daskala
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Αναφορικά με την εξαγγελθείσα οριζόντια αύξηση μισθολογίου δημοσίου τομέα

Η κυβέρνηση έχει στόχο ο κατώτατος μισθός να φτάσει τα 950 ευρώ το 2027. Έτσι, υπολογίζεται ότι οι μισθοί στο Δημόσιο θα αυξηθούν μέσα στα επόμενα τρία χρόνια κατά 100 ευρώ μικτά

Το ύψος της αύξησης του κατώτατου μισθού, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, θα προσδιορίσει την αύξηση των μισθών στο Δημόσιο που θα εφαρμοστεί από 1ης Απριλίου 2025.

Ο κατώτατος μισθός στον ιδιωτικό τομέα ανέρχεται σήμερα σε 830 ευρώ και στόχος είναι να ανέλθει σε 950 ευρώ τον Απρίλιο του 2027, που σημαίνει ότι η μέση ετήσια αύξηση με βάση το στόχο για 950 ευρώ το 2027, ανέρχεται σε περίπου 40 ευρώ.

Ο εισαγωγικός μισθός στο Δημόσιο, σήμερα ανέρχεται στα 850 ευρώ. Προκειμένου να μην υπολείπεται του νέου κατώτατου μισθού, θα ακολουθήσουν αναλογικές οριζόντιες αυξήσεις στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων (όπως έγινε και με τα 70 ευρώ το 2024).

Έτσι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα λάβουν σταδιακά έως το 2027 οριζόντια αύξηση ύψους 100 ευρώ μικτά συνολικά, ώστε ο εισαγωγικός να ανέλθει στα 950 ευρώ.

Συγκεκριμένα

Την 1η Απριλίου 2025 ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί κατά 40 ευρώ στα 870 ευρώ και παράλληλα θα αυξηθεί  20 ευρώ μικτά ο εισαγωγικός στο Δημόσιο για να τον «πιάσει».

Αυξήσεις θα γίνουν και στα επόμενα κλιμάκια για να διατηρηθούν οι αποστάσεις μεταξύ των υπαλλήλων με διαφορετικά χρόνια υπηρεσίας και διαφορετικούς βαθμούς.

Για το 2026 αναμένεται αύξηση της τάξης των 40 ευρώ μικτά μηνιαίως και επιπλέον 40 ευρώ μικτά το 2027.

Επίδομα επίτευξης στόχων

Το επίδομα επεκτείνεται σε όλο το Δημόσιο (ακόμη και περιφέρειες και δήμους ). Το επίδομα θα φτάνει το 15% του ετήσιου μισθού και θα μπορούν να το διεκδικούν οι δημόσιοι υπάλληλοι που παίρνουν μέρος στην αξιολόγηση.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αναδρομικά έως 3.500 ευρώ και αυξήσεις συντάξεων: Ποιοι πληρώνονται

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αδωνις γεωργιαδης
Γεωργιάδης: Κίνδυνος από ψεκασμένα προϊόντα με ναρκωτικά - "Καταθέτω άμεσα τροπολογία"
Μέχρι χαμομήλι και λεβάντα ψεκάζουν επιτήδειοι με ναρκωτικά μετά την απαγόρευση της κάνναβης, ισχυρίζεται ο υπουργός υγείας
Γεωργιάδης: Κίνδυνος από ψεκασμένα προϊόντα με ναρκωτικά - "Καταθέτω άμεσα τροπολογία"
ηλιουπολη
Ηλιούπολη: Φορτηγό κύλησε ανεξέλεγκτο και διέλυσε τέσσερα σταθμευμένα οχήματα
Αυτοκίνητο κατέληξε στην είσοδο πολυκατοικίας, ενώ κάτοικοι κάνουν λόγο για περιστατικό που θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί σε τραγωδία
Ηλιούπολη: Φορτηγό κύλησε ανεξέλεγκτο και διέλυσε τέσσερα σταθμευμένα οχήματα