εαπ
Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 27-30 Αυγούστου στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Καθηγητή της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του ΕΑΠ, Βασίλειου Βερύκιου και των συνεργατών του, επίσης μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΕΑΠ, στο διεθνές συνέδριο AIESE 2024 (International Conference on AI-empowered Software Engineering), το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 27-30 Αυγούστου 2024, στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, με διοργανωτική επιτροπή τους: Καθηγητή Yoshinori Tanabe από το Tsurumi University της Ιαπωνίας, τον Καθηγητή Γεώργιο Τσιχριντζή και την Καθηγήτρια Μαρία Βίρβου, από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Ο Καθηγητής Βασίλειος Βερύκιος, ως ένας από τους keynote speakers του συνεδρίου, μέσα από την ομιλία του με τίτλο «Custodians of Privacy: Protecting Data and Information in the Digital Age», παρουσίασε τις τελευταίες εξελίξεις, καθώς και τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξάγεται από την ομάδα του στο ΕΑΠ, αναφορικά με την ανωνυμοποίηση των δεδομένων και την προστασία της ιδιωτικότητας.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, ο κύριος Βερύκιος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με την κυρία Takato Nakatani, Καθηγήτρια στο Τμήμα Πληροφορικής του Ανοικτού Πανεπιστημίου της Ιαπωνίας (OUJ) (με το οποίο το ΕΑΠ έχει συνάψει σχετικό Σύμφωνο Συνεργασίας), πάνω στις δυνατότητες μιας μελλοντικής συνεργασίας μεταξύ του ΕΑΠ και του OUJ, στο πλαίσιο οργάνωσης ενός κοινού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών. Επιπλέον, στο εν λόγω συνέδριο, παρουσιάστηκε η ερευνητική εργασία των συν-συγγραφέων Βασίλειος Σ. Βερύκιος, Ηλίας Σταυρόπουλος, Ευγενία Παξινού και Γεώργιος Φερετζάκης, με τίτλο «AI-empowered Approaches to Border Sanitization in Frequent Itemset Mining», μία μελέτη που αναδεικνύει τις προκλήσεις που παρουσιάζονται όταν επιδιώκεται μία ισορροπία ανάμεσα στη διασφάλιση της ιδιωτικότητας και στη χρησιμότητα των δεδομένων που εξορύσσονται προς ανάλυση.

Η δυναμική παρουσία του ΕΑΠ στο AIESE 2024, απέδειξε για ακόμη μία φορά τη δέσμευση των μελών ΔΕΠ και των ερευνητών του ΕΑΠ στην αριστεία και την καινοτομία, ενώ οι προοπτικές για μία μελλοντική συνεργασία με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Ιαπωνίας ενισχύουν την ερευνητική εξωστρέφεια του Πανεπιστημίου, προωθώντας την ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών και την ανταλλαγή γνώσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Καιρός
Η Τσικνοπέμπτη, οι Αποκριές, η Καθαρά Δευτέρα και ο καιρός: ψήσιμο, καρναβάλια και χαρταετός… με το βλέμμα στον ουρανό
Τσικνοπέμπτη 12 Φεβρουαρίου: θα… τσικνίσει ο ουρανός;
Η Τσικνοπέμπτη, οι Αποκριές, η Καθαρά Δευτέρα και ο καιρός: ψήσιμο, καρναβάλια και χαρταετός… με το βλέμμα στον ουρανό
ΝΑΟΣ
Είναι ο αρχαίος ελληνικός ναός ένα… αναποδογυρισμένο πλοίο;
Όπως θα έλεγε και ο Βιτρούβιος, η αρχιτεκτονική γεννιέται από χρεία, χρήσιν και μνήμη — και αυτή η θεωρία το παίρνει αυτό κυριολεκτικά.
Είναι ο αρχαίος ελληνικός ναός ένα… αναποδογυρισμένο πλοίο;
αργια αγιου πνευματος
Καθαρά Δευτέρα 2026: Το πρώτο τριήμερο της χρονιάς και όλες οι αργίες που φέρνουν αποδράσεις
Πότε ανοίγει το Τριώδιο, πότε πέφτει η Τσικνοπέμπτη και ποια τριήμερα «χαμογελούν» στο ημερολόγιο του 2026
Καθαρά Δευτέρα 2026: Το πρώτο τριήμερο της χρονιάς και όλες οι αργίες που φέρνουν αποδράσεις