Εκπαίδευση

Αποχή από τις πολυήμερες σχολικές εκδρομές - «Άδικη μεταχείριση των καθηγητών»

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τι απόφαση έλαβε η ΓΣ Προέδρων ΕΛΜΕ

Για τα κρούσματα βίας συζήτησε η Γενική Συνέλευση των Προέδρων ΕΛΜΕ, καθώς και για τις σχολικές εκδρομές στις οποίες εντείνονται τα συγκεκριμένα περιστατικά.

Δεν είναι λίγοι οι εκπαιδευτικοί που έχουν συλληφθεί με την κατηγορία της πλημμελούς άσκησης εποπτείας ανηλίκων, ενώ παντελώς άδικη είναι η μεταχείριση των καθηγητών από την πολιτεία.

Η ανακοίνωση

«Η Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας εκφράζει την εντονότατη ανησυχία της για τα αλλεπάλληλα κρούσματα βίας από γονείς και μαθητές σε βάρος των εκπαιδευτικών. Η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη. Το Υπουργείο Παιδείας παρακολουθεί τις εξελίξεις χωρίς να παρεμβαίνει.

Επιπροσθέτως, κατά τη διάρκεια των σχολικών εκδρομών καταγράφεται το φαινόμενο να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο τα κρούσματα παραβατικής συμπεριφοράς των μαθητών. Άμεση συνέπεια αυτής της συμπεριφοράς μερίδας μαθητών, είναι η παντελώς άδικη μεταχείριση των καθηγητών από την πολιτεία.

Πάμπολλοι συνάδελφοι έχουν συλληφθεί από την αστυνομία και έχουν οδηγηθεί στα δικαστήρια με την κατηγορία της πλημμελούς άσκησης εποπτείας ανηλίκων ή έχει ασκηθεί σε βάρος τους πειθαρχική δίωξη.

  1. την έλλειψη ολοκληρωμένου θεσμικού πλαισίου που να διέπει τις εκδρομές
  2. την άδικη στοχοποίηση των εκπαιδευτικών
  1. τη θεσμοθέτηση ολοκληρωμένου θεσμικού πλαισίου που να αφορά τις σχολικές εκδρομές
  2. τη νομική προστασία των εκπαιδευτικών κατά την άσκηση των καθηκόντων τους
  3. την καταβολή υπερωριακής απασχόλησης και την αποζημίωση εκτός έδρας για τους συνοδούς εκπαιδευτικούς

Επειδή μέχρι τώρα το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει ανταποκριθεί στις αλλεπάλληλες εκκλήσεις μας για την επίλυση των παραπάνω ζητημάτων, αποφασίζουμε την προειδοποιητική αποχή από τις πολυήμερες σχολικές εκδρομές (εκτός προγραμμάτων) για τους επόμενους δύο μήνες.»

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση