olme
Δυναμώνουν και ενώνονται οι φωνές ενάντια στην πολιτική που υπονομεύει τους παιδαγωγικούς όρους διεξαγωγής του μαθήματος μέσα από τις συγχωνεύσεις τμημάτων, με πολύμορφες κατά τόπους κινητοποιήσεις και αντιδράσεις σε αυτήν την πολιτική η οποία υπολογίζεται ότι έχει στοιχίσει περίπου 1.000 τμήματα πανελλαδικά.

Σήμερα Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου στις 14:00 θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΠΟΣΕΕΠΕΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής), μαζί με την ΑΣΓΜΕ (Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας), ενάντια στις συγχωνεύσεις σχολείων σε όλη την Ελλάδα και με αίτημα τη συνάντησή τους με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των ομοσπονδιών, εκατοντάδες τμήματα συγχωνεύονται ή και καταργούνται, κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας και μη συμπεριλαμβάνοντας μαθητές/τριες που έχουν παραπεμφθεί στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου, με τεράστιες συνέπειες τόσο στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών/τριών όσο και στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

afisa_kinitopoiisis

«Καταργούνται τμήματα ακόμα και κατευθύνσεων στα Γενικά Λύκεια και ολόκληρων τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, παρότι ήδη συμπληρώνουν διψήφιο αριθμό μαθητών/τριών και αναμένονται και οι εγγραφές των μετεξεταστέων και ταυτόχρονα δίνονται προφορικές οδηγίες για αντιπαιδαγωγικές μετακινήσεις μαθητών/τριών σε άλλα σχολεία», καταγγέλλουν οι ομοσπονδίες.

Όπως τονίζουν, «πρόκειται για μία ακόμα προσπάθεια υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης που σε συνδυασμό με τις ακατάλληλες και επικίνδυνες σχολικές υποδομές, τους/τις εκπαιδευτικούς που κοιμούνται σε αυτοκίνητα και σκηνές σε διάφορες περιοχές της χώρας, τους πενιχρούς μισθούς των 776 ευρώ των νεοδιόριστων, τις συνεχείς διώξεις, την αύξηση της γραφειοκρατίας και την επαγγελματική εξουθένωση των εκπαιδευτικών αποσυνθέτουν το δημόσιο σχολείο σε βάρος των παιδιών μας».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpaideytikoi
Αύριο η Πρόσκληση για την Α΄ φάση προσλήψεων 21.600 αναπληρωτών εκπαιδευτικών
Αναπληρωτές Εκπαιδευτικοί: 38.000 προσλήψεις για τη σχολική χρονιά 2025-2026 – Πότε βγαίνει η εγκύκλιος και πότε οι τοποθετήσεις
Αύριο η Πρόσκληση για την Α΄ φάση προσλήψεων 21.600 αναπληρωτών εκπαιδευτικών
εκπαιδευτικος
Νέες ρυθμίσεις για τις ψηφιακές συμβάσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών – Τι αλλάζει με τη νέα ΚΥΑ
Αλλαγές στη διαδικασία ψηφιακών συμβάσεων για Αναπληρωτές Εκπαιδευτικούς: Τι σημαίνει στην πράξη για τους εκπαιδευτικούς
Νέες ρυθμίσεις για τις ψηφιακές συμβάσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών – Τι αλλάζει με τη νέα ΚΥΑ