Παρατείνεται η θητεία της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), μέχρι τη συγκρότηση του Συμβουλίου Διοίκησης του πανεπιστημίου και το αργότερο μέχρι τις 31 Αυγούστου του 2024.
Η Διοικούσα Επιτροπή ασκεί όλες τις αρμοδιότητες της παρ. 4 του άρθρου 16, καθώς και του άρθρου 14 του ν. 4957/2022 (Α' 141), πλην της περ. κβ) της παρ. 1 και της παρ. 3 του άρθρου 14, του ανωτέρω νόμου.
Η διαδικασία εκλογής των μελών και συγκρότησης του Συμβουλίου Διοίκησης (Σ.Δ.) και του Πρύτανη εκκινεί δεκαπέντε (15) ημέρες μετά από την έναρξη ισχύος του παρόντος. Για την εφαρμογή του δευτέρου εδαφίου, καθήκοντα Συγκλήτου και Συμβουλίου Διοίκησης ασκεί η Διοικούσα Επιτροπή του πρώτου εδαφίου και καθήκοντα Πρύτανη και Αντιπρυτάνεων ασκούν ο Πρόεδρος και οι Αντιπρόεδροι του Ε.Α.Π., αντίστοιχα.
Τα παραπάνω προβλέπει διάταξη η οποία περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, το οποίο κατατέθηκε, προς ψήφιση, στη Βουλή.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 27/8
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ