ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Tαυτόχρονη κατάργηση ισάριθμων Θέσεων από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Αντίστροφα μετράνε οι ώρες για τη δημοσίευση σε ΦΕΚ της απόφασης κατανομής των 1.723 οργανικών Θέσεων  εκπαιδευτικού προσωπικού Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με ταυτόχρονη κατάργηση ισάριθμων Θέσεων από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Θυμίζουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ που αφορούσε την κατανομή 1.555 οργανικών θέσεων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού.

 Θα ακολουθήσει, όπως προβλέπουν τα άρθρα 84 και 85 με τις νέες οργανικές του νόμου τάδε «Οργανισμός Ακαδημίας Αθηνών», η διάθεση των θέσεων αυτών για την οριστική τοποθέτηση εκπαιδευτικών που βρίσκονται στη διάθεση των περιφερειακών υπηρεσιακών συμβουλίων και την εξέταση εμπρόθεσμων αιτήσεων μετάθεσης κατά το σχολικό έτος 2023- 2024, οι οποίες δεν ικανοποιήθηκαν ως προς οποιαδήποτε επιλογή και για το ΕΕΠ-ΕΒΠ για την εξέταση εμπρόθεσμων αιτήσεων Μετάθεσης σχολικού έτους 2023-2024, οι οποίες δεν ικανοποιήθηκαν ως προς οποιαδήποτε επιλογή.

-  Οι οργανικές θέσεις που θα απομείνουν κενές, μετά την εξέταση των ως άνω αιτήσεων Μετάθεσης, θα διατεθούν για μόνιμο διορισμό.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 

Πρόκειται για τη διάταξη-ρύθμιση για νέες 1.723 οργανικές θέσεις κλάδων εκπαιδευτικού προσωπικού της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ειδικότητες) που ήδη δημοσιεύθηκε (νόμος 5120/ 2024  για την Ακαδημία Αθηνών.)

Ειδικότερα συστήνονται:

1. Συστήνονται, πλέον των υφισταμένων, χίλιες επτακόσιες είκοσι τρεις (1.723) οργανικές θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με ταυτόχρονη κατάργηση ισάριθμων θέσεων από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στους κλάδους ΠΕ05 ΓΑΛΛΙΚΗΣ, ΠΕ06 ΑΓΓΛΙΚΗΣ, ΠΕ07 ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ, ΠΕ08 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΠΕ86 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ και στους κλάδους/ειδικότητες ΠΕ79 ΜΟΥΣΙΚΗΣ: ΠΕ79.01 ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ, ΠΕ91 ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ: ΠΕ91.01 ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ και ΠΕ91.02 ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, ως ακολούθως:

nees-organikes-eidikotiton-protovathmias

2. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού οι οργανικές θέσεις κατά κλάδο/ειδικότητα της παρ. 1 κατανέμονται σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ανά περιοχή μετάθεσης και σε σχολικές μονάδες και διατίθενται για την οριστική τοποθέτηση εκπαιδευτικών που βρίσκονται στη διάθεση των περιφερειακών υπηρεσιακών συμβουλίων και την εξέταση εμπρόθεσμων αιτήσεων μετάθεσης κατά το σχολικό έτος 2023-2024, οι οποίες δεν ικανοποιήθηκαν ως προς οποιαδήποτε επιλογή. Οι οργανικές θέσεις που απομένουν κενές, μετά την εξέταση των ως άνω αιτήσεων μετάθεσης, διατίθενται για διορισμό.

3. Οι οργανικές θέσεις της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που καταργούνται σύμφωνα με την παρ. 1 είναι οι ακόλουθες: οκτακόσιες (800) οργανικές θέσεις του κλάδου ΠΕ05 ΓΑΛΛΙΚΗΣ, πεντακόσιες σαράντα εννέα (549) οργανικές θέσεις του κλάδου ΠΕ06 ΑΓΓΛΙΚΗΣ, δεκατέσσερις (14) οργανικές θέσεις του κλάδου ΠΕ07 ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ, οκτώ (8) οργανικές θέσεις του κλάδου ΠΕ79 ΜΟΥΣΙΚΗΣ, τριακόσιες πενήντα δύο (352) οργανικές θέσεις του κλάδου ΠΕ86 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ.»

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 70.000 υποψήφιους ως 14/5 με τις λύσεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 15/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

molivia
Αδιέξοδο στη συνάντηση ΔΟΕ – Υπουργού Παιδείας: Η κυβέρνηση της ΝΔ επιμένει στην ίδια πολιτική
Κρίσιμα ζητήματα εκπαιδευτικού κλάδου, επιλεκτικές απαντήσεις και η ανάγκη πολιτικής αλλαγής
Αδιέξοδο στη συνάντηση ΔΟΕ – Υπουργού Παιδείας: Η κυβέρνηση της ΝΔ επιμένει στην ίδια πολιτική
ΕΑΠ - Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο
ΑΣΕΠ 2Κ/2025: Άνοιξαν οι αιτήσεις για 162 μόνιμες θέσεις στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ)
Μόνιμες προσλήψεις για όλους τους πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ - Συμμετέχουν απόφοιτοι Λυκείου, Γυμνασίου
ΑΣΕΠ 2Κ/2025: Άνοιξαν οι αιτήσεις για 162 μόνιμες θέσεις στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ)
zaxaraki
Σοφία Ζαχαράκη: «Έρχονται διορισμοί 10.000 εκπαιδευτικών – Μειώνεται η απόσταση μεταξύ Α' και Β' φάσης αναπληρωτών»
Ποια μέτρα εξήγγειλε η Υπουργός Παιδείας
Σοφία Ζαχαράκη: «Έρχονται διορισμοί 10.000 εκπαιδευτικών – Μειώνεται η απόσταση μεταξύ Α' και Β' φάσης αναπληρωτών»