ekpaideutikoi_anaplirotes_kathigites
Εκπαιδευτικοί φιλοξενούνται σε σπίτια γνωστών η καταφεύγουν σε κάμπινγκ

Απαράδεκτες είναι οι συνθήκες που ζουν οι διορισμένοι σε νησιά εκπαιδευτικοί, καθώς οι χαμηλοί μισθοί τους δεν τους επιτρέπουν να βρουν κατοικία. 

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως οι εκπαιδευτικοί δεν βρίσκουν σπίτι να μείνουν, με χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Κρήτης, όπου φιλοξενούνται ή μένουν σε κάμπινγκ λόγω έλλειψης κατοικιών προς ενοικίαση.

«Υπάρχει πρόβλημα στέγασης. Γνωρίζω συναδέλφους που φιλοξενούνται και περιμένουν να χαλαρώσει η σεζόν για να βρουν σπίτι», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Action 24 ο Δημήτρης Δερμιτζάκης, εκπαιδευτικός και πρόεδρος νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ στο Ηράκλειο.

«Δεν μπορούν να βρουν σπίτια με χαμηλούς μισθούς» 

«Όταν οι μισθοί έχουν συρρικνωθεί τόσο και ένας αναπληρωτής ξεκινά με 800 και 900 ευρώ δεν μπορεί να βρει σπίτι εκεί που έχουν πάει τα ενοίκια. Αν ένας εκπαιδευτικός έπαιρνε 1.300 και 1.500 ευρώ θα μπορούσε να βρει σπίτι. Ένας νεοδιόριστος -που έχουμε πολλούς φέτος- ξεκινά με 820 ευρώ», σημειώνει.

Είναι μεγάλο ζήτημα οι τιμές των ενοικίων, καθώς στην Κρήτη μια μικρή γκαρσονιέρα δεν κοστίζει κάτω από 300 ευρώ. «Κάποιοι συνάδελφοι καλούνται να πάνε και επαρχία, αυτό σημαίνει και 30 - 40 χιλιόμετρα. Ξέρετε πόσο κοστίζει η βενζίνη...», σχολίασε ακόμη ο εκπαιδευτικός.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συναυλία
Μεγάλη αντιπολεμική συναυλία αλληλεγγύης για τη Γάζα την Κυριακή 26 Απριλίου στα Προπύλαια
«Στη Γάζα χτυπάει του κόσμου η καρδιά»: Ηχηρό αντιπολεμικό μήνυμα από τη March To Gaza Greece
Μεγάλη αντιπολεμική συναυλία αλληλεγγύης για τη Γάζα την Κυριακή 26 Απριλίου στα Προπύλαια
aspaite
Εκπαιδευτικοί Μηχανικοί ΑΣΠΑΙΤΕ: Στο περιθώριο των αναθέσεων παρά την επιστημονική τους επάρκεια
«Βιομηχανία λαθών» στους Οδηγούς των ΣΑΕΚ καταγγέλλει η Ένωση Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών
Εκπαιδευτικοί Μηχανικοί ΑΣΠΑΙΤΕ: Στο περιθώριο των αναθέσεων παρά την επιστημονική τους επάρκεια
χρήματα
Μπαράζ πληρωμών από τον Ιούνιο: Πώς θα μοιραστούν τα 500 εκατομμύρια ευρώ του πλεονάσματος
Σε 3,3 εκατομμύρια πολίτες το «μέρισμα» του υπερπλεονάσματος: Αναλυτικός οδηγός για τα νέα μέτρα
Μπαράζ πληρωμών από τον Ιούνιο: Πώς θα μοιραστούν τα 500 εκατομμύρια ευρώ του πλεονάσματος