παραλία συνταξιούχος
Σημαντικό είναι το πρόβλημα στην Α’ και Β’ Διεύθυνση Αθήνας , όπου υπάρχει και μεγάλος αριθμός συνταξιοδοτούμενων κάθε χρόνο.

Μια ακόμα δυσλειτουργία των κρατικών υπηρεσιών, η οποία έχει ως αποτέλεσμα πολλοί νέοι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί να παραμένουν για τουλάχιστον δύο μήνες χωρίς κανένα εισόδημα και και να αναγκάζονται να προστρέχουν σε δανεισμούς και συγγενείς για να ζήσουν μέχρι να ξεκινήσει η καταβολή της σύνταξής τους, επισημαίνει στο alfavita.gr εκπαιδευτικός.

Οπως εξηγεί ο εκπαιδευτικός κ.Αντώνης Αναγνωστόπουλος, η πολιτεία (Υπουργείο Παιδείας) ζητάει και υποχρεώνει τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να συνταξιοδοτηθούν, να δηλώνουν παραίτηση στο χρονικό διάστημα 1 – 10 Φεβρουαρίου κάθε έτους. Οι εκπαιδευτικοί που δηλώνουν παραίτηση σε αυτό το χρονικό διάστημα μισθοδοτούνται μέχρι και τον Αύγουστο του συγκεκριμένου έτους που δήλωσαν παραίτηση και μετά κάθε μισθοδοτική παροχή σταματάει για τουλάχιστον 2 μήνες.

«Η Υπηρεσία στην οποία ανήκουμε οι εκπαιδευτικοί (Διεύθυνση Δυετροβάθμιας Εκπαίδευσης) ,δεν μπορεί και δεν εξετάζει αν κάποιος πληροί τις προϋποθέσεις για συνταξιοδότηση ,επομένως κάθε εκπαιδευτικός πρίν δηλώσει παραίτηση πρέπει να δαπανήσει τουλάχιστον 120-150 ευρώ ,σε εργατολόγο για να εξακριβώσει αν πράγματι πληροί τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης. Και η πληροφορία που θα πάρει πρέπει να διασταυρωθεί και να επανελεγχθεί για να είναι κάποιος σίγουρος.

Αφού δηλώσει παραίτηση ο εκπαιδευτικός ,η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας , κινεί τις διαδικασίες παραίτησης και στις 31/8 του έτους βγαίνει το ΦΕΚ απόλυσης και σταματάει κάθε πληρωμή. Ενώ έχει κατατεθεί στην υπηρεσία αίτηση συνταξιοδότησης ,σύμφωνα με το νόμο (4151/2013) πρέπει η υπηρεσία εντός 15 ημερών να υποβάλει το ΔΑΥΚ (δελτίο ατομικής κατάταξης συνταξιούχου) στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ,για να αρχίσει η καταβολή του «έναντι» των συντάξεων.

Οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ,όμως για διάφορους λόγους (πιθανόν λόγω έλλειψης προσωπικού) , υποβάλουν τα ΔΑΥΚ μετά από ένα ,ενάμισυ και 2 μήνες με συνέπεια να μένουμε απλήρωτοι για 2 μήνες τουλάχιστον. Σημαντικό είναι το πρόβλημα στην Α’ και Β’ Διεύθυνση Αθήνας , όπου υπάρχει και μεγάλος αριθμός συνταξιοδοτούμενων κάθε χρόνο

Πως αλήθεια θα εξυπηρετηθούν οι τρέχουσες καθημερινές οικονομικές μας ανάγκες , όταν για 2 μήνες μένουμε απλήρωτοι;»

Η πολιτεία ίσως θα έπρεπε να ασχοληθεί με αυτό το πρόβλημα

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

10 Πιστοποιητικά Τεχνητής Νοημοσύνης για Εκπαιδευτικούς: 1000 Υποτροφίες ως 19/1

Συκώτι φούρνου: ζουμερό αποτέλεσμα σε μόλις 10 λεπτά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΑΡΙΖΑ ΦΛΩΡΑΤΟΥ
Ποια είναι η Μαρίζα Φλωράτου που στέφεται Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2026
Πατρινή, με έντονη καλλιτεχνική και κοινωνική δράση, αναλαμβάνει τον πιο εμβληματικό ρόλο του θεσμού
Ποια είναι η Μαρίζα Φλωράτου που στέφεται Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2026
κληρονομικο
Χωρίς φόρο κληρονομιάς οι καταθέσεις σε γνήσιους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς – Απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών
Το Δημόσιο δεν δικαιούται να επιβάλει φόρο σε ποσά κοινού λογαριασμού μετά τον θάνατο συγκαταθέτη, εφόσον προβλέπεται ρήτρα αυτόματης περιέλευσης...
Χωρίς φόρο κληρονομιάς οι καταθέσεις σε γνήσιους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς – Απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών
νηπιαγωγος
Γάμος γεμάτος παιδικά χαμόγελα στην Κομοτηνή: Νηπιαγωγός παντρεύτηκε με 20 μαθητές της παρανυφάκια
Μια νηπιαγωγός επέλεξε να έχει δίπλα της τους μαθητές της στον γάμο της, χαρίζοντας στη τελετή μοναδικές στιγμές συγκίνησης και χαράς.
Γάμος γεμάτος παιδικά χαμόγελα στην Κομοτηνή: Νηπιαγωγός παντρεύτηκε με 20 μαθητές της παρανυφάκια