμ και από ΕΛΜΕ 11πμ – 2μμ)

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βιολαντα
Έκρηξη στο εργοστάσιο της «Βιολάντα»: Οι κρίσιμες μαρτυρίες που άλλαξαν την πορεία της υπόθεσης

Ραγδαία τροπή πήρε η υπόθεση της φονικής έκρηξης στο εργοστάσιο της

Έκρηξη στο εργοστάσιο της «Βιολάντα»: Οι κρίσιμες μαρτυρίες που άλλαξαν την πορεία της υπόθεσης
karkinos.jpg
Παγκόσμια Ημέρα για τον παιδικό καρκίνο: Κάθε χρόνο στην Ελλάδα νοσούν με καρκίνο 300-350 παιδιά
Όπως τονίζει η Φλόγα, κάθε χρόνο στην Ελλάδα νοσούν 300 έως 350 παιδιά και έφηβοι, με τον παιδικό καρκίνο να αποτελεί σπάνια αλλά ιδιαίτερα...
Παγκόσμια Ημέρα για τον παιδικό καρκίνο: Κάθε χρόνο στην Ελλάδα νοσούν με καρκίνο 300-350 παιδιά
Κυριάκος Μητσοτάκης, διάγγελμα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι πολίτες θέλουν την Ελλάδα της εθνικής αυτοπεποίθησης, όχι της εθνικής υστερίας
Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν: Διάλογος χωρίς εντάσεις και έμφαση στη σταθερότητα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι πολίτες θέλουν την Ελλάδα της εθνικής αυτοπεποίθησης, όχι της εθνικής υστερίας