γυμναστική
Το πόρισμα προβλέπει τη δημιουργία ενός αθλητικού γυμνασίου και λυκείου σε κάθε μια από τις 13 περιφέρειες της χώρας.

Η γυμναστική μπαίνει στα νηπιαγωγεία, ενώ αυξάνονται και οι ώρες της στο δημοτικό και το γυμνάσιο. Παράλληλα, τα αθλητικά σχολεία επιστρέφουν στην ελληνική εκπαίδευση, αλλά σε διαφορετικό πλαίσιο σε σχέση με το παρελθόν. Αυτά προβλέπει το πόρισμα της επιτροπής που σύστησε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, με στόχο την περαιτέρω εξοικείωση των παιδιών με την άθληση, το ευ ζην και τη στήριξη του σχολικού αθλητισμού.

Ειδικότερα, ο σχεδιασμός του υπουργείου είναι να αυξηθούν, κατά τρεις την εβδομάδα, οι ώρες της φυσικής αγωγής στο νηπιαγωγεία.

Ως προς το δημοτικό, σήμερα στη φυσική αγωγή δίνονται τρεις ώρες την εβδομάδα στις τέσσερις πρώτες τάξεις και από δύο στις δύο τελευταίες.

Το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής προτείνει εβδομαδιαία είτε να οργανώνεται ένα επιπλέον δίωρο στο πλαίσιο του ολοήμερου προγράμματος είτε μία ώρα στο πλαίσιο ενός ομίλου φυσικής αγωγής, όπως ονομάζονται οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες στα σχολεία που πλαισιώνουν τη διδασκαλία των μαθημάτων.

Συνεπώς, η επιπλέον ενασχόληση των παιδιών με τη γυμναστική θα είναι προαιρετική. Στο γυμνάσιο θα αυξηθούν οι ώρες της γυμναστικής κατά μία την εβδομάδα. Επίσης, στο γυμνάσιο και το λύκειο θα οργανώνεται δίωρο σχολικού αθλητισμού την εβδομάδα, στο οποίο η συμμετοχή θα είναι προαιρετική.

Την ίδια στιγμή, στον εκπαιδευτικό χάρτη επιστρέφουν τα αθλητικά σχολεία που καταργήθηκαν το 2011.

Για την αύξηση των ωρών της γυμναστικής στα σχολεία, καθώς και για τα αμιγώς αθλητικά σχολεία θα προσληφθούν επιπλέον γυμναστές – πόσο μάλλον που οι ώρες φυσικής αγωγής στα νηπιαγωγεία θα ανατεθούν σε γυμναστές.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ντομάτες: Πού πρέπει να τις αποθηκεύετε για να διατηρούνται φρέσκες και νόστιμες

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κυριάκος Μητσοτάκης
Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την εκκαθάριση των καταλόγων των δημοσίων Πανεπιστημίων από ανενεργούς φοιτητές
Ποιοι φοιτητές διαγράφονται και ποιοι παραμένουν;
Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την εκκαθάριση των καταλόγων των δημοσίων Πανεπιστημίων από ανενεργούς φοιτητές
ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ: 92 μόνιμες θέσεις εργασίας σε όλη τη χώρα στο Υπουργείο Οικονομικών
Η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών πραγματοποιείται από τη Δευτέρα 21 Ιουλίου 2025 έως την Τρίτη 5 Αυγούστου 2025
ΑΣΕΠ: 92 μόνιμες θέσεις εργασίας σε όλη τη χώρα στο Υπουργείο Οικονομικών
ζαχαρακη
Η παιδεία στο προσκήνιο: Ημερίδα με τη συμμετοχή της Σοφίας Ζαχαράκη στη Θεσσαλονίκη στις 16 Ιουλίου
Ημερίδα για το μέλλον της Παιδείας στη Θεσσαλονίκη – Συμμετέχει η υπουργός Σοφία Ζαχαράκη
Η παιδεία στο προσκήνιο: Ημερίδα με τη συμμετοχή της Σοφίας Ζαχαράκη στη Θεσσαλονίκη στις 16 Ιουλίου