Thumbnail
Η απουσία μόνιμων διορισμών για μια δεκαετία και το γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα των εκπαιδευτικών είναι αναγκασμένη να φτάνει 67 ετών για να βγει στη σύνταξη έχει καταφέρει σε σύνολο 66.445 μονίμων εκπαιδευτικών λιγότεροι από 4.500 να είναι μέχρι 40 ετών!

Μετά και τους φετινούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών (τον Αύγουστο του 2024), οι 66.445 μόνιμοι εκπαιδευτικοί είναι ηλικίας 24 - 67 ετών.

13.033 εκπαιδευτικοί, δηλαδή σχεδόν το 1/5, είναι 60 ετών και πάνω.

EKPAIDEYTIKOI

Το σύνολο των εκπαιδευτικών που είναι άνω των 50 ετών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση είναι 44.100, δηλ τα 2/3 επί του συνόλου (66,4%)!

Εκπαιδευτικοί ηλικίας 40-49 ετών: 17.904 (27%).

Εκπαιδευτικοί ηλικίας 30-39 ετών: 4.325 (6,5%)

118 εκπαιδευτικοί είναι κάτω των 30 ετών. Πιο συγκεκριμένα, 24 ετών είναι οι νεότεροι μόνιμοι εκπαιδευτικοί της ΔΕ (3 εκπαιδευτικοί κλ. ΠΕ79.01, ενώ 2 εκπαιδευτικοί κλ. ΠΕ79.01 και 2 του κλ. ΠΕ90 είναι 25 ετών). 

Και είναι σίγουρο ότι ο κλάδος των εκπαιδευτικών θα εξακολουθεί να γερνάει καθώς πλέον η μεγάλη πλειονότητα για να βγει στη σύνταξη πρέπει να φτάσει τα 67 χρόνια!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ταξη
Ένα «κοινωνικό πείραμα» στη σχολική τάξη για τη σιωπή απέναντι στη βία
«Γιατί δεν τον υπερασπίστηκε κανείς σας;» Με αφορμή το περιστατικό στις Σέρρες ο δάσκαλος Μάριος Μάζαρης έκανε ένα «κοινωνικό πείραμα» στην τάξη
Ένα «κοινωνικό πείραμα» στη σχολική τάξη για τη σιωπή απέναντι στη βία