Thumbnail
Τι απόφαση έλαβε η ΓΣ Προέδρων ΕΛΜΕ

Για τα κρούσματα βίας συζήτησε η Γενική Συνέλευση των Προέδρων ΕΛΜΕ, καθώς και για τις σχολικές εκδρομές στις οποίες εντείνονται τα συγκεκριμένα περιστατικά.

Δεν είναι λίγοι οι εκπαιδευτικοί που έχουν συλληφθεί με την κατηγορία της πλημμελούς άσκησης εποπτείας ανηλίκων, ενώ παντελώς άδικη είναι η μεταχείριση των καθηγητών από την πολιτεία.

Η ανακοίνωση

«Η Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας εκφράζει την εντονότατη ανησυχία της για τα αλλεπάλληλα κρούσματα βίας από γονείς και μαθητές σε βάρος των εκπαιδευτικών. Η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη. Το Υπουργείο Παιδείας παρακολουθεί τις εξελίξεις χωρίς να παρεμβαίνει.

Επιπροσθέτως, κατά τη διάρκεια των σχολικών εκδρομών καταγράφεται το φαινόμενο να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο τα κρούσματα παραβατικής συμπεριφοράς των μαθητών. Άμεση συνέπεια αυτής της συμπεριφοράς μερίδας μαθητών, είναι η παντελώς άδικη μεταχείριση των καθηγητών από την πολιτεία.

Πάμπολλοι συνάδελφοι έχουν συλληφθεί από την αστυνομία και έχουν οδηγηθεί στα δικαστήρια με την κατηγορία της πλημμελούς άσκησης εποπτείας ανηλίκων ή έχει ασκηθεί σε βάρος τους πειθαρχική δίωξη.

Καταγγέλλουμε:

  1. την έλλειψη ολοκληρωμένου θεσμικού πλαισίου που να διέπει τις εκδρομές
  2. την άδικη στοχοποίηση των εκπαιδευτικών

Απαιτούμε

  1. τη θεσμοθέτηση ολοκληρωμένου θεσμικού πλαισίου που να αφορά τις σχολικές εκδρομές
  2. τη νομική προστασία των εκπαιδευτικών κατά την άσκηση των καθηκόντων τους
  3. την καταβολή υπερωριακής απασχόλησης και την αποζημίωση εκτός έδρας για τους συνοδούς εκπαιδευτικούς

Επειδή μέχρι τώρα το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει ανταποκριθεί στις αλλεπάλληλες εκκλήσεις μας για την επίλυση των παραπάνω ζητημάτων, αποφασίζουμε την προειδοποιητική αποχή από τις πολυήμερες σχολικές εκδρομές (εκτός προγραμμάτων) για τους επόμενους δύο μήνες.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
Στη σκιά της κρίσης τα ελληνικά πανεπιστήμια – Σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και πόρους
Ελλείψεις προσωπικού, χαμηλή χρηματοδότηση και πίεση στη λειτουργία των ΑΕΙ, σύμφωνα με την ΕΘΑΑΕ
Στη σκιά της κρίσης τα ελληνικά πανεπιστήμια – Σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και πόρους